Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā


Bēgļu jautājums Latvijā radījis konstitucionālo krīzi,
uzskata Vienotības priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, jo valdība, kurai ir vairākums parlamentā, nespēj pieņemt lēmumu būtiskā jautājumā. Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzklausījis partiju pozīcijas patvēruma meklētāju jautājumā. 

Ģenerālprokuratūra «oligarhu lietā» par tirgošanos ar ietekmi nesauks pie kriminālatbildības ekspolitiķi Aināru Šleseru (attēlā) un Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu (Latvijai un Ventspilij), taču KNAB šajā lietā jāturpina izmeklēšana par citiem iespējamiem noziegumiem. Prokurors Māris Leja nolēmis izbeigt kriminālprocesu daļā pret Lembergu, jo viņa darbībās nav Krimināllikuma pantā par tirgošanos ar ietekmi paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva. Šāds lēmums pieņemts arī par Šleseru.

Tā kā Rīgas būvvaldes padome nebija laikus iepazinusies visiem atzinumiem par Latvijas Okupācijas muzeja jauno piebūvi, iesniegto dokumentu izvērtēšanu tā nodevusi augstākai institūcijai – pilsētas attīstības departamentam. Muzeja pārstāvis Valters Nollendorfs norāda, ka līdz ar to muzeja piebūves būvniecība septembrī nesāksies. Pilsētas arhitekts Gvido Princis Rīgas būvvaldei ieteicis neatbalstīt būvatļaujas izsniegšanu Okupācijas muzeja piebūves būvniecībai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu