Ēd uz ielas

  • Ilze Vītola
  • 11.01.2017.
  • IR
Street food festivālā Milānā pagājušā gada maijā

Street food festivālā Milānā pagājušā gada maijā

No steidzīgo pilsētnieku pusdienām street food kļuvis par lielo pilsētu kultūras fenomenu. Šīs nedēļas nogalē ēšanas svētki notiks arī Rīgas ielās

Pilsētas iela, kurā automobiļu vietā rindojas stendi ar smaidīgiem bufetniekiem un mašīnas rūkoņu nomaina ēdāju baudpilnie «mmm!» un «ā!», Eiropā nav nekas neparasts. 

Berlīnē uz katra stūra atrodams kāds currywurst stends, parīziešu nerimstošo kāri pēc saldumiem apmierina pie metro stacijām izvietotie pankūku jeb crêpes kioski, bet pār Kopenhāgenas ielām valda hotdogu tirgotāji. Gandrīz katrai tautai ir sava maltīte, kas gatavota uz ielas un ir gatava tūlītējai notiesāšanai. Turpretī Latvijas pilsētnieki, šķiet, prot atrast laiku, lai apsēstos pie kārtīga pusdienu šķīvja. Ēdāji Rīgas ielās ir retums. Bet, ja ir, tad viņu ēdienkartē vienprātības nav: viens grauž kioskā nopirktu karstmaizi, otrs mielojas ar kebabnīcas labumiem, cits steigā aprij pie kafijas paķerto kruasānu. 

Jaunākajā žurnālā