Putina bērni • IR.lv

Putina bērni

3
Ilustrācija — Krišs Salmanis

Ģimene kļūst par jauno kaujas lauku Krievijas un Rietumu informācijas karā. Kas ir cilvēki, kuri skraida pa Pierīgas mežiem ar lāzerieročiem, piketē pie Saeimas par «tradicionālajām vērtībām» un panāk izmaiņas likumos, arī skaļi apspriestos «tikumības grozījumus»?

Agrā septembra sestdienas rītā, kad vairums rīdzinieku vēl tikai mostas, pie Centrālās stacijas pulksteņa sapulcējušies aptuveni 40 cilvēku. Neilgi pēc deviņiem visi ar sabiedrisko transportu dodas uz Bolderājas mežu. Izkāpuši netālu no Spilves lidostas, pa smilšainu ceļu nozūd starp kokiem. Pēc nepilna kilometra viņus sagaida daži vīrieši, kas pusstundu sniedz norādījumus, bet pēc tam katram izdala lāzeršauteni, kas vizuāli atgādina īstu automātu. Nākamās pāris stundas viņi spēlē «kariņus». Galvenais uzdevums – trāpīt sensorā, kas piestiprināts pie pretinieka galvas. Ik pa brīdim mežā skan izsaucieni nemuļķoties ar šāvieniem pa ķermeni un mērķēt tieši galvā.

Pasākuma fotogrāfijās Facebook dalībnieki izskatās apmierināti. «Tētis, dēls, meita=drosmīga ģimene,» vēsta paraksts zem fotogrāfijas, kurā lācīgs tēvs ar pusaugu meitu kamuflāžas tērpos veras kamerā. Nākamajā tēvs ir kopā ar puiku, kurš tikai nedaudz garāks nekā ierocis viņa rokās. 

Šī pasākuma organizators ir boksa treneris Sauļus Šeikis un viņa sieva, angļu valodas skolotāja Jeļena Korņetova. Viņi arī nevalstiskās organizācijas Dzimta dibinātāji. Tā parādījās publiskajā telpā 2013.gadā, rīkojot akcijas pie Saeimas un uzstājoties dažādu konfesiju draudzēs un kultūras namos. Abi uzskata, ka pēdējos gados dažādi spēki, slēpjoties aiz geju un lesbiešu tiesībām, mēģina izjaukt tradicionālās ģimenes modeli ar mērķi padarīt cilvēkus par manipulējamiem «dārzeņiem».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu