"Bloomberg": Krievija katru mēnesi pārskaita Doņeckas tautas republikai 2,5 miljardus rubļu • IR.lv

“Bloomberg”: Krievija katru mēnesi pārskaita Doņeckas tautas republikai 2,5 miljardus rubļu

21
Ukraina, Donbass. Gorlovkā veca sieviete bezcerīgi sēž savās izpostītajās mājās. Foto: ITAR-TASS/LETA

Galvenais reģiona ienākumu avots pirms kara bija ogļu un metālu eksports

Krievija katru mēnesi uz pašpasludinātās “Doņeckas tautas republikas” (DTR) kontu pārskaita 2,5 miljardus rubļu (34 miljonus eiro), kas tiek izmaksāti pensijās, trešdien vēsta ziņu aģentūra “Bloomberg”, atsaucoties uz avotiem DTR.

Galvenais reģiona ienākumu avots pirms kara bija ogļu un metālu eksports. Tagad DTR ir pilnībā atkarīga no Krievijas finansiālā atbalsta un nodokļiem. Pašpasludinātās republikas vadība cenšas aplikt ar nodokļiem vietējos uzņēmējus, spiežot viņiem atvērt kontus Centrālajā bankā.

DTR Drošības padomes sekretārs Aleksandrs Hodakovskis aģentūrai pastāstīja, ka līdz karadarbības sākumam cenas veikalos bijušas trīsreiz zemākas. Tagad plauktos parādījušās Krievijā ražotas preces, piemēram, cigaretes “Novorosija” (“Jaunkrievija”), kuras ir populāras kaujinieku vidū.

Samaksāt par precēm var gan rubļos, gan grivnās, vēsta “Bloomberg”. Pašpasludinātās republikas Centrālās bankas vadītāja Irina Ņikitina stāstīja, ka vietējie uzņēmēji atvēruši bankā 14 000 kontu. Tas atļauj importētājiem saviem piegādātājiem no Krievijas maksāt ar Krievijas kreditoru vai Dienvidosetijas bankas starpniecību, teica Ņikitina.

Krievijas medijs RBK savulaik rakstīja, ka kaujinieku kontrolēto teritoriju iedzīvotāji saņem naudas pārskaitījumus saskaņā ar īpašu shēmu, kurā iesaistītas Krievijas kompānijas. Pārskaitījums tiek veikts caur sistēmu “Anelik”, kas pieder Krievijas bankai “Anelik.RU”. Līdzekļu no Krievijas pārskaitīšanas instrukcijā teikts, ka par maksājuma saņemšanas vietu jānorāda nevis Doņecka, bet kompānijas “Bankomatika” birojs Rostovā pie Donas.

 

Komentāri (21)

Valdis Eiserts 16.09.2015. 18.43

А КРЫМУ НАШЕМУ ?

+3
0
Atbildēt

2

Charlie Hebdo 16.09.2015. 17.40

А. ПИОНТКОВСКИЙ: «СПАСИТЕЛЬНАЯ ЗАДНИЦА ДЛЯ ПУТИНА»

https://www.youtube.com/watch?t=1144&v=7rk4s6vo9SM

+2
-1
Atbildēt

0

Charlie Hebdo 16.09.2015. 17.49

Kā jau izteicos iepriekš t.s. bēgļi, tas ir Putina un viņa nopirkto Eiropas politiķu, izdzimteņu: junkeru un dombrovsku, IGIL pret Eiropas tautām

Греческая полиция обнаружила контейнеры с оружием для беженцев

https://www.facebook.com/video.php?v=990540844331154

+1
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu