"Maxima" un "Tineo" par Zolitūdes veikalu prasa 5,34 milj.eiro apdrošināšanas kompensāciju • IR.lv

“Maxima” un “Tineo” par Zolitūdes veikalu prasa 5,34 milj.eiro apdrošināšanas kompensāciju

37
Dzīvojamais nams Zolitūdes traģēdijas vietā pašlaik ir grausta statusā. Foto: Edijs Pālens, LETA

Lietuvas kompānijā apdrošinātā būve sagruvusi trešo pušu projektēšanas un būvniecības kļūdu dēļ

Lietuvas mazumtirdzniecības veikalu operatora “Maxima Grupe” meitasuzņēmums Latvijā “Maxima Latvija” kopā ar sabrukušā veikala Zolitūdē īpašnieku “Tineo” tiesā no apdrošinātāja “Ergo Insurance” prasa 5,34 miljonu eiro apdrošināšanas kompensācijas izmaksu, vēstī aģentūras LETA-BNS.

“Maxima” informēja, ka kompānija tiesā Viļņā iesniegusi prasību par “Ergo” lēmumu neizmaksāt kompensāciju pēc tam, kad 2013.gada novembrī sagruva veikals Rīgā.

“Kompānijas nolēma iesniegt prasību tiesā tāpēc, ka apdrošināšanas kompānija atkāpās no saistībām un nekompensēja zaudējumus pēc tam, kad “Maxima Latvija” un “Tineo” īpašums saistībā ar trešo pušu kļūdām projektēšanā un būvniecībā tika bojāts traģiskajā incidentā Rīgā 2013.gada novembrī. Īpašums bija apdrošināts Lietuvas “Ergo Insurance”,” informēja “Maxima Grupe”.

Paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem teikts, ka “Maxima Latvija” informēja “Ergo Insurance” par notikušo jau 2013.gadā, iesniedza apdrošināšanas kompensācijas pieprasījumu, tomēr kompensāciju tā arī nesaņēma.

Kā vēstīts, sabrūkot veikalam Zolitūdē, 2013.gada 21.novembrī dzīvību zaudēja 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji. Desmitiem cilvēku tika ievainoti. Prokuratūra Latvijā par “Maxima” sabrukšanā cietušajiem atzinusi 263 personas.

Komentāri (37)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu