Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Pāri kanjonam Džandzjadzje parkā Ķīnā atklāts pasaulē augstākais un garākais tilts ar stikla apakšu. Uz sešus metrus platā, 430 metru garā un 300 metru augstā tilta ar 99 stikla paneļiem vienlaikus var atrasties 800 cilvēku.

Nedēļas notikumi pasaulē


Detonējot spridzekli kāzinieku pūlī,
terorists pašnāvnieks Turcijas dienvidaustrumu pilsētā Gaziantepā nogalinājis 54 cilvēkus. Premjers Binali Jildirims atsaucis prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana sākotnējo apgalvojumu, ka uzbrucējs bijis ar džihādistu grupējumu Daesh saistīts bērns. «Drošības dienesti turpinās darbu.» Kurdu Tautas demokrātiskā partija, kas ir asa Erdogana opozicionāre, paziņojusi, ka kāzas svinēja viens no viņu partijas biedriem.

Daesh uzņēmies atbildību par 17. augustā Piemaskavā notikušu uzbrukumu ceļu policijas postenim. Uzbrukumā cietuši divi policisti, no kuriem viens smagi ievainots. Abi ar šaujamieročiem un cirvjiem bruņotie uzbrucēji tika nogalināti.

Ukrainas bijušā prezidenta Viktora Janukoviča Reģionu partijas «melnās grāmatvedības» materiālos minēts ASV prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa kampaņas vadītāja Pola Manaforta vārds, paziņojušas Ukrainas varas iestādes. Par Janukoviča un Reģionu partijas konsultēšanu no 2007. līdz 2012. gadam viņš slepus varētu būt saņēmis 12,7 miljonus dolāru. Pēc materiālu publiskošanas Manaforts atkāpies.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu