Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā

Administratīvā apgabaltiesa atzinusi par pareizu Konkurences padomes (KP) 2013.gada lēmumu sodīt a/s Latvijas gāze ar 2,2 miljonu eiro naudas sodu par monopolstāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un likt mainīt parādu atgūšanas praksi. KP lēma, ka Latvijas gāze ir pārkāpusi Konkurences likumu, atsakot dabasgāzes piegādes līguma noslēgšanu jauniem lietotājiem, kamēr tie nav samaksājuši iepriekšējo lietotāju parādus.

ASV izdotais kibernoziegumos apsūdzētais Latvijas pilsonis Deniss Čalovskis atzinis savu vainu datorvīrusa izplatīšanā, inficējot miljonu datoru visā pasaulē un radot desmitiem miljoniem dolāru lielus zaudējumus. Čalovskis tiesā atzina, ka ielauzies svešos datoros. Viņš bijis nolīgts uzrakstīt daļu no bīstamā Gozi vīrusa koda. «Es zināju, ka tas, ko daru, ir pretlikumīgi,» tiesā paziņoja Čalovskis.

Partijas Vienotība līderes Solvitas Āboltiņas rīcība senioru piketa laikā pie Saeimas ir «neveiksmīga komunikācija», kas nav pieļaujama, bet konkrētajā gadījumā tam nebija ļauna nolūka, atzinusi partijas valde.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu