Indijas vērtības • IR.lv

Indijas vērtības

Ravi Šankars Prasads.
Pauls Raudseps

Apjautusi, ka trešdaļā pasaules valstu nekad nav viesojies neviens tās ministrs, Indijas valdība triecientempos dodas iepazīšanās tūrē – Rīgā ieradies tieslietu un IT ministrs Ravi Šankars Prasads

Latviešu apziņā Indija ir garīguma lielvalsts, uz kuru alternatīva dzīvesstila piekritēji dodas pēc apskaidrības. Savukārt Indija līdz šim Latvijai nav pievērsusi lielu uzmanību, un arī mēs drīzāk neesam iegaumējuši tās augošo ekonomisko un ģeopolitisko nozīmi.

Tāpēc interesi izraisīja Indijas tieslietu un IT ministra Ravi Šankara Prasada (Ravi Shankar Prasad) vizīte Rīgā pagājušajā nedēļā, jo viņš ir pirmais Indijas valdības ministrs, kas apmeklējis Latviju.

Tiekamies ceturtdienas priekšpusdienā viesnīcas Latvija restorānā, un sāku ar dabisku jautājumu – kāpēc viņš nolēmis uz šejieni atbraukt? Ministrs sāk ar īsu pārskatu par Indijas augošo ekonomisko nozīmi pasaulē. Attīstīto valstu tautsaimniecības buksē, bet Indijā turpinās spēcīga izaugsme – vairāk nekā 7% šogad. Pēdējos divos gados Indijā ieplūdušas rekordlielas ārzemju investīcijas, un informācijas tehnoloģiju eksports pērn sasniedzis 108 miljardus dolāru. Apzinoties valsts augošo nozīmi pasaulē, valdības vadītājs Narenda Modi nesen licis noskaidrot, kurās valstīs nekad nav bijis augsta līmeņa vizīšu. Izrādījies, ka no gandrīz 200 pasaules valstīm gandrīz 60 nekad nav viesojies neviens Indijas ministrs. Modi pieņēmis lēmumu, ka līdz šā gada 31. decembrim Indijas valdības pārstāvjiem jāapmeklē visas šīs valstis, un Prasadam uzdots atbraukt uz Igauniju un Latviju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu