Aiztur seksuālu varmāku, kas uzbrucis sievietēm Ķengaragā • IR.lv

Aiztur seksuālu varmāku, kas uzbrucis sievietēm Ķengaragā

29
Policijas preses konferencē. Foto: Ieva Makare, LETA

Policija aicina pieteikties citus iespējamos upurus un iesaka vecākiem pieskatīt bērnus

Valsts policija (VP) ir aizturējusi seksuālu varmāku, kurš uzbrucis vairākām sievietēm Ķengaragā, šodien žurnālistiem paziņoja Rīgas reģiona Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs. Kā vēsta Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv, palīdzību meklējušās trīs sievietes, kuras cieta no seksuāliem uzbrukumiem, un policijai ir aizdomas, ka upuru varētu būt vairāk.

Policija lūdz atsaukties visas sievietes, kuras varētu būt cietušas no aizdomīgās personas uzbrukumiem. Sozinovs aicināja vecākus būt piesardzīgiem un uzmanīt bērnus, kā arī, redzot aizdomīgas personas, nekavējoties ziņot policijai.

Sozinovs sacīja, ka uzbrucējs ir 31 gadu vecs vīrietis, kurš iepriekš nekad nebija nonācis policijas redzeslokā. Uzbrukumi notikuši uz ielas gaišā dienas laikā. Vīrietis bija maskējies, un tas policijai liek domāt, ka uzbrucējs ir rīkojies apzināti.

Pēc policijas pārstāvja teiktā, pirmais uzbrukums noticis 21.augustā, taču tas bijis “tāds neraksturīgs, tāda apgrābstīšana”, un uzbrucēja motīvi nebija skaidri. Pēc dažām dienām 25.augustā notika atkārtots uzbrukums. “Tad vēl nenoskaidrota persona uzvedās jau daudz vardarbīgāk, sāka plēst drēbes sievietēm. Uzreiz bija skaidrs, ka parādās progresējošs varmāka,” teica Sozinovs.

Pēc viņa sacītā, pirmajās dienās pēc šiem uzbrukumiem policijai izdevās noskaidrot vien uzbrucēja aptuvenās pazīmes. 12.septembrī policijā pieteicās vēl viena sieviete, un šajā gadījumā uzbrukums bijis vēl nopietnāks. “Varmāka neaprobežojās tikai ar kaut kādu apgrābstīšanu, bet izpildīja arī netiklas darbības ar sievieti,” teica Sozinovs.

Policijai 14.septembrī izdevās šo vīrieti pazīt un aizturēt, teica Sozinovs, norādot, ka parasti cietušos ar varmāku kaut kas saista, taču šajā gadījumā tas tā nav. “Nekādas saiknes starp cietušajām personām un uzbrucēju nebija, un viņš savus mērķus izvēlējās vienkārši uz ielas, nejauši, un uzbruka upuriem.”

Komentāri (29)

Anonīms 22.09.2016. 16.54

mājās ejot – ja es ietu pareizi – man būtu divās vietās jāiet pa tuneļiem, es to nedaru, jo – ir bailes , viena lieta, ka tur ir tumšs , otra lieta – piemēram, reiz tur bija nomestas zeķubikses – es sapratu, ka tāpat vien zeķubikses pa tuneļiem nemētājās un tā es likeni izaicinu 2x dienā neatļautās vietās šķērsojot diezgan intensīvas satiksmes ielas … viena lieta ir varmākas, bet ora lieta, ka Rīgā netiek domāts , lai visiem būtu droši un pārliecinoši

Tad vēl cita lieta – vakardien eju mājās un dzirdu – kāds dzied – skaļā sievietes balsī – pagriezos atpakal – nevienas sievietes nav, tikai garmatains jauneklis – nu tad viņš man pagāja garām ,un es sapratu , ka dziedātājs ir viņš un es sapratu, ka tam ir kaut kāds īpašs iemesls – ir tik daudz spriedzes, netaisnības, negodīguma šai sabiedrībā, ka par šādiem gadījumiem nebrīnos …

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu