Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā

Pēc vienošanās ar Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesu tā dēvētajā Gan Bei krimināllietā apsūdzētajiem piespriesti nosacīti kriminālsodi un naudas sodi. Vislielākais sods ticis Gan Bei saimnieka Lage Ko līdzīpašniekam Oļegam Arupam – četri gadi nosacītas brīvības atņemšanas ar mantas konfiskāciju un naudas sods līdz 100 minimālajām mēnešalgām, kas ir 37 000 eiro. Savukārt uzņēmuma finanšu direktorei un Saeimas deputāta Sergeja Potapkina (S) sievai Gaļinai Karmačai tiesa piesprieda nosacītu brīvības atņemšanu uz trim gadiem bez mantas konfiskācijas, kā arī naudas sodu līdz 33 300 eiro. Kopumā deviņi apsūdzētie Latvijas valsts budžetam bija nodarījuši 957 799 eiro zaudējumus.

No 1. augusta spēkā stājās jaunie a/s Sadales tīkls tarifi elektroenerģijas sadales pakalpojuma komponentei par patērēto elektroenerģiju. Tie paredz fiksētas abonenta maksas ieviešanu visiem elektroenerģijas patērētājiem. Maznodrošinātajiem elektrības cenu pieaugums tiks kompensēts. Jaunā tarifa maksa samazināsies tiem, kuri elektrību patērē efektīvi, bet tiem, kuri elektrību nepatērē vai patērē neefektīvi, gaidāms elektrības cenu pieaugums.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) uzdevusi Valsts ieņēmumu dienestam (VID) atjaunot valsts civildienesta attiecības ar Tāli Kravali, kuru bijusī VID vadītāja Ināra Pētersone februārī atbrīvoja no Muitas pārvaldes direktora un VID ģenerāldirektora vietnieka amata. Izbeidzot darbu VID, tika izbeigta pret Kravali ierosinātā disciplinārlieta. Tagad tā tiks atjaunota.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu