ES iecēlusi vadītāju īpašai grupai cīņai ar Krievijas propagandu • IR.lv

ES iecēlusi vadītāju īpašai grupai cīņai ar Krievijas propagandu

14
Žils Portmans. Foto no sociālā tīkla

Cīņu pret Krievijas propagandu vadīs Žils Portmans

Par īpašas ekspertu grupas, ko Eiropas Savienība (ES) izveidojusi, lai pretstāvētu Krievijas propagandai, vadītāju iecelts Žils Portmans, vēsta portāls „eurointegration.com”.

Iecelšanu šajā amatā apstiprina arī Portmans sociālā tīkla „Linkedin” lappusē.

Portmans norāda, ka viņa pienākumos būs komunicēt par ES politiku un šīs politikas attīstība Austrumu partnerības valstīs; masu informācijas līdzekļu neatkarības stiprināšana; ES potenciāla paaugstināšana, lai savlaicīgi paredzētu un reaģētu uz dezinformāciju.

Iepriekš Portmans strādāja Eiropas ārlietu dienestā, Lielbritānijas Ārlietu ministrijā, viņš bijis Lielbritānijas pastāvīgais pārstāvis ES.

Jau ziņots, ka īpaša ātrās reaģēšanas grupa cīņai ar Krievijas propagandu Austrumeiropas valstīs sāks darbību septembrī. Par to ceturtdien paziņoja Eiropas Savienības (ES) ārlietu nodaļa. Šī grupa izveidota, lai cīnītos ar Krievijas mediju izplatīto propagandu ES dalībvalstīs, monitorētu informāciju.

Iepriekš arī tika ziņots, ka jaunās struktūrvienības darbiniekiem tika izvirzītas arī prasības pēc krievu valodas zināšanām un spējas „analizēt/monitorēt informāciju par ES politiku” krievvalodīgajos medijos.

Vēl šīs īpašās grupas pienākumos ietilps „regulāra informācijas atjaunošana par ES ar paziņojumu, rakstu, redakcijas materiālu, informācijas biļetenu un infografiku starpniecību”, uzsverot Austrumu partnerības ieguvumus.

 

Komentāri (14)

ierados 01.09.2015. 22.14

Kaut kas sāk kustēties. Tas priecē. Būtu tik sausais atlikums.

+5
0
Atbildēt

0

Valdis Eiserts 01.09.2015. 23.46

Krievu valodas zināšanas ļaus ieekonomēt laiku uz jauna velosipēda izgudrošanas rēķina – palīdzēs iepazīties ar materiālu, kuru POSTBOĻŠEVISMA gados sagatavojis Andrejs Illarionovs(CATO INSTITUTE).

+2
0
Atbildēt

1

    latvijas_valsts > Valdis Eiserts 01.09.2015. 23.59

    Krievu valodas zināšanas ir kaitīgas latviešiem. Būtu jāatļauj prast krievu valodu tikai tiem latviešiem, kuri spiego Latvijas labā Krievijā vai Latvijas krievu kopienā.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

Charlie Hebdo 01.09.2015. 23.42

vatei

Das ist pizģec

Член Высшего Совета «Единой России» будет защищать США с оружием в руках

http://echo.msk.ru/blog/corruption/1613588-echo/

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu