Nedroša jumta dēļ slēgta Jaunmārupes pamatskolas baseina ēka • IR.lv

Nedroša jumta dēļ slēgta Jaunmārupes pamatskolas baseina ēka

23
Jaunmārupes pamatskolas baseins. Foto: marupe.lv

Konstrukciju projektējusi ”Skonto būve”, būvējusi ”Kalnozols celtniecība”

Nedrošu jumta konstrukciju dēļ uz šo mācību gadu slēgta Jaunmārupes pamatskolas baseina ēka, bet pārējā izglītības iestādē skolēnu drošība nav apdraudēta, vēsta aģentūra LETA. Mārupes novada domes pārstāve Ilze Žunde pavēstīja, ka izglītības iestāžu telpas tiek pārbaudītas regulāri un vajadzības gadījumā tajās notiek remonts.

Aģentūras LETA rīcībā esošajā domes rīkojumā, kas pieņemts 22.augustā, teikts, ka lēmums pieņemts, ņemot vērā būvnieka SIA “Skonto būve” vēstuli. Jaunmārupes pamatskolas projektu par 59 965 latiem (85 323 eiro) 2004.gadā izstrādāja “Skonto būve”. Konkursā par Jaunmārupes izglītības iestādes būvniecību uzvarēja SIA “Kalnozols celtniecība”, kas uzcēla izglītības iestādi par 2,64 miljoniem latiem (3,7 miljoniem eiro). Izglītības iestādi atklāja 2005.gada 8.augustā.

“Jau pavasarī Jaunmārupes pamatskolas baseina ēkā tika konstatētas vizuālas pazīmes, kas radīja aizdomas, ka tur kaut kas varētu nebūt kārtībā, tāpēc šā gada maijā tika pasūtīta ekspertīze, lai konstatētu, kas tad tur īsti ir. Pēc ekspertīzes atzinuma saņemšanas tika piesaistīti būvnieki, kuri izvērtēja situāciju un kurus aicināja iesniegt priekšlikumus par iespējamiem risinājumiem,” stāstīja Žunde.

Patlaban Mārupes novada dome ir pieņēmusi lēmumu, ka uz šo mācību gadu baseina ēka tiks slēgta. “Baseina ēka ir atsevišķa, skolai pieguloša ēkai. Ēkas ir saistītas, bet tām nav viens jumts, tāpēc citas skolas ēkas tas nekādā veidā neietekmē,” informēja Žunde.

Ņemot vērā ekspertīzes rezultātus, pašvaldība secinājusi, ka jumta remonta projektēšanai vajadzīgi ievērojami resursi, kuri šī gada pašvaldības budžetā nav plānoti. Pēc būvnieka ieteikuma sākotnēji ir nepieciešama ēkas jumta konstrukciju nostiprināšana, lai pēc tam jumtu varētu demontēt un veidot no jauna.

Būvniecības darbus paredzēts ieplānot nākamā gada budžetā. Patlaban vēl nav izstrādāts gala projekts, tāpēc nav zināmas projekta izmaksas. Žunde pastāstīja, ka baseina ēkā notika tikai fakultatīvas interešu izglītības nodarbības, tāpēc pamatmācību programmu tas nekādā veidā nemaina un neietekmē.

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu