Politiku veidoja ar prieku • IR.lv

Politiku veidoja ar prieku

5
Uldis Grava.
Pauls Raudseps

Latvijas neatkarību Uldis Grava aizstāvējis ne tikai visos vadošajos trimdas organizāciju amatos, bet arī somu cietumā un Baltajā namā. Šonedēļ Gravas dzimšanas dienā, 1.aprīlī, iznāk viņa atmiņu grāmata

Trimdā 70. un 80. gados nebija pazīstamāka sabiedriskā darbinieka par Uldi Gravu. Tā bija ne tikai tāpēc, ka starp viņa ļoti daudzajiem amatiem bija gan Amerikas Latviešu apvienības, gan Pasaules Brīvo latviešu apvienības priekšsēža darbi, bet galvenokārt viņa allaž mundrā, uz negaidītiem un humoristiskiem gājieniem noskaņotā rakstura dēļ. «Uldi Grava, Uldi Grava, cik liela un plaša ir tava slava!» skandēja Čikāgas piecīši, kas, šķiet, nevienam citam trimdas politiskajam darbonim nav veltījuši dziesmu.

Pēc neatkarības atjaunošanas Grava spēlēja lomu arī Latvijas sabiedriskajā dzīvē gan kā Radio Brīvā Eiropa latviešu redakcijas vadītājs, gan kā Latvijas televīzijas ģenerāldirektors, gan kā 9. Saeimas deputāts. Pirms trim gadiem beidzās viņa pēdējais darbs Lattelecom padomē, un tagad uz mūža 78 gadu sliekšņa Grava ir uzrakstījis atmiņu grāmatu Tālumā, bet ne svešumā.

Lai par to parunātu, tiekamies restorānā Sveiks, Šveik!, kuru Grava esot sevišķi iecienījis. Kā jau Šveikam veltītā restorānā pienākas, Grava, par spīti dažādām pēdējos gados piedzīvotām veselības problēmām, ir labā omā un uzsver, ka viņa dzīves moto ir – nedrīkst zaudēt smaidu!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu