Ķīnā sprāgstvielu noliktavas eksplozijā simtiem cietušo • IR.lv

Ķīnā sprāgstvielu noliktavas eksplozijā simtiem cietušo

17
Sprādziens Tjandziņas ostā. Ekrāna stopkadrs no bbc.com.

Ziņo par vairākiem desmitiem bojāgājušo; Tjaņdzjiņas pilsētas ostas apkaime izpostīta

Ķīnas pilsētā Tjaņdzjiņā trešdienas, 12.augusta, vakarā noticis noticis spēcīgs sprādziens, kurā cietuši ap 500 cilvēku,  ziņo Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv, atsaucoties uz Ķīnas mediju vēstīto. BBC informē, ka Tjaņdzjiņas ostā eksplodējusi sprāgstvielu noliktava, kurā atradās ”bīstamas un ķīmiskas vielas”. Izziņotais ojāgājušo skaits līdz ceturtdienas pēcpusdienai bija 50, vēsta aģentūra LETA.

Tjaņdziņa atrodas uz dienvidaustrumiem no Pekinas, ir ostas pilsēta un rūpniecības centrs ar 7,5 miljoniem iedzīvotāju. Eksplozija notikusi plkst.23.30 sprāgstvielu kravā Biņhai jaunā rajona konteineru piestātnē, Twitter ziņoja Ķīnas Centrālā televīzija. Pirmais sprādziens izraisījis virkni citu eksploziju. Vairāki simti ievainotu cilvēku nogādāti pilsētas slimnīcā, vēsta laikraksts “The Beijing News”. Kādas citas slimnīcas darbinieks izdevumam teicis – jauno pacientu ir tik daudz, ka tos nav iespējams saskaitīt.

Mediji ziņo gan par eksplozijas upuriem, gan pazudušiem ugunsdzēsējiem, kas devās savaldīt izplatījušos uguni un meklēt cietušos. Ugunsgrēku izdevies pakļaut kontrolei ceturtdienas naktī. Rīta gaismā atklājusies postaža, ko sprādziens atstājis ostā – sagrautas ēkas, simtiem apdegušu auto, pārtrūkusi elektroenerģijas piegāde.

Kā ziņo “Sjiņhua”, iedzīvotāji, “baidoties no zemestrīces”, steigā pametuši savas mājas. Sociālos mediju atrodami video, kuros sprādziena uzliesmojums redzams pilsētas augstceltņu silueta fonā. Tīmeklī publicētas fotogrāfijas, kurās ievainoti cilvēki pamet sprādziena apvidu.

“Pēkšņi parādījās liels sarkanas gaismas uzliesmojums, atskanēja stiprs troksnis,” stāsta kāds tīmekļa lietotājs, kurš dzīvo netālu no sprādziena vietas. “Pēc desmit sekundēm bija spēcīgs triecienvilnis.” Kāds cits tīmekļa lietotājs ziņo, ka satricinājuma rezultātā salauztas viņa dzīvokļa durvis. Aculiecinieki stāsta, ka ēku sienas drebējušas, plīsuši stikli un cilvēki ielās metušies skriet. Ķīnas Nacionālais radio vēsta, ka netālu no sprādziena vietas ēkās parādījušās plaisas.

Latvijas Ārlietu ministrija izteikusi līdzjūtību saistībā ar traģiskajiem sprādzieniem Ķīnas pilsētā Tjendzinā. Ministrija mūsu valsts vārdā pauž visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus traģiskajā nelaimes gadījumā cietušo ģimenēm un tuviniekiem, kā arī novēl ātrāku izveseļošanos ievainotajiem.

Komentāri (17)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu