"airBaltic" apkalpi Oslo aiztur alkohola reibumā • IR.lv

“airBaltic” apkalpi Oslo aiztur alkohola reibumā

24
Foto: Gints Ivuškāns, F64

Aviokompānijas darbiniekiem inkriminē gaisa satiksmes drošības apdraudēšanu

Sestdienas rītā Oslo lidostā tika aizturēta aviokompānijas “airBaltic” lidmašīnas apkalpe, kurai pārbaudes uzrādīja nepieļaujamu alkohola līmeni, vēsta aģentūra LETA. Norvēģijas varasiestādes pirmdien lemj par “airBaltic” lidmašīnas apkalpes locekļu paturēšanu apcietinājumā par gaisa satiksmes drošības apdraudēšanu, ziņo LETA-DPA.

Oslo policijas prokurore Edīte Eka Sērensena paziņoja, ka varasiestādes pieprasīs aizturēšanu uz divām nedēļām. Latvijas aviokompānija “airBaltic” paudusi nožēlu par notikušo un ir uz laiku atstādinājusi četrus iesaistītos apkalpes locekļus.

Apkalpe aizturēta plkst.5.15 ierindas pārbaudes laikā, kad pilotam, otrajam pilotam un divām stjuartēm alkohola līmenis pārsniedzis pieļaujamās 0,2 promiles. Apkalpei bija paredzēts vadīt lidmašīnu “Boeing 737” ceļojumu kompānijas “Star Tour” čarterreisā, lai nogādātu norvēģu tūristus Krētā, ziņo Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv.

Kā pavēstīja “Star Tour” komunikāciju direktore Nora Aspergena, kompānija notikušo uztver ļoti nopietni, taču ir pāragri teikt, vai tas ietekmēs sadarbību ar aviokompāniju. Kā Norvēģijas raidsabiedrībai NRK pastāstīja viens no pasažieriem, viņi iesēdušies lidmašīnā, taču drīz pie lidostas piebraukusi policijas automašīna un aizvedusi apkalpi. Lidostas personāls paziņojis, ka reiss tiek atlikts slimības dēļ.

”airBaltic” pārstāvis Jānis Vanags apstiprināja kompānijas darbinieku aizturēšanu un to, ka notiek pastiprinātas medicīniskas pārbaude. Viņš sola, ka notikušais tiks rūpīgi izmeklēts. Aviokompānija “airBaltic” izplatījusi paziņojumu, paužot nožēlu un atvainojoties par situāciju Oslo lidostā, kas radīja sarežģījumus aviopasažieriem.

Komentāri (24)

aldis 10.08.2015. 11.05

Kādu Bērziņu, Kalniņu vai, piemēram, Magoni droši var saukt vārdā, ja kas. Laikam tie airBaltic lidotāji kaut kā savādāk, ja vārdi neizpaužamos noslēpumos ieskaitīti

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu