Dubļi un smiltis • IR.lv

Dubļi un smiltis

5
Pauls Raudseps

Lai cik  mīļi viņam citi diktatori, Putinam vara rūp vairāk par Asada likteni

Iestidzis ar vienu kāju Donbasa stepes dubļos, Krievijas prezidents Vladimirs Putins meklē atbalsta punktu Tuvo Austruma tuksnešu plūstošajās smiltīs.

Pēdējo nedēļu karstākais starptautisko attiecību jautājums: ko Krievija dara Sīrijā?

Augusta beigās sāka parādīties ziņas par nopietnas Krievijas kara tehnikas izvietošanu ostas pilsētas Latakijas lidostā, un septembra gaitā uz Sīriju nosūtītas gandrīz 30 kaujas lidmašīnas, kā arī pretgaisa raķetes, moderni T-90 tanki un helikopteri. Virs tuvējām cīņas vietām lido Krievijas bezpilota izlūklidaparāti, un sociālajos tīklos parādījušās bildes, kuras liek domāt, ka vēl nesen Austrumukrainu terorizējošais kaujinieks ar iesauku «Motorola» tagad pārmeties uz kaujas laukiem Ziemeļsīrijā. Bruņojumam līdzi aizceļojuši vairāki simti Krievijas militāristu, pie lidostas tiek celtas barakas vēl pāris tūkstošiem, un Los Angeles Times ziņo par slepenu ASV izlūkdienestu analīzi, kura prognozē šo spēku izmantošanu uzbrukumos Putina drauga, diktatora Bašara al Asada pretiniekiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu