Aizturēts vairāk nekā gadu meklētais Imantas pedofils • IR.lv

Aizturēts vairāk nekā gadu meklētais Imantas pedofils

29
Pedofila fotorobots Arkādijas parkā Pārdaugavā. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Policija: DNS liecina, ka aizturētais patiesi ir ilgi vajātais varmāka

Pagājušajā nedēļā aizturēts vairāk nekā gadu meklētais Imantas pedofils, šodien Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” pavēstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, ziņo aģentūra LETA. Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.ls uzsver – ministrs ir pārliecināts, ka šoreiz patiešām aizturēts īstais varmāka, kas iepriekš iedvesa bailes Pārdaugavas ģimenēm.

DNS analīzes apliecina, ka aizturētais vīrietis ir tā dēvētais Imantas pedofils, preses konferencē dienas vidū paziņoja Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs. Noziedznieks aizturēts pagājušajā trešdienā un piektdien tiesa viņam noteica drošības līdzekli – apcietinājumu. Gan aizturētā psiholoģiskais portrets, gan iepriekš izplatītais fotorobots atbilda Imantas pedofilam, skaidroja policijas vadītājs.

Aizturētais ir 20 gadus vecs jaunietis. Pie viņa atrasts oficiāli iegādāts gāzes ierocis. Puisis agrāk policijas redzeslokā bija nonācis par narkotiku lietošanu un sīku zādzību. Policija aizdomās turamajam jaunietim sarīkos psihiatrisko ekspertīzi. Policija patlaban noskaidro, vai viņš bez iepriekš četriem izdarītajiem uzbrukumiem izdarījis vēl kādus noziegumus. Jaunietis bijis deklarēts ārpus Rīgas, bet dzīvojis Imantā. Viņš ir bezdarbnieks, lai gan iepriekš strādājis algotu darbu.

Policija uzskata, ka jaunietis, dodoties uz noziegumiem, izmantojis sabiedrisko transportu un slēpies no videonovērošanas kamerām. Jaunietis sadarbojas ar izmeklētājiem, sniedz liecības. Pašreizējā policijas rīcībā esošā informācija neliecina, ka par jaunieša izdarītajiem noziegumiem zinājuši viņa radi un paziņas.

Ministrs iepriekš norādīja, ka aizdomās turētās personas aizturēšana ir skrupuloza darba rezultāts, izskaitļojot iespējamo noziedznieku. Kozlovskis cer, ka policija savu darbu ir paveikusi labi un tiesa piespriedīs aizturētajam reālu cietumsodu, nevis piespiedu darbu. Ministrs atklāja, ka pedofils nav aizturēts brīdī, kad būtu gatavojies izdarīt jaunu uzbrukumu kādam upurim, vēsta Latvijas Radio 1.

Jau ziņots, ka kopš 2014.gada pavasara policija izvērsa plašus pasākumus, lai notvertu personu, kas Imantas mikrorajonā seksuāli izmantoja mazgadīgas meitenes. Tika meklēts jauns vīrietis, kurš tiek vainots par trīs smagiem dzimumnoziegumiem pret mazgadīgām meitenēm Imantas mikrorajonā, taču kopumā uz viņa sirdsapziņas varētu būt četri upuri, iepriekš lēsa policija. Viens no pēdējiem noziegumiem tika izdarīts martā, kad uzbrucējs iegrūda liftā divas mazgadīgas meitenes un veica netiklas darbības. Līdzīgs uzbrukums noticis pērn oktobrī.

Noziegumus vienoja tas, ka tie pastrādāti dzīvojamajās mājās, kurās ir lifts. Tieši liftos vīrietis izdarījis savus noziegumus. Policija uzskata, ka vīrietis savus upurus izsekojis, pirms tam tos novērojot bērnu laukumos. Sākotnēji uzbrukumi notikuši vakaros, bet pēdējais noziegums noticis jau dienas laikā, kad uz ielām ir daudz cilvēku. Visi noziegumi tika pastrādāti Imantā, Zentenes un Dammes ielā.

Pērn martā policija īpaši vērsās pie iedzīvotājiem, aicinot viņus ziņot par jebkādām aizdomām, kas palīdzētu atklāt Imantas pedofila noziegumus. Iedzīvotāji arī ziņoja, policija pastiprināti patrulēja un, iesaistot lielus resursus, centās uz karstām pēdām notvert noziedznieku. Notikumu vietās tika iegūti noziedznieka DNS paraugi.  Reiz radās aizdomas, ka viens no aizdomīgajiem varētu būt īstais meklētais, tomēr informācija neapstiprinājās. Pārbaudot aizdomīgas personas, policijai izdevās atklāt noziedznieku grupējumu, kas nodarbojās ar bērnu pornogrāfijas materiālu izplatīšanu un izgatavošanu. Bērnu drošībai patruļas organizēja paši vecāki.

Komentāri (29)

Kalvis Apsītis 10.08.2015. 10.48

Teicams policijas panākums – lai nu izdotos bez lielām nepilnībām novest izmeklēšanu līdz galam! Sabiedrība ir pelnījusi, lai šādus ļaudis, kuri ne vien veica pretīgus noziegumus, bet arī turēja bailēs ļoti daudzus bērnus, varētu saukt pie atbildības.

Manuprāt, pienācis laiks izvērtēt arī vigilantu kustības un potenciālos linčotājus, kas organizēja “brīvprātīgo patruļas” Imantā. Piemēram, biedrību “Stop drugs” un “Saskaņas” aktīvistu Sandri Bergmani – http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/531295-biedribas_stop_drugs_vaditajs_pielauj_ka_imantas_pedofils_varetu_but_policijas_darbinieks . Tās nav nevainīgas rotaļas – pietiek atcerēties, kā Janukoviča partijai uzticami “tituškas” sāka graut pilsonisko mieru Ukrainā 2014.g. pašā sākumā.

Tos, kuri ārpus policijas, armijas un zemessardzes sistēmas draud lietot spēku, ir jāsauc pie atbildības. Visādi bergmaņi Rīgā un osipovi Liepājā sāk ar it kā “populāriem” uzbrukumu mērķiem – vēršas pret pedofiliem vai narkotiku tirgoņiem. Tomēr viņu organizētās izsitēju un padibeņu bandas ir nekontrolējamas – tās var pavērst pret ikvienu, kurš kaut ko nerunā vai nedara viņiem pa prātam.

+25
0
Atbildēt

10

    Charlie Hebdo > Kalvis Apsītis 10.08.2015. 11.30

    nomale

    Skaidrs, Ušakovs, Dombrovskis, Kozlovskis un Rinkēvičš, tie ir rietumnieciski politiķi? Nav vēl manīts, ka NA biedriem būtu netradicionāla seksuālā orientācija, kā Putinam, Gunģjajam un lielai daļai Krievijas politiķu un baznīcas un armijas pārstāvju.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    nomale > Kalvis Apsītis 11.08.2015. 05.30

    LaLaLā. 1.Aizkarpatos kara nav! Kāda velna pēc LS tur vazājas apkārt savos džipos bruņojušies ar automātiem un granātmetējiem?

    2.Kad bija ziņa, ka LS ir konflikts ar policiju Aizkarpatos, tad nākamā ziņa bija par to, ka līdz zobiem bruņotais LS atstāj kara zonu un dodas palīgā “brataniem”.

    3.Ukrainā katru dienu karavīri tiek ievainoti un nogalināti, tas nedod LS nekādas papildus tiesības uz šariāta ieviešanu Ukrainā!

    4.Kamēr Ukrainas valdība neatbruņos LS vienības ārpus frontes zonas miera Ukrainā nebūs! Ukraina pievienosies Sīrijas, Lībijas, Somālijas klubiņam!

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    nomale > Kalvis Apsītis 10.08.2015. 18.38

    aivarsk. Tauta? Pēdējās vēlēšanās LS saņēma tikai kādus 2%. Starp ukraiņu brīvprātīgo bataljoniem LS ir sīka vienība turklāt vienība, kurai nevar uzticēties – grib karo, grib brauc mājās, grib pilda pavēles, negrib nepilda. Pilna Somālija ar tādiem Labējiem Sektoriem!

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    nomale > Kalvis Apsītis 10.08.2015. 11.09

    Piekrītu! Tieši tāpēc es “Labējo sektoru” Ukrainā uzskatu par bandītiem. Visam ir savs laiks un vieta. Meža brāļi ir labi kara laikā, bet miera laikā, turpinot tādā pašā garā, tie pārvēršas par noziedzniekiem.

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > Kalvis Apsītis 10.08.2015. 23.58

    nomale

    Tauta? Pēdējās vēlēšanās LS saņēma tikai kādus 2%.

    Cik procenti bija Putina padauzas, Zatlera varzai un cik palika?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > Kalvis Apsītis 10.08.2015. 23.54

    nomale

    Baidies no Labējā sektora un pareizi. Atnāks tev pakaļ un tu nolādēsi savu māti, krievu garnizona slampu, ka tevi par cilvēku neizaudzināja. Labējais sektors nav saujiņa marginālu, tā ir ukraiņu tautas atmodas kustība, kas izvērsīsies visā Eiropā. Atceries nelieti, 21. gadsimta Eiropā fašisms vairs neies cauri. Līdz šim domāju, ka Eiropas renesance sāksies Vācijā vai Polijā, kļūdījos. Tam pamatus ir licis Kijevas Maidans un Labējais sektors.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > Kalvis Apsītis 11.08.2015. 09.26

    nomale

    LaLaLā. 1.Aizkarpatos kara nav!

    Arī Aizkarpatos ir pilns ar prokremliskiem mērgļiem: zatleriem, dombrovskiem un āboltiņām. Kā zināms, pat Porošenko bija spiests nomainīt Aizkarpatu muitas vadību http://www.irir.lv/2015/7/13/porosenko-pec-apsaudes-mukaceva-sasauc-nacionalas-drosibas-padomi Lai Aizkarpatos neatkārtotos notikumi, kādi bija Austrumukrainā, krievmīļiem nepārtraukti jājūt šautenes auksto stobru sev pakausī. Lai pārtrauktu Latvijas atgriešanu kremļa skavās, Labējais sektors atnāks arī līdz mums.

    Par to, ka Ukraina nepievienosies Krievijas, Dienvidosetijas, Abhāzijas un Nauru klubiņam, vari būt pilnīgi drošs, nelieti. Kas attiecas uz čekas selekcionēto Ukrainas milicijas vadību un iekšlietu ministru, tā ir tik pat pretvalstiska, un saaugusi ar organizēto noziedzību, kā mūsu. Reformators, Saakašvili, to saprata un visu padumjo miliciju Gruzijā nomainīja ar patriotiskiem kadriem. Cerams to pašu viņš izdarīs arī Odesas apgabalā, pie padumjās prokuratūras viņš jau ir ķēries klāt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Kalvis Apsītis 10.08.2015. 17.24

    Nomale, Labējais sektors ar saviem brīvprātīgo bataljoniem ir analogs Latvijas Zemessardzei! Tikai to nav dibinājuši janukoviča varas pārstāvju, bet pati tauta, Ukrainas patrioti! Un tikai priekš pļutkina smi tas ir “nacionaļisķičnijs”.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    Raicha > Kalvis Apsītis 10.08.2015. 23.12

    Speciāli “nomalei”.

    Šodien, 10.augustā, Ukrainā, kaujās pie Staroignatiivkas ciema kaujā pret Ru armiju un vietējiem prokrieviskajiem kaujiniekiem krituši 7 ukraiņu karavīri – 4 štata armijnieki un 3 “Labējā sektora”, jūsuprāt, bandīti… Vēl vairāki LS karavīri nopietni ievainoti.

    Bandīti… Nerunājiet par lietām, ko slikti pārzināt. Nebijis Labējā sektora, Maidans Kijevā iespējams, nebūtu izturējis.

    P.s. Jā, Ukrainā karš NAV beidzies, un “miera laiks” NAV iestājies. Patriotiem un citiem “meža brāļiem” vēl nav laiks noiet no skatuves.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    nomale > Kalvis Apsītis 10.08.2015. 11.20

    ģenerālim Rostinam.

    Prokremlisks starp valdošajiem ir tikai NA (tikumība, fobijas, tieslietas – viss labākajās Kremļa tradīcijās). ZZS ir prozaglisks. Vienotība – saskābis rosols.

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

jautajums_4 10.08.2015. 09.54

Ļoti labs darbs ! Re, var , ja grib!

+6
-3
Atbildēt

0

Aigars Brauns 10.08.2015. 09.54

Tā kā ir veikta DNS salīdzinošā analīze, domāju, ka Kozlovska kungam ir drošs pamatojums izteikt šādu apgalvojumu. Varbūt tiesa sakarā ar Liepājas neliešu notikumiem būs mazliet pierāvusies un piespriedīs reālu ieslodzījumu.

+6
-4
Atbildēt

1

    Normunds > Aigars Brauns 10.08.2015. 10.49

    Varbūt tiesa sakarā ar Liepājas neliešu notikumiem būs mazliet pierāvusies un piespriedīs reālu ieslodzījumu.

    ==============

    Kāpēc tiesa? Tiesa sprieda atbilstoši likumam, kuru pieņēma valdošā koalīcija.

    Deputāti nejēdz, par ko balso, nemaz nezin un viņiem nemaz neinteresē, tik spiež pogu pēc frakcijas disciplīnas. Vēl lielāka vaina uz juridisko komisiju, kuri ir īstie autori pedofīlijas grozījumiem krimināllikumā. Uz deputātiem, kas nejēdz, par ko balso, varētu attiecināt nolaidīgu pašpaļaušanos.

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu