Krievijas sagūstīto lidotāju Savčenko nosūta tiesāšanai uz Rostovu • IR.lv

Krievijas sagūstīto lidotāju Savčenko nosūta tiesāšanai uz Rostovu

41
Ukrainas lidotājas Nadeždas Savčenko portrets ar uzrakstu "Brīvību Nadeždai!" izstādē Kijevā. Foto: EPA/:LETA

Savčenko mēģinājusi sastādīt testamentu

Ukrainas lidotāja Nadežda Savčenko, ko pagājušajā gadā Krievijas karavīri sagūstīja un aizveda uz Maskavu un tur ieslodzīja izolatorā, piektdien no Krievijas galvaspilsētas cietuma nosūtīta tiesāšanai uz Rostovu. Par to ziņu aģentūrai “Interfaks” paziņojis viņas advokāts Iļja Novikovs.

“Piektdien biju Maskavas speciālās izmeklēšanas izolatorā, mani pie Nadeždas nelaida un teica, ka viņa ir pārvesta uz Rostovu,” teica Novikovs.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja jau iepriekš paziņoja, ka Savčenko tiesāšanai nosūtīs uz Rostovas apgabala Doņeckas pilsētu.

Savčenko vērsās pie ANO, Eiropas Parlamenta deputātiem un EDSO ar lūgumu pēc palīdzības, lai panāktu, ka tiesa notiek Maskavā. Savčenko izteikusies, ka šādā pārsūtīšanā ar ieslodzīto var notikt viskautkas, arī Rostova atrodas pavisam tuvu karadarbības zonai, ziņo “Ukrainskaja pravda”.

Savčenko pirms pārsūtīšanas uz tiesu Rostovas apgabalā mēģināja sastādīt testamentu. Pagaidām nav zināms, vai to viņa ir paguvusi izdarīt.

Apsūdzība Savčenko tika pārkvalificēta par netīšu slepkavību un viņai var tikt piespriests līdz 25 gadiem ilgs cietumsods, pirmdien paziņoja Krievijas izmeklētāji.

Maskava 34 gadus veco Savčenko vaino divu Krievijas žurnālistu nāvē pagājušajā vasarā Ukrainas austrumos, pret viņu ierosināta arī krimināllieta par nelikumīgu robežas šķērsošanu.

Savčenko savu vainu noliedz, un decembra beigās viņas advokāti iepazīstināja ar dokumentiem, kas liecina, ka brīdī, kad žurnālisti iekļuva mīnmetēju ugunī, Savčenko jau atradās promaskavisko kaujinieku gūstā, kas viņu vēlāk aizveda uz Krieviju.

Krievijas izmeklētāji savukārt apgalvo, ka viņu rīcībā ir neapstrīdami pierādījumi, ka Savčenko informējusi ukraiņu spēkus par žurnālistu kustību.

Izmeklētāji paziņoja, ka, ņemot vērā savāktos pierādījumus, Savčenko tagad tiek saukta pie atbildības nevis kā līdzdalībniece, bet viena no slepkavības izpildītājām, par ko draud līdz 25 gadiem ilgs cietumsods.

 

Komentāri (41)

Valdis Eiserts 18.07.2015. 03.22

“SAVČENKO LIETAS” autori arī zina, kurš notriecis Malaizijas avioreisa MH-17 lidmašīnu.

+1
0
Atbildēt

0

latvijas_valsts 17.07.2015. 16.51

Uz Rīgu nenosūtīja?

Ja nosūtītu uz Rīgu, tad te notiktu protesta demonstrācijas pret fašistisko huntu Kijevā.

http://www.ridus.ru/images/2014/3/6/160908/hd_065045d535.JPG

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu