Katra diena kā sestdiena • IR.lv

Katra diena kā sestdiena

3
Andris Freidenfelds.
Ieva Alberte

Andris Freidenfelds pārdzīvojis šķiršanos no Radio SWH rīta programas, «taisa disenes ēterā» pusdienlaikos, bet vakaros sacer dziesmas Labvēlīgā tipa jaunajam albumam

Fredis ir vegāns, tāpēc nav pat vērts mēģināt pusdienu vietu meklēt Radio SWH tuvumā. Ar svaigi spiestu sulu smūtijiem un saldumiem no veģetārās virtuves es dodos pie viņa. Iznācis no ētera, Andris Freidenfelds ir pacilāts un, šķiet, staigā kādas dziesmas ritmā. Pēc 20 gadu darba Radio SWH rīta raidījumos tagad Fredis dzirdams divpadsmitos dienā. Viņam vajadzēja trīs nedēļas, lai aprastu ar jauno situāciju un sniegtu interviju. «Vēl jau man sāp, un šuves jūtu, kad kustos. Nav taču patīkami, kad uzzini – jāiet prom. Pazeminājums amatā jau tas ir. Jūtos izpostījis Jutas Jazz dzīvi,» Fredis saka par savu rīta pārinieci Eviju Gulbi, ar kuru vadīja raidījumu no 2013. gada vasaras.

To, ka raidījums Rīta svīta no šā gada sākuma vairs nebūs ēterā, Fredis un Juta Jazz uzzināja jau pērn septembrī. «Visus trīs mēnešus strādāt bija ļoti grūti. Pēdējās nedēļas bija briesmīgas. Žēl, ka tā sanācis. Tas viss manī uz kādu laiku radīja mazvērtības kompleksu,» Andris savelk žēli skābu seju un atgaiņājas ar rokām, mēģinot tematu slēgt. Vienu iemeslu raidījuma izbeigšanai viņš nevar nosaukt. Reitingi bijuši ļoti labi un pat atgriezušies līmenī, kas bija BēBē brokastu laikos, strādājot tandēmā ar Ufo jeb Kasparu Upacieru. BēBē brokastis izbeidzās 2013. gadā, un četrus gadus Fredis kārpījās, lai raidījumu sakārtotu. Izdevās. «Bet – ko var gribēt? Šonedēļ man palika 56 gadi. Cilvēks propensijas vecumā nevar vadīt rīta programmu, tas jāapzinās. Tu vari būt nez kāds profesionālis, taču jārēķinās ar paaudžu maiņu un jāzina sava vieta.» Tagad rīta raidījumu TikTikTik vada Kaspars Breidaks un Valdis Sils.

Par jauno raidījumu, 21. gadsimta pusdienām, ko viņš vada kā Fredonosaurus Rex, Andris stāsta mirdzēdams. Daudz smejas, jokojas un žestikulē. Segvārdu izdomājis pats, balstoties uz savu jaunības dienu iemīļoto grupu Tyrannosaurus Rex.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu