Kas notika ar Elīnu? • IR.lv

Kas notika ar Elīnu?

3
Elīna Pupiņa.
Zane Mače

Ar izmeklēšanu saistītie cilvēki nelabprāt runā par šo lietu, bet galvenā izmeklētāja aizgājusi no darba kriminālpolicijā. Vecāki uzskata – patiesība par viņu meitas nežēlīgo slepkavību joprojām nav atklāta. Prokuratūra pārliecinājusies, ka izmeklēšana tiešām veikta paviršitaču – vai tas ko mainīs tiesvedībā, kas nonākusi jau apelācijas instancē?

No fotogrāfijas joprojām eksistējošajā profilā Draugiem.lv pretī raugās smaidīga tumšmate Elīna Pupiņa. Tieši ar saraksti šajā portālā sākās viņas un jurisprudences studenta Jāņa Gaigala draudzība, kas abiem izrādījās liktenīga. Elīnas vairs nav, viņu pirms trim gadiem brutāli nogalināja. Jānis ir apsūdzēts šajā slepkavībā.

Lai gan noziegums tika atklāts operatīvi un pirmā tiesu instance jau nolasījusi notiesājošu spriedumu, ap šo lietu joprojām virmo nekliedētas šaubas un aizdomas. Nesen pabeigtajā Ģenerālprokuratūras pārbaudē, kuras secinājumi ir nonākuši Ir rīcībā, teikts – policijas izmeklēšana bija nepietiekamā kvalitātē. Kā šī skaļā slepkavība, par kuru daudz ziņojuši mediji, tika izmeklēta?

Dzērumā sastrīdējās…

23 gadus vecās studentes Elīnas Pupiņas līķi atrada 2012.gada 18.maijā. Viņa puskaila gulēja uz dīvāna Jāņa Gaigala vienistabas dzīvokī Rīgā, Buļļu ielā. Meiteni atrada māsa un puiša draugi, uzlaužot dzīvokļa durvis pēc tam, kad vairākas dienas viņa nebija atsaukusies uz telefona zvaniem un Daugavpilī dzīvojošie vecāki lūdza meitu meklēt. Māsa Agnese gan bija saņēmusi pāris īsziņu no Elīnas, bet vēlāk izrādījās – tās patiesībā rakstījis slepkava, cerot novilcināt nozieguma atklāšanu. Kur puisis atradās vairākas dienas, kamēr slepkavība tika atklāta, policija nav noskaidrojusi. Gaigals liecinājis, ka bijis dzīvoklī vai staigājis apkārt pa pilsētu. Kad jaunieši uzlauza durvis, Jāņa dzīvoklī nebija. Draugiem līdzi bija atnācis Jāņa tēvs jurists Alfons Gaigals, taču viņš atteicies ieiet dzīvoklī. Uztraucoties par pazudušo dēlu, tēvam esot sākusi streikot veselība. Ieraugot meitenes līķi uz dīvāna, jaunieši izsauca policiju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu