Loginovs un Pečaks neatzīst vainu nelikumīgo prēmiju un ziedojumu lietā • IR.lv

Loginovs un Pečaks neatzīst vainu nelikumīgo prēmiju un ziedojumu lietā

33
Leonīds Loginovs (no kreisās) un Aigars Pečaks. Foto: Ieva Čīka, LETA

Ziedojums Japānas ostām bijusi dalības maksa organizācijā, koledžai – darījums par darbinieku izglītošanu

Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs un viņa vietnieks Aigars Pečaks neatzīst vainu viņiem inkriminētajos noziegumos krimināllietā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, nelikumīgu ziedojumus un prēmiju izmaksu, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv.

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa pirmdien, 19.septembrī, sāka skatīt lietu pēc būtības. Prokurors sēdes laikā pieteica kaitējuma kompensāciju vairāku simtu tūkstošu eiro apmērā. Loginovs un Pečaks savu vainu viņiem inkriminētajos noziegumos neatzīst.

Skaidrojot brīvostas ziedojumu cunami cietušajām ostām Japānā, Loginovs Latvijas Televīzijai norādīja, ka tā bijusi dalības maksa organizācijai, kurā ir Rīgas brīvosta. Savukārt Liepājas Jūrniecības koledžas gadījumā bijis “darījums”: “Mēs viņiem ieskaitījām naudu, viņi apmācīja mūsu darbiniekus.”

Lietas skatīšanā pirmdien nedz apsūdzības uzturētājs, nedz apsūdzēto aizstāvji nebija pieaicinājuši lieciniekus. Viņus plānots uzklausīt nākamajā tiesas sēdē 6.oktobrī.

Kā jau vēstīts, lietā secināts, ka Loginovs, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, četru gadu laikā radījis materiālu kaitējumu lielā apmērā, kas izraisījis smagas sekas, un patvaļīgi rīkojies ar brīvostas pārvaldei piederošiem līdzekļiem – vairāk nekā 277 000 eiro.

Pārvaldnieku vaino likuma pārkāpšanā, pirms vairākiem gadiem pārskaitot ziedojumus Fukušimas zemestrīcē cietušajiem, Liepājas jūrniecības koledžas atbalstam un prēmiju izmaksā pārvaldes darbiniekiem.

Komentāri (33)

atrium 20.09.2016. 11.53

Šīs Saeimas, kad, kā liecina balsojumi par uzturēšanas atļaujām, Stambulas konvenciju, Vējoni preža amatā, ministriem: Matīsu, Rinkēviču, Kozlovski, lielākā daļa deputātu ir čekas nopirkti un sakompromiti, laikā, Loginovam nekas nedraud un nav arī cerību Magoni, Miķelsonu un Vaškēviču ieraudzīt uz apsūdzēto sola. Sunc zina ko ēdis.

0
0
Atbildēt

0

dzeris49 20.09.2016. 09.33

Uzlikt abiem sodu 200 eiro apmērā?

Vai atzīt kā nevainīgus un samaksāt kompensāciju?

Lūk, tas ir jautājums.

0
0
Atbildēt

0

andrejs 20.09.2016. 11.12

Ja mūsu valstiski svarīgajam Vašķim par kontrabasa piesegšanu ļāva aizbēgt uz “ārstēšanos” kalnu kurortā, tad gan jau ka sods par nelikumīgu (iespējams) prēmiju izmaksāšanu būs nežēlīgi bargs.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu