Nu tik jūs redzēsit! • IR.lv

Nu tik jūs redzēsit!

4
Filmas Melānijas hronika galvenās varones lomā šveiciešu izcelsmes aktrise Sabine Timoteo.

Šogad intriģējošu kinojaunumu netrūks – latviešu filmas, seriāli un spilgtu autoru darbi

Kino ziņā šis ir daudzsološs gads, kas sācies ar videostraumēšanas milža Netflix ienākšanu Latvijā. Tomēr ar zvilnēšanu uz dīvāna aizrauties nevajadzētu: šogad gaidāms lērums uzmanības vērtu filmu ne tikai uz «privātajiem» ekrāniem. Krietni vien piesātinātāks būs arī Latvijas kinopiedāvājums. 

Turpinot par Netflix – par portāla pagaidām liesāko nekā citviet saturu sadugt nav pamata, tas ar laiku pieaugs, kolīdz tiks sistemātiskāk risināti filmu izrādīšanas tiesību jautājumi. Katrā ziņā šo straumēšanas servisu veselīgāk uztvert kā konkurenci nevis kinoteātru repertuāram, bet gan filmu nelegālajai lejupielādei, kas Latvijā diemžēl ir pieņemta kā norma. 

Piemēram, gaidot, kamēr Latvijas Netflix aplaimos politiskās intrigas apspēlējošā seriāla Kāršu nams parādīšanās, var legāli un labā kvalitātē atsvaidzināt atmiņu par kinoklasikas stūrakmeņiem. Kompaktajā Netflix piedāvājumā var skatīties kādu no piecām pieejamajām ģeniālā Stenlija Kubrika filmām vai Romāna Polaņska Ķīniešu kvartālu (1974). Tāpat «programmā» ir cienīgs film noir piedāvājums, piemēram, drāmas ar Hamfriju Bogartu: Maltas ērglis (1941) un Kasablanka (1942).

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu