Noliedz, ka Kalnietei būtu nodoms dibināt jaunu partiju • IR.lv

Noliedz, ka Kalnietei būtu nodoms dibināt jaunu partiju

48
Sandra Kalniete. Foto: Vladislavs Proškins, F64

Āboltiņa jauna politiskā spēka veidošanu min kā iemeslu partijas biedres aiziešanai no ”Vienotības” valdes

Partijas «Vienotība» valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa paudusi, ka īstais iemesls Sandras Kalnietes vēlmei pamest partijas valdi varētu būt iespējama jauna politiskā spēka veidošana, vēsta portāls tvnet.lv. Kā iespējamie domubiedri nosaukti Egils Levits un Ilze Viņķele.

Eiropas Parlamenta deputātes Kalnietes padomnieks Pēteris Viņķelis tvnet.lv noliedzis, ka politiķei būtu plāns dibināt jaunu partiju. Arī pēc «Vienotības» valdes atstāšanas viņa plāno turpināt darboties partijas domē un frakcijā Eiropas Parlamentā.

Iespējams, ka kāds izplata runas par Kalnietes plāniem veidot jaunu partiju, bet Kalnietei ar to neesot nekāda sakara, sacījis Viņķelis, citējot Kalnietes ierakstu sociālajā tīklā facebook pēc paziņojuma par nolūku atstāt valdi. Viņa rakstīja: «Palieku partijas «Vienotība» biedre, piedalīšos partijas domes un mūsu «Vienotības» frakcijas Eiropas Parlamentā darbā. Turpināšu pildīt Eiropas Tautas partijas grupas viceprezidentes pienākumus. Partijas vadītājai Solvitai Āboltiņai pateicos par līdzšinējo sadarbību, novēlu veselību un noturību. Ikviena partija vadītāja grūtākais izaicinājums ir pacelties pāri personīgajam un vienot dažādībā.»

Savukārt «Vienotības» biedrs Romualds Ražuks stāsta, ka Kalniete atstājusi partijas valdi krasi atšķirīgo viedokļu dēļ. Viņš «RīgaTV 24» pauda, ka Kalniete ir liberāli domājošs līderis, un izstāšanās no valdes droši vien esot promiešanas pirmās pazīmes, lai veidotu savu liberālu politisko spēku.

Viņķelis norādīja – tā kā Kalnietei nav nodoma dibināt jaunu politisko spēku, arī jautājums par nosauktajiem domubiedriem, piemēram, Levitu, nav aktuāls. Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits, kurš kandidēja Valsts prezidenta vēlēšanās, aģentūrai BNS paudis, ka viņam nav nodoma iesaistīties kādas partijas darbībā.

Levits sarunā ar BNS apšaubījis izskanējušo vēsti, ka «Vienotības» valdi pametusī Kalniete varētu viņu uzrunāt, lai veidotu jaunu politisko spēku. ”Es neesmu ne uzrunāts, ne man ir nodoms iesaistīties kādā politiskajā spēkā,” sacīja pieredzējušais jurists.

«Vienotības» valdes priekšsēdētāja Āboltiņa iepriekš sarunā ar BNS pieļāva, ka īstais iemesls Kalnietes vēlmei pamest partijas valdi varētu būt iespējama jauna politiskā spēka veidošana, uzrunājot Levitu, kurš nesen kandidēja Valsts prezidenta vēlēšanās. Āboltiņa izteica minējumu, ka Kalnietei varētu pievienoties arī Saeimas deputāte Ilze Viņķele. Kalnietes nosauktos iemeslus, ka partijas valdi viņa pamet aktīvā darba Eiropas Parlamentā dēļ, tostarp nespējot apmeklēt «Vienotības» valdes sēdes pirmdienās, Āboltiņa nodēvēja par «pievilktiem aiz matiem».

Komentāri (48)

angry 04.08.2015. 12.09

kārtējais Latvijas žurnālistu šedevrs. par Kalnietes nodomiem komentē visi kam nav slinkums, tikai ne pati Kalniete.

+10
-1
Atbildēt

0

dzeris49 04.08.2015. 07.57

Tas ir ļoti slikti, ka V liberālajam galam nav nodoms dibināt jaunu partiju.

V Aboltiņas vadībā degradē pat straujāk, nekā varēja iedomāties, balsot vairs absolūti nav par, ja neparādīsies kāda liberāla partija, pie kuras galvenajām vērtībām pieder arī tiesiskums un godīga politika, taisni tas bija Repšes uzstādījums, kad viņš dibināja JL, un taisni tas ir vairāk par visu nepieciešams Latvijā, V no tā visa, diemžēl, maz kas palicis, visi JL ideāli nodoti – pārdoti.

+12
-4
Atbildēt

9

    angry > dzeris49 04.08.2015. 15.41

    protams, ka viņiem nav nodoma. diez vai partijai,kuras vienīgās zināmās vērtības ir geju un bēgļu tiesības, kā arī tiesības nemaksāt pensijas, Latvijā varētu būt kāda perspektīva.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > dzeris49 04.08.2015. 12.14

    rinķī apkārt

    “Runa nav par atsevišķiem cilvēkiem valdībā”

    Runa tieši par to, lai SC atbalstīto neliešu nebūtu valdībā. Kādu satrauc “strauslā” politiskā situācija valstī? Kamēr pie varas Vienotība, mani tas nemaz nesatrauc. SC, PCTVL, TSP, LC, DPs, LPP, ne centīgāk kā Vienotība būs gatavas pildīt ikvienu kremļa iegribu, drīzāk domāju, tās centīsies izrādīt kaut niecīgu patstāvību.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > dzeris49 04.08.2015. 09.42

    Liberālas partijas Latvijā var dibināt un ar vārdiem mētāties cik tīk, bet tikai līdz tuvākajām vēlēšanām. Tad visliberālāk bļaujošie pārvēršas par dažādu nokrāsu kolektīvistiem, jo citādi uz vēlētāju balsīm nav ko cerēt. Toties ievēlēti tādi “liberāļi” darbojas kā solīts – tautai pa prātam. Kamēr nesapūst un netiek nomainīti ar nākošajiem, tas process pie mums iet fiksi. Repšes un JL “liberālisms” tam labs piemērs, tikai tā līdzību ar Šķēles TP pieņemts izlikties neredzot.

    Liberālas politikas šī vārda klasiskajā nozīmē Latvijā nav bijis un nebūs. (Diemžēl tā ir droša garantija kādas kaimiņu tautas cerību piepildījumam.)

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Charlie Hebdo > dzeris49 04.08.2015. 10.52

    rinķī apkārt

    Valdība bez Rinkēviča, Kozlovska, Matīsa un Straujumas, tās ir beigas? Nebūs, kas maksā desmitiem miljonu Citadeles un LM “investoriem”, Stradiņa slimnīcas būvniekiem un Gudrona dīķu likvidatoriem?

    Vai pie mums kā Krievijā: “Если не Путин, то кто”?

    “Если у фермера поголовье скота будет состоять наполовину из бешеных особей, что он с таким стадом сделает?” /S. Melnikoff/

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    aivarsk > dzeris49 04.08.2015. 13.26

    “Strauslā” ir perfekts apzīmējums nekādai politikai! Izpatikšana krieviem, uz pilnu klapi pirkšana no gazproma un lukoiliem…

    Mēs varējām Eiropai piemēru rādīt, TEC 2 ar šķeldu kurināt, bet nu paldies voldiņa un rižās attiecībām ar savicki un simpātijām pret abiem trubas galiem!

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    kristaps_freimanis > dzeris49 04.08.2015. 16.41

    “Tad visliberālāk bļaujošie pārvēršas par dažādu nokrāsu kolektīvistiem, jo citādi uz vēlētāju balsīm nav ko cerēt. ”

    ===

    Vai vismaz tā uzskata šamējo padomnieki, un tapēc visi draudzīgi kļūst par labējiem (krievu labējos še sauc par kreisajiem).

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 04.08.2015. 11.59

    Charlie Hebdo. Runa nav par atsevišķiem cilvēkiem valdībā, kurus tur ir deliģējusi politiska partija. Runa ir par politisku partiju, kura ir viena no valsts ideoloģijas, tā tad tās politisko, tiesisko, morālo, estētisko utt uzskatu un ideju sistēmas sastāvdaļām. Latvijā šī politiskā situācija ir tik trausla, ka vienā mirklī varam atrasties pavisam citā pasaulē un nekas cits vairs neatliks, kā vien blisināt acis un skumt pēc tā, kas reiz bijis :)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Svešinieks > dzeris49 04.08.2015. 13.23

    Āboltiņa un viņas draudziņi no ZZS sapņo par Vienotības liberāla spārna aiziešanu no partijas, lai viņi varētu trīs gadus netraucēti saimniekot Saeimā.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 04.08.2015. 08.54

    Šeit nu es Tev piekrītu par 100%, jo šādā kombinācijā, kāda šodien uztur sevi pie dzīvības Vienotība, tas ir ceļš uz šīs partijas bankrotu kopumā un tas ir valsts drošības jautājums, jo pilnīgi nav skaidrs, kāda var izveidoties LR iekšpolitiskā situācija pēc nākošajām vēlēšanām, ja Vienotība tajās zaudē un neiekļūst Saeimā kā varas partija.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

lno 03.08.2015. 22.05

Tā kā Vienotība Āboltiņas vadībā jau sen ir degradējusies, tad jauna nopietna partija ir vajadzīga.

