Straujuma: Deputātu "kvotas" izauga saistībā ar ZZS centieniem piešķirt naudu savām pašvaldībām • IR.lv

Straujuma: Deputātu “kvotas” izauga saistībā ar ZZS centieniem piešķirt naudu savām pašvaldībām

38
Saeimas deputāte Laimdota Straujuma. Foto: Ieva Čīka, LETA

Turpmāk “Vienotība” uz šādiem kompromisiem vairs neizies, solīja Straujuma.

Deputātu “budžeta kvotās” sadalītā summa izauga, jo Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) budžetā vēlējās atvēlēt lielas summas savu partijas biedru vadītajām pašvaldībām, šorīt LTV “Rīta panorāmā” pastāstīja Saeimas deputāte, ekspremjere Laimdota Straujuma. 

Kā atstāsta LETA, Straujuma stāstīja, ka vienā brīdī ZZS atnākusi ar budžeta projektu, kas paredzējis ļoti iespaidīgus piešķīrumus viņu vadītājām pašvaldībām, citas pašvaldības savukārt ignorējot. Pret šādu naudas sadali pārējām koalīcijas partijām radušās iebildes, kam kompromiss rasts, palielinot kopējo piešķīrumu summu un līdzekļus piešķirot plašākam pašvaldību lokam. Šādos apstākļos būtu melīgi teikt, ka “kvotu” pieaugums būtu tikai deputātu izdomāts, uzsvēra politiķe un norādīja, ka naudas piešķīrumi, protams, bija saskaņoti gan ar premjeru Māri Kučinski (ZZS), gan ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS).

 Protams, pašvaldībām vajadzību ir daudz un vairums no “kvotu” priekšlikumiem bija jēdzīgi, taču turpmāk “Vienotība” uz šādiem kompromisiem vairs neizies, solīja Straujuma. Viņa uzsvēra, ka nevar liegt iespēju deputātiem iesniegt priekšlikumus budžetam, tomēr 20 miljoni eiro ir pārāk liela summa, kuru sadalīt šādā veidā. 

Straujuma pieļāva, ka risinājums varētu būtu atjaunot valsts investīciju programmu pašvaldībām, caur kuru līdzekļus pašvaldībām dalītu pēc skaidrākiem kritērijiem. Kopumā valsts nākamā gada budžetu Straujuma novērtēja kā apmierinošu.

“Ir” aprēķini liecina, ka patiesībālsts budžeta nauda, kura sadalīta, izdabājot politiķu vēlmēm un dažādu organizāciju lobijam, patiesībā ir vēl lielāka. No 2017. gada budžeta tā izdalīti 27,9 miljoni eiro. Vairāk par “deputātu kvotām” lasiet te

 

Komentāri (38)

Yan LEE 07.12.2016. 15.04

Normāla oligarhu laiku politika – pirkt vietējo autoritāšu atbalstu ar publiskas naudas tēriņim vietējām autoritātēm – t.i.pašvaldību vadītājiem, lauku “oligarhiem”,mūslaiku “baroniem”, pagastvečiem – sauciet kā griba, kuriem savukārt ir liela kontrole pār vēlētājiem savā pašvaldībā. Tā ZZS, tāpat kā savulaik Tautas Partija garantē savus reitingus. Cilvēkiem patīk, ZZS reitings griestos. Tikai nesaprotu, kāpēc viņi tagad šujās par tām kvotām? No mēness nokrita? Tā ZZS strāda, vienmēr ir strādājus un vienmēr strādās. Pie tam viņu gatavība sastrādāties ar tikpat oligarhisku Saskaņu viņiem dod daudz vairāk varu nekā prinicpiālākajai Vienotībai. Saeimā jau sen Vienotībai ir ļoti maza ietekme. Es par šādiem kompromisiem nebrīnos.

+5
-6
Atbildēt

1

jurisml_inbox_lv 07.12.2016. 11.13

skataas aciis un melo . izauga liidz 27 800 000, vainiigs lembe , jo paareejaas kompartiju šūniņas neveeleejaas atpalikt

+3
-5
Atbildēt

1

    atrium > 07.12.2016. 11.32

    Ebenemezers

    Vai demonstrējot dakterim savu izlīdušo zarnu, arī vienmēr atsaucies uz Lembi, jeb tur tomēr Tēvzemieši pie vainas?

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

lno 07.12.2016. 13.04

Var tikai minēt kādus melus Straujuma klāstījusi jaunībā, ja tik nekaunīgi vēl melo cienījamā vecumā:)

+2
-7
Atbildēt

1

    atrium > lno 07.12.2016. 13.10

    lno

    Nav “cienījama vecuma”. Ir cilvēks vai nav cilvēka, neatkarīgi no viņa gadu skaita. Kas demencē varētu būt tāc cienījams?

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu