EDSO misija pēc agresīvu iedzīvotāju mītiņa spiesta ierobežot darbību Donbasā • IR.lv

EDSO misija pēc agresīvu iedzīvotāju mītiņa spiesta ierobežot darbību Donbasā

13
Protestētāja Doņeckā ar krāsas balonu apkrāso EDSO misijas automašīnas. Foto: AFP/LETA

Iedzīvotāji apkrāsojuši EDSO automašīnas un ielauzušies misijas dalībnieku naktsmītnes viesnīcā

EDSO misijas vadītājs Aleksandrs Hugs paziņojis, ka ierobežos misijas darbību Donbasā pēc ceturtdien Doņeckā notikušā agresīvā mītiņa, kad EDSO misijas automašīnas tika apkrāsotas, bet pilsētas iedzīvotāji vainoja misijas pārstāvjus Donbasa notikumu tendenciozā atspoguļošanā.

Par to “Radio Svoboda” pastāstīja EDSO misijas vadītājs Hugs. Viņš paziņoja, ka šī protesta akcija bija speciāli noorganizēta, lai panāktu ekspertu darba ierobežošanu. “Tas ir pilnīgi nepieņemami,” teica Hugs.

“Vakar no rīta vairāk nekā 300 vietējie iedzīvotāji, pārsvarā sievietes, sanāca pie viesnīcas Doņeckā, kur dzīvo EDSO pārstāvji. Mītiņotāji bija labi organizēti un protestēja pret karu, kā arī pret EDSO īpašās motoringa misijas darbu,” teica Hugs. Akcijā piedalījās arī tā saucamais Doņeckas mērs Igors Martinovs.

Kā vēsta portāls “hromadskeradio.org”, šie iedzīvotāji prasījuši EDSO novērotājiem “teikt patiesību” par notikumiem konflikta zonā un viņus vainoja neuzticamas informācijas sniegšanā.

Vēlāk agresīvi noskaņotākie mītiņa dalībnieki organizēti iegāja iekšā viesnīcā. Protestētāji sāka vandālismu – ar krāsas baloniem apkrāsot vairāk nekā 30 EDSO automašīnas, stāstīja Hugs.

Pēc viņa teiktā, EDSO misija ir noraizējusies par radušos situāciju un aicina varas iestādes Doņeckā rūpēties par misijas dalībnieku drošību. “Pēc šādām protesta akcijām mēs esam spiesti ierobežot savu pārvietošanos. Mūsu darbība tiek pakļauta sava veida cenzūrai, bet tas nav pieņemami,” teica misijas vadītājs.

Viņš vainoja abas Austrumukrainas konfliktā iesaistītās puses – gan separātistus, gan Ukrainas spēkus – februārī noslēgtās Minskas vienošanās noteikumu pārkāpšanā, par ko liecina arī nepilnīgā smagās artilērijas izvešana no tā sauktās buferzonas.

 

Komentāri (13)

west 24.07.2015. 15.45

Donbass – tie nav ukraiņi. Tas ir vilabāk saglabātais sovoku midzenis visā bijušās PSRS teritorijā. Tie ir iesūtītie strādnieki un viņu pēcnācēji ar ļeņinu un Staļinu galvās. Uzmanieties – “ukraiņu bēgļu” uzņemt gribētāji !

Tie ir tie, pa kuriem šauj pašas Krievijas iesūtītie algotņi. Tiem jau vienalga – savējais, vai ukrainis.

+10
0
Atbildēt

0

J.Biotops 24.07.2015. 19.17

Laba ziņa. Tā pat rietumu progresīvie var kaut minimāli apjēgt, ka dabā pastāv Hantingtona aprakstītā civilizāciju robeža starp Eiropu un Āziju, nevis dumjās grāmatās iekonservētie Peķkas I ķēdes suņa Tatiščeva murgi par Urāliem un Katrīnas pārkrustīto Jaikas upi

+5
0
Atbildēt

1

    v_rostins > J.Biotops 26.07.2015. 22.39

    J.Biotops

    pastāv Hantingtona aprakstītā civilizāciju robeža starp Eiropu un Āziju

    ————–

    Fufels, starp Eiropu un Āziju nekādu civilizāciju robežu nav, vienkārši starpā uz laiku ir iesprūdis sātana necilvēciskais eksperiments(ekskrements) t.s. krievu pasaule.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

latvijas_valsts 24.07.2015. 14.29

http://baltnews.lv/images/101381/70/1013817072.jpg

«Я верю в Победу»: Бессмертный полк в Риге

Вопреки опасениям и надеждам тайных и явных недоброжелателей, марш Бесcмертного полка в Риге состоялся. Он прошел на высоком подъеме, при участии не 50 человек, как прогнозировали пораженцы, а 500-600 человек. http://baltnews.lv/uzvara/20150509/1013818435.html

0
-6
Atbildēt

1

    Sapieris Vodīčka > latvijas_valsts 24.07.2015. 15.36

    Kāds šim sakars ar EDSO un Donbasu, pūžņainā putina kloāka? Pēc būtības nebija ko teikt, bet vajadzēja iekakāt tēmā par. Ukrainu?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu