Latvijas pilsoni apcietina aizdomās par dalību bruņotā konfliktā Sīrijā • IR.lv

Latvijas pilsoni apcietina aizdomās par dalību bruņotā konfliktā Sīrijā

29
Foto: Reuters-LETA

Drošības policija pārbauda informāciju pērn sāktā kriminālprocesā

Drošības policija (DP) pagājušajā nedēļā aizturējusi Latvijas pilsoni aizdomās par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Sīrijā. Tas ir pirmais mūsu valsts iedzīvotājs, kurš notverts par karošanu nemierīgajā valstī, ziņo aģentūra LETA.

Kā informē DP, kriminālprocess, lai pārbaudītu aizturētā iespējamu prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā Sīrijā, sākts 2015.gada novembrī. Šovasar DP ieguva informāciju, ka minēto Latvijas pilsoni ir aizturējušas Turcijas varas iestādes, kas septembrī pieņēma lēmumu par personas deportēšanu.

Pēc deportācijas no Turcijas DP konvojēja aizdomās turēto uz Latviju, kur viņš tika aizturēts. Viņam noteikts drošības līdzeklis – apcietinājums. Šis ir pirmais gadījums, kad ir aizturēts Latvijas pilsonis, kas tiek turēts aizdomās par prettiesisku iesaistīšanos bruņotā konfliktā Sīrijā.

Komentāri (29)

sniega_roze 12.09.2016. 23.17

Vispareizāk būtu puisim atņemt pilsonību un sūtīt prom. Kur acis rāda. Tad nākamais padomās. Cerams.

+1
0
Atbildēt

0

Mantrausis 13.09.2016. 08.27

80. gadu beigās “Rīgas Balsī” bija raksts par to, ka Rīgas mēra (Alfrēda Rubika) logā līdz vēlaj naktij deg gaisma – mērs strādā un rūpējas par… Par ko?

Vai kāds ticis aizturēts, vai nē, vai tā ir pasaka, vai nē, noteikti ir noslēpums, Bet dažam ir skaidrs – “esam drošībā”.

Ja cilvēks uzskatījis par nepieciešamu doties un karot, neredzu ne mazāko iemeslu viņam likt šķēršļus. Ņemot vērā ar kādu vērienu gadsimta laikā mūsu ļaužu cīnītspēja tikusi plicināta. Nez vai cilvēki, kas runā pareizas lietas, runā tā, kā “vajag”, patiesi tā arī domā.

Man nav saprotama šī jautājuma plašā publicitāte un nav saprotama ņemšanās ap vārdu “tiesiski” vai nē. Ko tas vispār nozīmē? Vai to, ka šaura piere ir padomājusi, ka desmitiem un simtiem būtu jārīkojas “šādi” un tas būs “tiesiski”?

Būtu labi saprast, kā pusē vīrs cīkstējies, kā nonācis Turcijas pusē un vai tā bijusi piedzīvojumu kāre, vai viņš gribējis ko…

Ja gudri ļaudis pieļauj, ka 21. gadsimtā kari un represijas turpinās, ir tikai loģiski, ka kāds vēlēsies piedalīties. Labāk būtu apjaust, ko ES dalībvalsts Latvija ir darījusi pilsoņu kara Sīrijā novēršanai.

0
0
Atbildēt

1

    Anonīms > Mantrausis 13.09.2016. 08.36

    Tas, ka patiesība ir ļoti nosacīta, vai mainīga , vai neuzticama – tas ir tiesa, bet ja pieņemam,ka daesh ir teroriti galvu griezēji un kāds Latvijas pilsonis pievienojas šim pasākumam, tad manuprāt, ir tikai adekvāti, ka DP to piefiksē un skaidro.

    Tas, ka mani daudz vairāk apdraud pašu Latvijas politiķu , ierēdņu tiesības mani likuma ietvaros apzagt, tas arī ir skaidrs un ja sociālā netaisnība netiks apturēta ar likuma spēku, skaidrs, ka terorisms attīstīsies arī pie mums … nu ko darīt cilvēkiem, kuriem viss būs atņemts ? Pat bērnu droša nākotne?

    Rasnača maksātspējas administratori izzog miljonus – likuma ietvaros – par to KNAB klusē , pa skapi – tāds šovs, ka nelabi metas …

    0
    0
    Atbildēt

    0

Anonīms 12.09.2016. 14.37

Kārtējā liecība par to kā mums eiropiešiem tiek uzspiesta islamizācija – ar meliem, ar mānīšanos, ar draudiem utt.

Lūk, vācu vars iestādes ir spiestas apstiprināt, ka jā – tāda lieta ir – ptvēruma pieprasītāji no Afganistānas, no Sīrijas, no Libānas – reulāri braukā uz savām -nāves draudu pilnajām mītnes zemēm un sveiki un veseli un laimīgi atgriežas Vācijā.

Amatpersonas skaidro, ka cilvēktiesības to paredzot, ka tas esot normāli. Ka datu aizsarzības likums aizliedzot izsekot arī bēgļus – kur un kāpēc viņi lidojot …

Tad jābrīnās par šo ziņu – pie mums citi cilvēka datu aizsardzības likumi?

Katrā ziņā – drausmīgi – latvieši mirst – viņiem nepienākas nekādas tiesības, bet te lūk – ja esi musulmanis … vispār … man trūkst vārdu – es varu tikai lādēties

http://www.focus.de/politik/videos/in-deutschland-arbeitslos-gemeldet-fluechtlinge-machen-dort-urlaub-wo-sie-angeblich-verfolgt-werden_id_5923034.html

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu