Sāk kriminālvajāšanu lietā par Šlokenbekas dzirnavezera piesārņojumu • IR.lv

Sāk kriminālvajāšanu lietā par Šlokenbekas dzirnavezera piesārņojumu

30
Šlokenbekas dzirnavezers. Foto: dziedava.lv

Tukuma ezera un Slocenes upes piesārņošanā viens aizdomās turētais

Valsts policija augustā nodevusi Specializētajai vairāku nozaru prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pagājušā gada vasarā ierosināto krimināllietu par Šlokenbekas dzirnavezera un Slocenes upes piesārņošanu. Kā informē Valsts policija, lietā ir viens aizdomās turētais, kas saistīts ar SIA ”Tukuma ūdens”.

Pagājušā gada jūlijā Šlokenbekas dzirnavezerā un Slocenes upē konstatēts nezināmas izcelsmes piesārņojums, kas izraisīja zivju masveida bojāeju, atgādina aģentūra LETA. Policija noskaidroja, ka Šlokenbekas dzirnavezerā un Slocenes upē konstatētā piesārņojuma cēlonis bija SIA “Tukuma ūdens” piederošo notekūdeņu attīrīšanas iekārtu “Tīle” novadītie neattīrītie notekūdeņi vairāk nekā 31 000 kubikmetru apmērā, kas izraisīja vairāku tūkstošu zivju bojāeju skābekļa trūkuma dēļ.

Par aizdomās turēto kriminālprocesā atzīta viena persona, kas saistīta ar uzņēmumu. Konstatēts, ka valstij nodarītais kaitējums ir vairāk nekā 9000 eiro, ir nodarīts būtisks kaitējums dabas videi. Krimināllikums par iekšējo ūdeņu piesārņošanu ar bīstamām vai kaitīgām vielām paredz brīvības atņemšanu līdz četriem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Komentāri (30)

Ēriks 14.09.2016. 20.20

Drausmīgi nekonkrēti,ar uzņēmumu saistīts…Skaidrs,ka pie vainas slikti attīrīti notekūdeņi,bet kāpēc tie nebija labi attīrīti…Cik zinu,sākumā tika uzprojektēta nepietiekama aerācijas(gaisa pūtēju) jauda,ap negadījuma laiku notika rekonstrukcija,tika uzstādīti jaudīgāki gaisa pūtēji,bet vai paspēja…Nu un otrs variants – kanalizācijā tika salaistas vielas,kuras tādas bioloģiskās iekārtas nemaz nespēj attīrīt,bet kurš tad to izdarīja…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu