Tramps administrācijai izvēlas vēlēšanu kampaņas vadītājus • IR.lv

Tramps administrācijai izvēlas vēlēšanu kampaņas vadītājus

38
Donalds Tramps un Reinss Pribuss. Foto: AFP-LETA

Kanceleju vadīs republikāņu Nacionālās komitejas priekšsēdis, padomnieks būs ”anti-establisment” pārstāvis

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps svētdien par topošās administrācijas kancelejas vadītāju izvēlējies Republikāņu partijas Nacionālās komitejas priekšsēdētāju Reinsu Pribusu, un par Trampa galveno stratēģi un vecāko padomnieku kļuvis viņa vēlēšanu kampaņas vadītājs Stīvens Benons, vēsta aģentūras LETA-AFP/Reuters.

“Esmu saviļņots, ka mana ļoti veiksmīgā komanda turpinās kopā ar mani vadīt valsti,” paziņoja Tramps. “Stīvs un Reinss ir ļoti kvalificēti līderi, kuri labi strādāja kopā mūsu kampaņā un virzīja mūs pretī vēsturiskai uzvarai. Tagad viņi būs ar mani Baltajā namā, mums strādājot, lai padarītu Ameriku atkal diženu,” piebilda jaunievēlētais prezidents.

Lēmums izvēlēties republikāņu ”establishment” pārstāvi Pribusu, kurš ir tuvs ASV Kongresa Pārstāvju palātas spīkera Pola Raiena sabiedrotais, acīmredzami signalizē Trampa vēlmi sadarboties ar Kongresu topošā republikāņu prezidenta darba kārtības apstiprināšanā.

Savukārt Benons ir uzskatāms par ”anti-establisment” pārstāvi, kura vadītā konservatīvā vietne “Breibart” ir asi kritizējusi daudzus republikāņu politiķus, tostarp spīkeru Raienu.

Tramps ASV prezidenta amatā stāsies 2017.gada 20.janvārī.

Komentāri (38)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu