Vīķe-Freiberga bargi kritizē Olandu par viņa maigo attieksmi pret Krieviju • IR.lv

Vīķe-Freiberga bargi kritizē Olandu par viņa maigo attieksmi pret Krieviju

23
Vaira Vīķe-Freiberga. Foto: Edijs Pālens, LETA

Vienošanās termiņi par Ukrainas konstitucionālajiem labojumiem par Donbasa autonomiju ir nereāli

Francijas prezidenta Fransuā Olanda izteikumi, ka viņš vēlas, lai tiktu atceltas pret Krieviju vērstās sankcijas, ir šokējoši, “Jaltas Eiropas stratēģijas forumā” (“Yalta European Strategy Forum”) pavēstījusi Latvijas eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Viņa intervijā laikrakstam “Kyiv Post” Olanda teikto vērtēja kā neatbilstošu. “Ja viņš domā par sankciju atcelšanu, es domāju, ka tas ir nepareizi,” teica Vīķe-Freiberga.

Eksprezidente norādīja, ka Krievija, neatļaujot starptautiskajiem novērotājiem uzraudzīt Krievijas-Ukrainas robežu, pārkāpj 12.februāra Minskas vienošanos, ziņo LETA.

Viņa arī sacīja, ka vienošanās termiņi par Ukrainas konstitucionālajiem labojumiem par Donbasa autonomiju ir nereāli. Saskaņā ar vienošanos labojumiem vajadzētu stāties spēkā šā gada beigās.

“Ja Krievija līdz pēdējam burtam ievēros Minskas vienošanos, tas būs milzīgs solis uz priekšu,” teica eksprezidente, norādot, ka vēl nav skaidrs, vai Krievija to varēs izdarīt.

Vīķe-Freiberga arī norāja Franciju par tās nolūku pārdot Krievijai bāzes kuģus “Mistral” un atzinīgi novērtēja lēmumu anulēt darījumu.

“Iebāzt šos kuģus Baltijas jūrā ir gandrīz kā ļaut karaspēkam iebrukt kādā no Baltijas valstīm. Tas ir pilnīgi absurdi,” uzsvēra Vīķe-Freiberga, norādot, ka tā jau sākumā bijusi neprātīga ideja.

Olands mēneša sākumā pavēstīja, ka atbalstītu sankciju atcelšanu Krievijai, ja tiktu panākts progress miera sarunās.

 

Komentāri (23)

J.Biotops 11.09.2015. 21.48

Francūzis uzvedas kā francūzis un tāda latviete nevar cerēt ne uz ko vairāk par kārtējo ieteikumu paklusēt.

Drīz būs pagājuši 200 gadi, kopš Voroncovs samaksāja Parīzes krodziniekiem milzīgos krievu oficieru parādus un kopš tā laika franču attieksme pret Krieviju ir nemainīgi idiotiska. Un Olands vēl piedevām ir sociķis, kam mīlēt garīgi tuvus bandītus un slepkavas vienmēr bijusi goda lieta.

+13
-2
Atbildēt

2

    andrejs > J.Biotops 12.09.2015. 09.39

    Miljardieris Donalds Tramps (ASV republikāņu prezidenta amata kandidāts) uzskata, ka ar Krieviju ir jādraudzējas. Viņam būšot labas attiecības ar Puķinu, bet tas Obama visu esot salaidis dēlī. Ukraina esot “Eiropas problēma”… apmēram tā…

    Ar` izrādās sociķis.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    west > J.Biotops 12.09.2015. 09.26

    Nez, vai franči, itāļi un pārējie dienvidnieki masveidā ir tādi muļķi, kuri neredz “jaunās” Krievijas veco viepli ? Redz, bet šī zeme viņiem ir tik tāla, kā mums Namībija.

    Ja par “politiķiem “, tad tie ir bagātīgi ieziesti ar Krievijas lētās naftas un gāzes solījumiem un tikpat biezu labumu kārtu pašiem personīgi pēc pilnvaru beigām. Tie ir jaunie Šrēdera brāļi un māsas.

    Par Olandu pilnībā piekrītu.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

Valdis Eiserts 11.09.2015. 19.00

Pazīstams rokraksts. Vispirms Francijas Alpos sagatavoja ordas diversantus karam Gruzijā, pēc tam kušināja Saakašvili un pārējo pasauli.

+7
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu