Krieviņš: Par KNAB reformām būtu jādomā Saeimai, nevis Valsts kancelejai • IR.lv

Krieviņš: Par KNAB reformām būtu jādomā Saeimai, nevis Valsts kancelejai

21
Bijušais Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš. Foto: Zane Bitere, LETA

Jautājums par KNAB pārraudzību un tajā nepieciešamajām reformām Krieviņu “vajā” jau kopš stāšanās amatā.

Par to, kas maināms Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārraudzībā vai struktūrā, būtu jādomā Saeimai, nevis Valsts kancelejai (VK), šorīt intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” sacīja VK direktors Mārtiņš Krieviņš, vēsta LETA.

Viņš atzina, ka jautājums par KNAB pārraudzību un tajā nepieciešamajām reformām viņu “vajā” jau kopš stāšanās amatā pagājušā gada septembrī. “Es tiešām nesaprotu, kādēļ VK būtu jānodarbojas ar KNAB jautājumiem, jo tā nav klasiskā valsts pārvalde, un mums tam arī nav pietiekamas kompetences,” atzina Krieviņš. 

Viņš uzsvēra, ka KNAB galvenais uzraugs ir Saeima, uz kuru biroja priekšnieks arī regulāri dodas atskaitīties par padarīto, turklāt Saeima arī ieceļ amatā KNAB priekšnieku. “Ar KNAB uzraudzību būtu jānodarbojas Saeimas deputātiem. Kā zināms, Saeimā ir īpaša komisija, kas atbild par šiem jautājumiem,” sacīja Krieviņš.

 Kā ziņots, kad bez rezultātiem beidzās izsludinātais konkurss uz KNAB priekšnieka amatu, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) parakstīja rezolūciju Valsts kancelejas direktoram, lūdzot divu nedēļu laikā sniegt priekšlikumus par risinājumu KNAB vadības darba organizācijai un priekšlikumus biroja pārraudzībā.

Komentāri (21)

dzeris49 22.11.2016. 09.43

Mums nav parlaments tradicionalā nozīmē, mums ir tāds interešu grupiņu pārstāvju saiets, kas dala to valsts pīrāgu un cīnās par lielāku gabalu ar nagiem un zobiem.

Latvijā deputāti paši lemj tikai otršķirīgus jautājumus, pārējo balsošanu nosaka korupcija un saimnieku pavēles.

Par to, pie visas algas un piemaksām, to starpā tiek sadalīta nodokļu maksātāju naudas zināma summa, ko katrs var izmantot pēc saviem ieskatiem, tāda maksa par paklausību un reālu valsts problēmu “neredzēšanu”.

Un no nopietniem jautājumiem, kas tiem tiešām būtu jālemj, tie kratās vaļā, cik vien var, lai uzveltu atbildību citiem.

Mūsu Saeimu var salīdzināt tikai ar pilnībā impotento Krievijas domi vai Baltkrievijas parlamentu, ar demokr. valstu parlamentiem to salīdzināt nevar.

+8
0
Atbildēt

0

jurisml_inbox_lv 22.11.2016. 09.21

saeimaa seed lembes p******s, man liekas ka par to domaa ventspils domes kanceleja , valsts kanceleja ir taas filiaale , taatas turpināsies , kameer lembi neiemetiis aiz resteem matiisaa.

+6
0
Atbildēt

0

DD1 22.11.2016. 10.06

Krieviņam, protams, taisnība, ka Saeimai kā KNAB uzraugam un priekšnieka izraudzītājam arī būtu jādomā par KNAB reformām, diemžēl, ja Saeimu visus šos gadus neuztrauca situācija, kad tāds Streļčenoks burtiski izvaro KNAB, kādu reformu no šīs Saeimas var gaidīt?

Arī ministru prezidents Kučinskis nav ieinteresēts stiprā KNAB, kādu to izveidoja Repše un kādu centās uzturēt Dombrovskis.

+7
-1
Atbildēt

2

    atrium > DD1 22.11.2016. 10.39

    DD1

    Arī ministru prezidents Kučinskis nav ieinteresēts stiprā KNAB, kādu to izveidoja Repše un kādu centās uzturēt Dombrovskis.

    Lai kāds maita arī taukmūlis, Kučinskis, nebūtu, iztēloties viņu sēžot čekas ložā klauna tērpā ar zvārgulīšiem, starp čekistiem, kas viņu aplaimo ar glāstiem un pirkstu dirsā, nekādi nespēju.

    Quod licet bovi, non licet Iovi.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Ēriks > DD1 22.11.2016. 10.20

    Jā,jā,es atceros,cik ātri un efektīgi tas labi uzturētais knābis izmeklēja Dombrovska 3 a kredītportfelīti un citadeles pārdevēju kompaškas braucienu uz Gruziju.Biļetes,saproties,nopirka paši…

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu