Jansons: VID priekšnieka algas nesamērīga kāpināšana ir absurda • IR.lv

Jansons: VID priekšnieka algas nesamērīga kāpināšana ir absurda

48
Tiesībsargs Juris Jansons. Foto: Sintija Zandersone, LETA

Tas ir nesamērīgi pret visiem valsts iedzīvotājiem, uzskata tiesībsargs

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja algas nesamērīga kāpināšana ir absurda, uzskata tiesībsargs Juris Jansons.

Tiesībsargs aģentūrai LETA norādīja, ka VID vadītāja atalgojuma piedāvājums nav adekvāts, – Jansons uzskata, ka nav pareizi vienai amatpersonai radīt speciālu risinājumu, vienu atalgojumu “izraujot no vienotās atalgojuma sistēmas”.

“Tas ir absurdi no tā viedokļa, ka visu laiku saka, ka nevar celt minimālo algu, kas attiecas uz ļoti daudziem, bet te vienam cilvēkam pacels. Tas ir nesamērīgi pret visiem valsts iedzīvotājiem,” norādīja Jansons. “Kāds tad būs signāls sabiedrībai? Ārstiem, pedagogiem nevar pielikt algu, bet vienam būs izcila situācija,” pauda tiesībsargs.

Viņš uzsvēra, ka šajā gadījumā jāņem vērā arī tas, ka iestādē nedarbojas tikai tās vadītājs, – ir, piemēram, arī vietnieki, līdz ar to nav skaidrs, kāds atalgojums būs šīm personām.

“Tas nav pozitīvs signāls sabiedrībai. Tur, kur redzam, ka ir nepieciešams objektīvs algu kāpums, jo ir pārkāpumi, tur tas netiek nodrošināts. Bet te vienam radīs speciālu mehānismu, lai neievērotu vienoto sistēmu. Tas nav taisnīgi, nav pareizi un ir absurdi,” pārliecināts Jansons.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) koalīcijas partneriem piedāvājusi VID ģenerāldirektora mēneša bruto atalgojumu noteikt līdz 8100 eiro apmērā.

Reizniece-Ozola pauda pārliecību, ka VID vadītāja atalgojumam ir jābūt līdzvērtīgam lielas valsts kapitālsabiedrības vadītāja atalgojumam. “Kopējie griesti varētu būt 8100 eiro, no kuriem bruto pamatalga būtu nedaudz virs 5000 eiro ar iespēju par kvalitatīvu darbu saņemt piemaksas 60% apmērā no mēneša atalgojuma,” skaidroja ministre.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) iepriekš skaidrojis, ka finanšu ministre koalīcijai piedāvājusi četrus risinājumus VID vadītāja algas palielināšanai, taču patlaban ir priekšlaicīgi runāt par konkrētu variantu, jo tas tiek vēl meklēts.

Kučinskis norādīja – tā kā tiks rīkots atkārtots VID vadītāja amata konkurss, lai tas nenoslēgtos bez rezultāta, koalīcijai piedāvāts lemt par VID vadītāja atalgojuma paaugstināšanu. “Lēmums būs saistīts ar nelielām likumu izmaiņām, un tam jābūt sadarbības padomes stingram lēmumam,” uzsvēra premjers.

Valdošās koalīcijas politiķi konceptuāli atbalsta VID vadītāja atalgojuma palielināšanu un pieļauj, ka šis varētu būt pirmais solis, lai vēlāk pārskatītu atalgojumu valsts pārvaldē, noskaidroja aģentūra LETA. Vienlaikus politiķi uzsver, ka par konkrētu atalgojumu VID vadītājām vēl būs jādiskutē un lēmums šajā jautājumā vēl nav pieņemts.

 

Komentāri (48)

Skaisle 17.08.2016. 17.01

mani visu laiku satrauc arī tas, ka algas celšana – piemēram, saeimas deputātiem, ministrijās utt., nekādi netiek sasaistīta ar atbildības piegumu.

Nu ieliks zemsavieši par vadītāju kārtejo savējo čomu – un? Kas tālāk? Par haltūrēšanu un sistēmas uzturēšanu no valsts izkārtots izcils atalgojums – tie arī visi pīrādziņi.

Starp citu, kā tur beidzās ar to Gavara lielo algu Latvijas pastā? Atmaksāja valstij? Sodu saņēma? Diez Gavars nelasa ziņas, kuras tagad regulāri publicē, kā valstī bez uzraudzības un pusbadā dzīvo mazi bērni? Viņam treknais kumosiņš nesprūst rīklē?

+3
-3
Atbildēt

0

Absints 17.08.2016. 20.10

Alternatīvas ir divas – vai nu celt algu un panākt to, lai konkurss ir sekmīgs, vai zaudēt laiku – un dabūt to pašu rezultātu, kā pirmajā konkursā.

VID vadītāja postenis ir Latvijas nodokļu politikas peramais zēns. Normāls cilvēks uz to, bez papildus stimula, neparakstīsies. Uz šo posteni var iet apzināti tikai tas, kas pilnā mērā apzinās, ka tiks apliets ar dubļiem no galvas līdz kājām, plus būs spējīgs izturēt Āboltiņas brandžas intrigas. Bez papildus stimula tāds var būt tikai avantūrists, kas mazo algu kompensēs citā veidā. Vai to gribam? Tieši sabiedrības negatīvā attieksme pret profesionāļiem, sabiedrībā joprojām valdošās sociālistiskās uravņilovkas tendences neļauj šo atrisināt. Ierēdnim ir jāmaksā par smadzenēm, ne par posteni. Tieši sabiedrības nostāja no valsts pārvaldes ir aizdzinusi profesionāļus, atlikuši tikai laika atsēdētāji, papīru pārbaudītāji, kas savu nekompetenci piesedz ar konkursiem, jo tad tā ir kolektīvā atbildība, kas īstenībā nozīmē, ka neatbild neviens.

Visiem nez kāpēc šķiet, ka uz šo posteni raujas. Koļegovu, vēl neieceltu norēja tā, ka tā saprata situāciju,, un laikā notinās. Ar nākošo nebūs labāk… Pieteiksies?

+4
-5
Atbildēt

17

    Ēriks > 17.08.2016. 22.10

    Skaislei tiešām nevajag maksāt,bet daudziem citiem nesamaksā to,ko viņi pelnījuši,kas tad ministri,ierēdņi, valdība par tādiem īpašiem izņēmumiem,kuriem vajag maksāt bez pierādīšanas?Varam tik un tā dabūt tos pašus nekā nedarītājus,tikai dārgākus.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    moonlight > 18.08.2016. 11.54

    Ķīps

    Atbildība tādam Vilkam bija milzīga, bet kompensācija smieklīga.

    Ņirgājies? Kā kaut reizi Latvijā būtu izpaudusies politiķu un ierēdņu atbildība? Tas jau atgādina čekas pidrillu, Šļeseru, kura zirdziņš bija: “Es uzņemos visu atbildību”, tikai neatceros, ka izsolē būtu piedāvāti viņa skriemeļi, ko varētu nēsāt iekārtā aukliņā. Tas pats par LC komunistu cūku un čekas pederastu čekistiem, komuņjagām un bandītiem izdaļāto valsts mantu desmitiem miljardu vērtībā un nelegālo imigrantu apdāvināšanu ar dzīvokliem, atstājot latviešus, kuri dzīvoja denacionalizētos namos, uz ielas. Par TECII, LM, PV, Citadeles un daudzām citām valsts nozagšanas megaafērām Ķīnā būtu izpildīts tik publisku nāvessodu, cik nemaz kopā nav Vienotības jobano kononoviešu – kolorado lenteņu politiķu un ierēdņu un to ģimeņu locekļu, kopā ar mājdzīvniekiem.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 18.08.2016. 11.15

    runā tiešu valodu – kā izpaudās Vilka milzīgā atbildība?

    VID – kas Vilka laikā mainījās VID ? Tādiem ka man nogrieza iespēju saņemt visus pārmaksātos nodokļus par iepriekšējo gadu, kamēr lielie bandīti – visi tie krievu investori un pašu likumīgie bandīti dzīvoja zaļi.

    Man ir grūti saprast, kur tad ir tā milzīgā atbildība un gudrība?

    Rupji sakot – iedot pa muti un atņemt naudu nabagam nav liela gudrība, kā apsturēt mafijas dzīres un visvarēšanu – jā , ja tas būtu – varētu maksāt – bet tad vienojamies , ka algas celšana iet rokrokā ar pienākumiem un atbildību , nevis ar prasmi sevi pasniet kā darba varoni un kluso cietēju, kur patiesībā kārtejais tukšpūtis vien ir …

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 17.08.2016. 22.00

    Nu beidz,ķip. Nešspēju noticēt,ka tu nopietni…

    Saeimas deputāti ir lielākie liekēži kādus vien var iedomāties. Ministrijas ,cik ES naudas neesam saņēmuši?

    Nosauc man vienu eksdeputātu brzdarbnieku?

    Man slinkums gludināt drēbes,bet ja tādas muļķības jālasa,tad labāk eju gludināt.

    Par aurbaltic izsaimniekošanu neviens pats netika sodīts

    visi saņēma ierēdņu algs,garantijas un privilēģijas. Man tas nevis skauž,bet to uzskatu par valsts izzagšanu

    p

    Pārsimts cilvēki trekni pierijas,kamēr citi dzivo pusbadā un ne jau slinkuna dēļ ko tādi kā tu mīl sludināt

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Valdis Eiserts > 17.08.2016. 23.35

    Skaislei jau Latvija arī nemaksā. Un viss notiek taisnīgi – par tukšu, destruktīvu muldēšanu tērēt latviešu nodokļu maksātāju naudu būtu noziedzīgi pret mūsu bērniem.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 18.08.2016. 09.29

    ķīp – nemuldi, valsti no krīzes izvilka nabagi – bļedj, ko vilks un dobrovskis apcirpa – nabagus. Kamēr mātes nezināja kā pabarot savus bērnus, tikmer baņkieri tuprinaja Nicā rīt austeres un noskalot ar dārgāko šampi

    Kamēr Latvijas valsts nespēj atrast naudu ne izglītības, ne medicinas reformām , tikmēr parexiesiešiem uz situienu miljonus turpina izsniegt un prudentia jau sanemtos miljonus no valsts budžeta iztērēt nespēj un tu man te stāsti par vilku un dobrovski kā labajiem ganiem – man tās pasaciņas nestāsti, esmu pieaugusi!

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    moonlight > 18.08.2016. 10.11

    Ķīps

    Un, ja viņi darīja to priekš mums visiem, vai viņiem nebūtu jāsaņem vairāk?

    Kā biznesmens ar treknu mīnuss zīmi, čekistu piesmietais mēsls, Dombrovskis, nedrīkst ES naudas lietām pat lielgabala šāviena attālumā pietuvoties.

    Kā nelietim, kurš savas alkatības un stulbuma sekas ir uzkrāvis sabiedrības pleciem, tam nav vieta EP.

    Par TECII, LM, PV, un Citadeles afērām viņam būtu jānosēž cietumā kādi 1800 gadi.

    Par tā kolorado lenteņa draudiem izrēķināties ar krietniem ministriem, kuri 16. martā pieminētu mūsu aizgājušos varoņus, tā rīklei bija jābūt manā rokā.

    p.s. Varena gan Vilka tēvam bija uzrauta pils, ja ar ministra algu nevarēja salabot tās jumtu.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 18.08.2016. 09.31

    esiertiņ , sieva ēst nedod un pie kompja sēdēt neļauj?

    Un pareizi dara, es rīkotos tāpat un vel vairāk ! Sen esi pelnījis!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 18.08.2016. 09.26

    ķip, bet ko es rakstu ?! – tu izlasīji?

    Ka algai ir jābūt samērojamai ar atbildību.

    Uz lielajām algām vienmēr būs pretendenti, vienmēr , jo atbildība ir nulle – un pat vēl trakāk – ir tādas amatpersonas – gan valsts, gan Rīgas Domes strukturās , kuras nodarījušas zaudējumus pat miljonos, un viņas sēž nevis cietumā, bet piemēram, sildās labā krēslā ar labu algu Azerbaidžānā.

    Tu saproti, ko es rakstu, jeb tu kā rubenis vai teteris turpināsi purpināt savu?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > 18.08.2016. 14.18

    Kur garantija,ka tikai ar pliku algas pacelšanu dabūsim labākus speciālistus?Es domāju,ka daudz ticamāks variants būs,ka savējie ieliks savējos un viņi rullēs kā līdz šim,tikai nu jau par lielāku algu,jo nebūs jau darba vērtēšanas kritēriju.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Valdis Eiserts > 18.08.2016. 21.51

    zanEi paldies par ilustrāciju manis teiktajam, ka Skaisle reti kad atbild par saviem vārdiem. Reizēm aiz nezināšanas, reizēm aiz kremlinu diktāta.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Absints > 18.08.2016. 11.05

    Uz Skaisli-

    >Ka algai ir jābūt samērojamai ar atbildību.

    Tieši tā. Ir jābūt! Piekrītu Jums. Tagad nav. Atbildība tādam Vilkam bija milzīga, bet kompensācija smieklīga.Tieši to jau arī saku. Deputāti pieņem likumus. Arī atbildībai būtu jābūt milzīgai.

    Bet tieši šī sociālistiskā uravņilovka to ir reducējusi uz kolektīvo atbildību. Deputāti un ierēdņi baidās pieņemt lēmumus. Tāpēc, ka tā tad būs viņu atbildība. Un aizsedzas ar dārgajiem un ilgajiem konkursiem, jo tad ir kolektīvā atbildība. Tas ir tas rezultāts tagad.

    Tik tālu esam (sevi) noveduši. Būtu jābūt deputātiem un ierēdņiem, kas vada, pieņem lēmumus.

    To nicināmais stāvoklis, mazā alga nestimulē šīs pozīcijas ieņemt profesionāļiem.

    Un tāpēc ka runas vīri slikti, tos lamājam vēl vairāk- un atbaidam “normālos” vēl tālāk. Rezultātā amatos nonāk “nothing speciali”, un tāpēc tos lamājam vēl vairāk- un atbaidam “normālos” tālāk. Rezultātā amatos nonāk vēl lielāki “nothing speciali, un tāpēc “tos…

    A par Dombrovki un Vilku. Varat viņiem piedēvēt visus pasaules grēkus, bet viņi bija tie, kas valsti no krīzes izvilka. Un tas ir FAKTS. Protams, ne jau savām rokām, ar visu, arī nabagu, darbu. Ja viņu nebūtu, būtu kā Krilova fabulā par vezuma vilkšanu- katrs vilktu uz savu pusi.. Visi rosītos, strādātu melnām mutēm, a rezultāts?

    Un vēl viens FAKTS. Tagad, kad viņu nav- viss ir uz bremzēm. Fakts, ne prātuļojumi par tēmu, kā būtu, ja būtu..

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Absints > 17.08.2016. 21.46

    Ļoti labi reprezentējat manis piesaukto sabiedrības attieksmi:

    Saskaņā ar to, ministriem ierēdņiem, valdībai nevajag maksāt nemaz. Lai pa priekšu pierāda… Tikai vai tad vairs būs, kas to darīs. Ratus nejūdz priekšā zirgam..

    Varbūt algu nevajag maksāt arī Jums- kamēr nepierādat, ka esat pelnījusi. Lai būtu konsekventi..

    Un deputātiem algas ir vienalga par mazu – nu kurš normās cilvēks, kas iemācījies pelnīt naudu, to atmetīs un ies par deputātu uz 4 gadiem? Kurš grib būt par politiķi, kas nu j au ir lamu vārds? Lai pēc 4 gadiem būtu pie sasitas siles? Ne darba, ne ienākumu… Normāls ne, to var tikai avantūristi, tādi, kas grib šo 4 gadus izmantot, lai taisītu rebes, Kā mums arī ir… Zaķi, kampari, potapovi, ločmeles, liepiņi, kaimiņi- tos tad arī par šo naudu varam dabūt..

    Kā vecā anekdotē – kad žīdu pieņēma par noliktavas vadītāju, viņš brīnījās- kā, par to arī algu maksā? Mūsu deputāti ir tādi paši. Un vainīgi pie tā nav neviens cits, kā mēs paši. Ministrs Andris Vilks neturpināja būt politikā tāpēc, ka par ministra algu nespēja tēva mājai jumtu nomainīt. A Latviju no krīzes izvilka. Jūsuprāt. tas ir normāli?

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    Absints > 18.08.2016. 12.11

    likvidējam Saeimu un atlaižam Valdību. Viņi ne par ko neatbild un neko neietekmē… mēs paši bez attiecīgās izglītības, zināšanām labāk zinām, kā stimulēt ekonomiku, vadīt valsti…

    Tur jau tā lieta, ka profesionāli, eksperti netiek novērtēti, Dzīvojam padomijas izpratnē, kad visi bija vienādi, vienādi dumji. Kā jau teicu, joprojām visvairāk uztraucamies par to, lai visi būtu vienādi, tas nekas, ka nabagi. Jo VID vadītjam alga tāda…, kamēr pensionāre dzīvokli nevar nomaksāt. BET, ja VIDam vadītāja nebūs, vai tas būs kaut kāds “nothing special”, tad to nomaksāt būs vēl grūtāk.. Tad varbūt tomēr ir vērts “investēt” tādā vadītājā, lai veiksmīgi iekasētu vairāk nodokļus, lai cīņa ar ēnu ekomomiku būtu veiksmīga, lai valsts kļūtu bagātāka, un mums būtu labāki sociālie labumi, mazāķ būtu jāmaksā no savas kabatas. Nevar! Tik tālu neredzam, redzam, ka tūlīt kaut kam būs vairāk un to nedrīkst pieļaut! Tāds dikti tuvredzīgs redzējums, jums tā neliekas?

    Un kritiķiem vēlreiz saku- ar Vilku un Dombrovski kļuvām par ātrāķ augošo ekonomiku ES. Bez viņiem atkal esam dimbā. Un tie ir FAKTI! Šaubos vai varat apstrīdēt viņu erudīciju. Un atbildība bija liela- vai Latvija izturēs, izies no krīzes ar konsolidācijas un reformu palīdzību, vai ne. Izgāja. Un nez vai tas tā būtu, ja pie šprices būtu, piemēram, “nothing special”.

    Un atceros arī Oša, Ošleja, Karnītes, Grostiņa spriedelējumus, kā nu visi noiesim dibenā. Kā būtu, ja būtu… Es nezinu, neesmu ekonomikas eksperts, lai to pateiktu, Varbūt būtu bijis labāk, varbūt būtu sliktāk. Nezinu. Bet es redzēju, kā tas notika, un kā ir tagad.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Anonīms > 17.08.2016. 20.29

    Nu jau gan aizrunājies. Vai Koļegovu aplēja dubļiem,vai tomēr sabiedrība nebija vienaldzīga un apšaubīja viņas finanšu darijumus?

    Tikko lasīju,ka vairāk kā 70%,no valsts delegācijas Rio spēlēs bija valsts ierēdņi un politiķi. Tas or normāli? Ja es par to esmu sašutusi? Tas nozīmē,ka apleju šos ar dubļiem?

    Vai Flikam airbaltic nemaksāja milzu algu? Atbrauca nabags,aizbrauca lepns miljonārs no Latvijas. Vai ne SM ierēdņi un politiku uzņēmuma valde dāsni deva Flikam un par starniecību arī Šķēlem?

    Deputātiem palielināja algas,kas mainījās? Centīgāk kalpo oligarhiem,nevis centīgāk risima kādas problēmas

    Es vispār vairs neticu zzs rīcībspējai.

    Ja prasīsi,kam ticu …nezinu,ir tā kā teica džeris -esam kalpu un zagļu nācija,neredzu valstiski domājošus politiķus yn ierēdņus

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    zanE. > 18.08.2016. 13.48

    …Skaisle STOP!… Tu raksti: – “Tādiem ka man nogrieza iespēju saņemt visus pārmaksātos nodokļus par iepriekšējo gadu”….

    …mīļā, Tu kaut ko jauc!…Tavi pārmaksātie nodokļi nekur nepazuda, samazinot pārmaksu griestus, neatmaksātā summa pārcēlās uz nākamo gadu un savu pārmaksu varēji saņemt atpakaļ….arī tagad Tu vari iesniegt dokumentus un atgūt pārmaksu par pēdējiem trijiem gadiem…šis nosacījums nekad nav bijis mainīts….

    …un to, cik lielu pārmaksu saņemsi atpakaļ, būs atkarīgs no tā, cik lielu IIN būsi samaksājusi…

    …pie tam – par plānveida operācijām un zobārstniecības pakalpojumiem tiek atmaksāts viss IIN nodoklis, to nepārceļot uz nākamajiem 5 gadiem…

    …ja minētie izdevumi ir lieli, bet samaksātais nodoklis ir mazs, tad šo izdevumu starpību drīkst sadalīt starp ģimenes locekļiem…

    …piemēram, ir veikta plānveida operācija par 2000 eiro (var atgūt 23%, t.i., 460 eiro), bet samaksātais nodoklis par gadu ir 270 eiro…tātad – vari atgūt tikai 270 eiro….bet lai atgūtu pārējo nodokļa daļu, atlikušo maksājuma daļu par operāciju savā deklarācijā var iekļaut kāds cits ģimenes loceklis…

    …par skaidrojumu vari paldies neteikt – man tas nebija grūti…. :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Absints > 18.08.2016. 07.16

    Kā jūs nesaprotat:nu bet tieši tāpēc jau mums ir tie zaķi, kampari, potapovi, ločmeles, liepiņi, spolīši, kaimiņi.

    Labu lietu par lētu naudu dabūt nevar. Kādreiz jau var paveikties, bet tā nav likumsakarība.

    Arī to nesaprotat?

    Tiešu sabiedrības attieksme( jūsu) ir padarījusi Latvijas valsts pārvaldi impotentu.

    Latvija vairs sevi pārvaldīt nespēj.

    Politiķi nav iesūtīti no citas valsts, nav nokrituši no Marsa, pašī vien ar savām rokām esam tos ievēlējuši. Paši! Un kā teicu, “normāli” cilvēki nekandidē. Tieši tāpēc!

    Vilks un Dombrovskis valsti no krīzes izvilka (un nespriedelējiet, kā būtu, ja būtu, jo tie ir fakti). Līdz ar to Jums ir darbs, un arī vismaz kaut kādi ienākumi. Un, ja viņi darīja to priekš mums visiem, vai viņiem nebūtu jāsaņem vairāk? Ne es ne jūs nestāvat tuvu Vilka profesionālismam, bet uzdrošīnamies būt gudrāki un kritizēt. Un skaidri zinam, ka vairāk maksāt nedrīkst. Lai Vilks tad iet prom. Aizgāja. Un Latvija atkal ir krīzē. Toties nemaksājām! Bibliotekāre, operators, apkopēja ir gana gudri pamācīt ekonomikas ekspertu…

    Jo mentāli (galvās) dzīvojam sociālisma jēdzienos, Kur švaki, bet pienesa, nodrošināja, kur visi bija nabagi, bet vienādi. To arī pielietojam tagad. Neviens nedrīkst būt bagāts, labāk, lai visi vienādi, kaut nabagi. Nu tad arī esam nabagi..

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

moonlight 18.08.2016. 10.02

Skaisle

Pasapņo vien, kā tu darītu, ja dabūtu sev veci, vismaz kaut kādu.

0
-4
Atbildēt

1

    Anonīms > moonlight 18.08.2016. 10.37

    nu mūnlaitiņ – parādniek – es tevi par cilvēku izdresētu – tas man paņemtu visu enerģiju, bet domāju, ka kāds gandarījums man arī būtu. Pirmais, ko mēs izdarītu – abi iestātos zemessardzē, taviem simts bērniem mēs uztaisitu ģimenes bērbnudārzu, no savām sievām un pussievām tev būtu jāškiras, arī brūtes nekādas, stingra monogāmija, Demogrāfijas centrā par galveno assitenti tev būtu jāapstiprina mani un katrau vakaru tu man sniegtu atskaites par kopīgā darba plāna izpildi.

    Ēst gatavošana un vispār pārtikas sagāde būtu tavi pienākumi, es uzņemtos tīrības un kārtības uzturēšanu. Jā un kopīgas vingrošanas. Ak, jā – un uz tango kursiem tev būtu jānāk , sens sapnis – lūk …

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu