"Vienotība" un "Latvijas attīstībai" apspriedīs sadarbību pašvaldību vēlēšanās Rīgā • IR.lv

“Vienotība” un “Latvijas attīstībai” apspriedīs sadarbību pašvaldību vēlēšanās Rīgā

41
Foto: riga.lv

Abas partijas domubiedrus sarakstam meklē arī starp citiem politiskajiem spēkiem

Partiju “Vienotība” un “Latvijas attīstībai” (LA) vadītāji šodien vienojās veidot kontaktgrupu, lai apspriestu sadarbības iespējas nākamgad gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā, vēsta aģentūra LETA. Abas partijas sadarbības partnerus meklē arī starp citiem politiskajiem spēkiem.

No “Vienotības” kontaktgrupu vadīs Rīgas nodaļas vadītājs Olafs Pulks, savukārt no LA vadītājs būs Pūce. Kontaktgrupai jāsagatavo sadarbības piedāvājums politisko spēku valdēm. Ar piedāvājumu būs jāpārliecina partiju valdes par to, kādu sadarbības modeli izvēlēties, norādīja “Vienotības” priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Līdz ar to partiju valdēm varētu būt jāpieņem lēmums par iespēju vēlēšanās veidot kopīgu sarakstu. Kontaktgrupai divu nedēļu laikā jāvienojas par sadarbības principiem, mērķiem, kā arī kampaņas organizēšanas jautājumiem, pauda LA vadītājs Juris Pūce.

Partijas “Vienotība” valde vienojusies sākt sarunas par iespējamu sadarbību pašvaldību vēlēšanās Rīgā ar labējām partijām, kas pašlaik nav pārstāvētas valdības koalīcijā. Sarunas notiks ar LA, Latvijas Reģionu apvienības pārstāvjiem un Jauno konservatīvo partiju. Savukārt LA sadarbību apspriedīs arī ar Latvijas Reģionu apvienību un Jāņa Bordāna Jauno konservatīvo partija.

Saeimas “Vienotības” frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa žurnālistiem sacīja, ka notiks sarunas ar pārējiem “labēji eiropeiski orientētiem” politiskiem spēkiem. Tomēr pašlaik nav lēmuma par to, ka “Vienotība” startēs kopā vai atsevišķi ar kādu no tiem, sacīja politiķe. Savukārt Pūce pavēstījis, ka partijām būtu jāapvienojas, piedāvājot kopīgu redzējumu, kā Rīga varētu attīstīties kā mūsdienu eiropeiska pilsēta.

Kā ziņots, valdības koalīcijas partijas “Vienotība”, nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK, Zaļo un zemnieku savienība vienojās sadarboties pirms un pēc pašvaldību vēlēšanām Rīgā, tomēr kopīgu sarakstu neveidos. Pašvaldību vēlēšanas notiks 2017.gada 3.jūnijā.

Komentāri (41)

maču-pikču 26.09.2016. 20.01

Prātīga rīcība. Ir jāveido komanda ar jauniem, gudriem un spējīgiem cilvēkiem. Tālavas taurētājiem kā Skumjais Bruņinieks ar vienveidīgo pantiņu, kas aizmirsis vien piesaukt savas vecāsmātes apakšbikses un ir.lv dzīvnieku fermai, tas ļoti nepatiks. Būtu viņu lemšana, neļautu nevienam piedalīties vēlēšanās, izņemot savu elku partijas.

Mazajām partijām nav izredžu Rīgā pārvarēt 5% barjeru, tikai apvienošanās vienā komandā var izjaukt ierasto kārtību. Bordāna partija, Pūces attīstītāji, Vienotība, neatkarīgās personības apvienojot vienā sarakstā ļautu dažādot rīdzinieku izvēli. Novēlu, lai izdodas.

+11
-6
Atbildēt

3

    klusais > maču-pikču 27.09.2016. 07.26

    es gan teiktu , ka saknes meklējamas nevis prātīgā rīcībā , bet V bailēs :) Manuprāt gājiens ar negatīvu zīmi. Arī zaudēt ir jāmāk ar cieņu , ja nespēj uzvarēt :)

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    klusais > maču-pikču 27.09.2016. 18.27

    Baiba = žēl, ka neuztvērāt lietas būtību …

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Baiba. > maču-pikču 27.09.2016. 08.55

    >klusais

    Absolūti Jums nepiekritīšu. Par kādu zaudējumu Jūs runājat? Pēc Jūsu kritērijiem vēlēšanās drīkstētu piedalīties tikai iepriekšējo vēlēšanu uzvarētāji un tie būtu Ušakovs ar Ameriku. Pārējie taču ir zaudētāji un tiem jāprotās ar godu pārcelties uz citu valsti. Arī mazajām partijām jānokaunas un nedrīkst pat iedomāties startēt vēlēšanās, reitingi neuzrāda dzīvotspēju. Domāju, Jūs esat sarunājis muļķības.

    Man svarīgāks ir piedāvājums, ko šī apvienotā komanda spēs piedāvāt, lai Rīga nepārvērstos par Krievijas gurberņu, kā tas notiek šodien, cilvēki, kas šo piedāvājumu spēs īstenot, bet reitingi lai paliek Freimaņu un Kaktiņu spēlīšu laukums. Ja vēlētāji no tiem ietekmēsies, tad tādu Rīgu viņi arī pelnījuši.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

kimsk 27.09.2016. 11.19

http://www.pietiek.com/img/illustr_lg/8060.jpg

Visi gaišie Latvijas kaprači apvienojušies ar svēto Puzes lielmocekli priekšgalā un krievu popu pakaļgalā:)

Apvāršņa paplašināšanai ieteicams arī izlasīt: http://www.pietiek.com/raksti/ka_baznicas_svetmocekla_ordena_kavalieris_lembergs_rupejas_par_baznicas_apkarosanu

+5
0
Atbildēt

1

Ēriks 26.09.2016. 22.31

Iestaigātā taciņa,visi bijušie lasās kopā,lai vēl pēdējiem spēkiem mēģinātu turēties pie varas,cik reizes jau nav pieredzēts.

+4
-6
Atbildēt

2

    andrejs > Ēriks 27.09.2016. 10.21

    Šķēles un Šlesera projekta Par labu Latviju 2.0 versija. Kad pa vienam saprata, ka ir pilnīgā dibenā, tad nolēma apvienot visus atlikušos gaišo oligarhu spēkus.

    Šlesers vēl bija sataisījies Tēvzemiešus iznīcināt (atceraties to histērisko kampaņu pirms RD vēlēšanām, kurās AŠ*2 vairs pat nepiedalījās) :)))))))))) Tikai pats aptaisījās.

    Te ir analoģiska situācija. Sakarīgākajiem džekiem no Vienotības jāstājas NA, lai ir kādas izredzes atbrīvoties no vienīgā krievu mēra bijušajās okupētajās teritorijās. Citādi igauņi par mums droši vien jau gadus astoņus ņirgājas.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    atrium > Ēriks 27.09.2016. 22.19

    andrejs

    Sakarīgākajiem džekiem no Vienotības jāstājas NA

    Nosauc kaut vienu! Sakarīgākie “džeki”: Buiķis, Kursīte-Pakula un Rībena pameta Titāniku tā pēdējā piestātnē.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu