Viens pats Kremlī • IR.lv

Viens pats Kremlī

5
Pauls Raudseps

Krievijas prezidenta rīcība liek domāt, ka viņš baidās par savu nākotni

Padomju laikos bija anekdote, ka nākotne ir pilnīgi skaidra, savukārt pagātne mēdz būt neprognozējama.

Daudzus gadu desmitus neviens nedrīkstēja šaubīties par komunisma uzvaru visā pasaulē, taču bija ļoti rūpīgi jāseko, kuros brīžos drīkst atcerēties kurus vēstures faktus un kuros brīžos šo pašu faktu pieminēšana varētu būt pat personiski bīstama. Aktuālā politiskā konjunktūra noteica skatu uz pagātni, un viss cits tika samests orveliskajā «atmiņas caurumā».

Līdzīga situācija sāk veidoties mūsdienu Krievijas nobriedušajā putinismā. Par nākotni nav ko šaubīties. Svētdien notiks Domes vēlēšanas, bet to rezultāts ir jau tik lielā mērā prognozējams, ka tām ārzemēs pievērš tikpat maz uzmanības, cik savulaik 1984. gada PSRS Augstākās Padomes vēlēšanām. Plašāk skatoties, visiem Krievijas iedzīvotājiem nu jau būtu jābūt pilnīgi skaidram, ka nākotne sola nebeidzamas uzvaras prezidenta Vladimira Putina vadībā pār starptautisko fašistisko liberālismu, kura tīkojumus sev pakļaut visu pārējo pasauli iedvesmo un vada Amerikas Savienotās Valstis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu