
«Pašlaik mēs ražojam čipsus ar 15 dažādām garšām, kas tiek eksportēti uz vairāk nekā 20 pasaules valstīm,» saka uzņēmuma īpašnieks Laimonis Radziņš.
Visticamāk, garākos čipsus pasaulē ražo Latvijā, Babītes ezera krastā.
Ražo jau gandrīz ceturtdaļgadsimtu, bet tikai pēdējā desmitgadē tie pa īstam iegaršojušies arī tālās un eksotiskās zemēs
Divdesmit četru gadu laikā uzņēmums Pērnes L čipsu dēļ mainījis ne tikai savu nosaukumu, bet pa vairākiem lāgiem arī paša produkta vārdu, lai varētu to saglabāt tirgū. Tomēr līdz aizvadītās desmitgades vidum ar noietu gājis kā pa viļņiem. Dažbrīd pieprasījums pēc čipsiem jeb kartupeļu plāksnītēm, kā tos vienu laiku sauca, bijis tik liels, ka ar grūtībām spējuši saražot. Citubrīd gan tirgus konjunktūras, gan dažādu mahināciju dēļ, par kuru upuriem kļuvuši ražotāji, uzņēmums peļņas iespējas meklējis citās jomās.
«Mēs esam cepuši maizi un bulciņas, deviņdesmito sākumā ņēmuši kredītu ar 120 procentu likmi gadā, pirkuši veikalus, tirgojuši dārzeņus un gaļu, cīnījušies par vietām lielveikalu plauktos ar tādām pasaulē pazīstamām preču zīmēm kā Lay's un Estrella un darījuši daudz ko citu ar vienu vienīgu mērķi - lai saglabātu šo garo čipsu ražotni,» tagad saka uzņēmuma īpašnieks un valdes loceklis Laimonis Radziņš.