+11
-6
Atbildēt

9

    Charlie Hebdo > lno 03.08.2015. 23.21

    lno

    Kāda jauna partija? Daļa aizies pie ZZS, pārējie pie SC. Sirdapziņas trijnieks: Rībena, Kursīte un Buiķis no Titānika nokāpa pēdējā brīdī.

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    aivarsk > lno 04.08.2015. 13.18

    lno Gorbačovs arī līdz pēdējam cerēja “iztīrīt” PSKP:)

    —————–

    Precīzi, bet tie nodibināja dažas jaunas partijas un maldināja tautu! Labāk tomēr būtu bijis palikt pskp!

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    DikembeSakamoto > lno 04.08.2015. 12.19

    Būs jauna partija New PiSa.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    DikembeSakamoto > lno 04.08.2015. 12.17

    iepriekšējās vēlēšanās būtu balsojis par Bordāna partiju, tomēr viņu zemā reitinga dēļ nobalsoju par Vienotību.
    ———–
    Tieši tāpat izdarīja vēl 5% vēlētāju!

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    aivarsk > lno 03.08.2015. 22.30

    Ja jau netika galā ar šo partiju, tad kāds potenciāls būs jaunajā? Jauni skaisti vārdi? “Nacionāli liberālais izlīgums”?Kāpēc ārkārtas kongresā neiztītīt to pašu žurku midzeni?

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    Svešinieks > lno 04.08.2015. 13.00

    Gorbačeva nespēja iztīrīt PSKP beigusies ar PSSR sabrukumu. Turklāt PSKP nebija partija. Latvija nogrimusi citā galējībā – latvieši nevar izveidot stabilu partiju, lai pēc kāda laika tās līderi nesāktu iztirgot savu politisko varu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    lno > lno 04.08.2015. 12.30

    aivarsk. Gorbačovs arī līdz pēdējam cerēja “iztīrīt” PSKP:)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    tonijs > lno 03.08.2015. 23.28

    Piekrītu, iepriekšējās vēlēšanās būtu balsojis par Bordāna partiju, tomēr viņu zemā reitinga dēļ nobalsoju par Vienotību. Godīgums un tiesiskuma aizstāvība man ir galvenie izvēles kritēriji.

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    ierados > lno 04.08.2015. 10.09

    Kas tieši notiek “Vienotībā”, tiek slēpts. Iespaids, ka tā visus spēkus velta lai noturētos virs ūdens. Bez atlikuma, tādēļ valdīšanai pietrūkst un novērojama mērena pašplūsma. Faktiski tur vairs nav nekādas vienotības. Vienīgā vienotība ir kad jātiek pie varas. Viss jau kaut kā turas kopā, brukt jau nebrūk, taču ar to Latvijai ir par maz, tas ezim saprotams.
    Jauna partija? Noiets etaps. Visi “jaunie” dedzīgie, nonākuši pie šprices, drīz vien pieklust, jo tajā mūsu “varas katlā” darbojas visvarena ķīmija, kas cementē stagnāciju. Man liekas, ka liela patiesība ir Inārai Mūrniecei par lustrācijas savlaicīgumu, jo to “elles ķēķi” saistu ar lustrācijas neesamību. Man liekas, ka “tautas ienaidnieki” un šantāža nav jāmeklē tikdaudz aiz robežām, cik mūsu pašu partiju topmenadžeru un aktīvistu sadzīvē. Viena jauna partija ar veco kadru rekombināciju neko nemainīs ne par mata tiesu.
    Neatkarīgās Latvijas likumdevējiem vienreiz jāpasaka, kas ir vdk, kompartijas funkcionāri, interfronte, staļiniskie revanšisti zem antifašistu maskas u. tml. Kādēļ tas nav izdarīts līdz šim, nav grūti iedomāties: “neaiztiec mani, es neaiztikšu tevi”. Tas pabāzts zem cēlā lozunga – politiskā stabilitāte valsts nestkarīgas pastāvēšanas vārdā. Un kompartijas funkcionāri iedomājas, ka neatkarību “izcīnīja” tieši viņi un visiem jābūt pateicīgiem viņiem (Cīruļa dziesma). Kaut kas līdzīgs mūsu “atbrīvotājiem”. Nekādi nespēj noņemt kājas no galda. Cilvēki, kuri neredz galu stagnācijai, pamet šo valsti.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu