Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Par tēlojumu kinolentē The Revenant (Cilvēks, kurš izdzīvoja) savu pirmo Oskaru saņēma aktieris Leonardo di Kaprio (attēlā no kreisās), savukārt kategorijā Labākais režisors apbalvots šīs filmas veidotājs Alehandro Gonsaless Injaritu. Par aizvadītā gada labāko filmu ASV Kinoakadēmija atzina žurnālistikas drāmu Spotlight (Uzmanības centrā). Labākā aktrise ir 26 gadus vecā amerikāniete Brī Lārsone, kura spēlēja galveno lomu drāmā Room (Istaba). Visvairāk — sešas Oskara balvas — saņēma austrāliešu režisora Džordža Millera postapokaliptiskais trilleris Mad Max: Fury Road.

Nedēļas notikumi pasaulē

ASV un Ķīna vienojušās par ANO rezolūciju pret Ziemeļkoreju un nepieņems Ziemeļkoreju kā kodolieroču valsti. ASV un Ķīna vienojās, ka ir «svarīga spēcīga un vienota starptautiska atbilde uz Ziemeļkorejas provokācijām, tajā skaitā ar ANO Drošības padomes rezolūciju, kas ir tālejošāka par iepriekšējām rezolūcijām». Pēc 6. februārī Ziemeļkorejas veiktās raķetes palaišanas ANO Drošības padome solīja noteikt jaunas sankcijas, lai sodītu Phenjanu. Pret Ziemeļkoreju jau noteiktas četras sankciju paketes.

Gadu pēc Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības Maskavā notikušais gājiens pulcēja ap 24 000 cilvēku, apgalvo mediji un NVO pārstāvji. Tas vairāk nekā divas reizes pārsniedz to skaitli, kuru par šā gājiena atbalstītājiem ziņoja oficiālās varas iestādes. Kremļa politiskās opozīcijas organizētais gājiens notika, lai demonstrētu varai, ka cilvēkus nevar iebiedēt un viņi gaida pārmaiņas.

Par Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) jauno prezidentu ievēlēts Džanni Infantīno. Viņš saņēma 115 no 207 balsīm. Infantīno tuvākais sāncensis Bahreinas šeihs Salmans bin Ebrahims al Halifs saņēma 88 balsis. Kā zināms, FIFA prezidents bija jāievēlē pēc tam, kad FIFA ētikas komiteja uz vairākiem gadiem par koruptīviem darījumiem bija diskvalificējusi gan līdzšinējo prezidentu Zepu Blateru, gan par viņa pēcteci uzskatīto Mišelu Platinī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu