Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

3
Vilcienvakte / Trainspotting.
Kristīne Simsone

oooo Vilcienvakte / Trainspotting. Gaidot 3. martu, kad uz Latvijas ekrāniem nonāks Denija Boila Vilcienvaktes turpinājums T2: Trainspotting, ir iespēja noskatīties stāsta pirmo daļu – ievērojamāko Boila filmogrāfijas darbu. 1996. gadā uzņemtā skotu rakstnieka Ērvina Velša romāna ekranizācija savā robusti asprātīgajā un autentiskajā Edinburgas atkarībnieku portretējumā pelnīti iemantoja kinoklasikas statusu un pacēla jaunos augstumos gan Boila, gan aktiera Jūena Makgregora karjeru. Kino Citadele 13. janvārī plkst. 18.30.

oooJaunkundze / The Handmaiden. Dienvidkorejiešu autora Čanvuka Parka filma ir erotisks trilleris laikmeta drāmas veidolā, kas aizrautīgi ved cauri neparedzamiem sižeta labirintiem, ik pa laikam «uzmundrinot» ar skarbu humoru. Vairāk nekā divas stundas garais stāsts par atriebi un krāpšanu ir krāšņs veikums, kas virtuozi nobalansē uz pārmērības robežas un apliecina, ka režisors ir viens no spilgtākajiem savas paaudzes kinoveidotājiem. Splendid Palace no 13. janvāra.

ooo Līdz pēdējam / Bleed for This. Biogrāfiskā drāma par amerikāņu boksera Vinija Paciencas (Vinny Pazienza) atgūšanos no smagas traumas. Ekspresīvs darbs ar sulīgu, estetizētu 90. gadu vides atainojumu un divi sakarīgi aktierdarbi – jaunais censonis Mailzs Tellers (Atsitiens) un Ārons Ekharts (Tumšais bruņinieks). Kino no 13. janvāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu