Kas gan būtu dzimšanas diena bez svētku tortes ar latvisku garšu? Meduskūka, bezē kūka, Švarcvaldes ķiršu kūka, Aleksandra kūka – kādas tik idejas var atrast vecās pavārgrāmatās! Šoreiz savu recepti piedāvā Kristīne Strazdiņa, ēdienu bloga Kikasvirtuve.lv veidotāja. Viņa svētkiem par godu radījusi torti ar neparastu biskvītu, dzērveņu želeju un putukrējumu.
Sastāvdaļas
Ūdensbiskvītam
4 olas
4 ēdamkarotes karsta ūdens
150 g cukura
100 g miltu
2 tējkarotes cepampulvera
150 g valriekstu
50 g tumšās šokolādes
Dzērveņu želejai
500 g dzērveņu
500 g ūdens
250 g cukura
25 g želatīna
100 ml ūdens
Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:
Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.