Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā


Atklāta NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra (NATO Stratcom) jaunā ēka
Rīgā, Kalnciema ielā. Šī būs starptautiski nozīmīga institūcija, kurai zaļo gaismu, akreditējot kā starptautisku militāru organizāciju, Ziemeļatlantijas padome deva aizvadītā gada 1.septembrī. Centrā līdz nākamā gada nogalei darbinieku skaits varētu būt 35, no kuriem daļa būs ārvalstu eksperti no NATO valstīm, tā vadītājs ir Jānis Sārts.

Rīgas apgabaltiesa paturēja apcietinājumā bijušo uzņēmuma Latvijas dzelzceļš (LDz) valdes priekšsēdētāju Uģi Magoni. Advokāti piedāvāja LDz šefu atbrīvot pret 200 000 eiro drošības naudu, taču tam nepiekrita Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). KNAB neredz iespēju patlaban atbrīvot Magoni, jo viņš bija augsta amatpersona ar plašiem kontaktiem, kas var ietekmēt izmeklēšanu. Magonis uz tiesas sēdi tika nogādāts slepenībā un tikpat slepeni aizvests prom. Apcietinājumā Magoni var turēt vēl divus mēnešus. 

Valsts kontrole atklājusi bezkaunīgu nelikumību Rīgā – dzīvokļu īpašnieki apmaksājuši pašvaldības uzņēmuma Rīgas Namu pārvaldnieks (RNP) nelikumīgās darbības, izšķērdību un nolaidību, kā arī fiktīvi nodarbinātus cilvēkus. Revidenti secinājuši, ka faktiski dzīvokļu īpašnieki seguši visus RNP izdevumus, kas radušies, sniedzot ar dzīvojamo māju pārvaldīšanu nesaistītus pakalpojumus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu