VIDEO: Iedvesmojošs stāsts par dizaineri Lailu Uisku no Lejasciema • IR.lv

VIDEO: Iedvesmojošs stāsts par dizaineri Lailu Uisku no Lejasciema

23
Laila Uiska. Publicitātes foto

 

Latvijas iedvesmas stāstu blogā TUESI.LV publicēts video par dizaineri Lailu Uisku, kura Lejasciemā rada unikāla dizaina apavus un somiņas.

“Ja tev ir ideja galvā, atliek vien noticēt un to īstenot. Nav būtiski, vai es dzīvoju Parīzē, vai Londonā, vai arī šeit – tādā mazā ciematiņā kā Lejasciems,” saka dizainere Laila Uiska (29).

Laila atzīst, ka daudzi jaunieši dodas projām uz Rīgu, jo “viņiem liekas, ka šeit nav, ko darīt. Šeit ir tikai dārzs, veikals un tas ir arī viss.” Viņa mazliet padomā un piebilst: “Ja tu šeit paliec, tad tev ir jāsāk domāt, ko tu šeit darīsi.”

Laila sadarbībā ar citiem Lejasciema meistariem rada unikāla dizaina apavus un somiņas. Viņa mīl savu darbu un uzskata, ka talantam un lieliskām idejām ikviena vieta ir atbilstoša. “Mēs varam būt līdzvērtīgi lielajiem māksliniekiem, lielajiem dizaineriem un izveidot unikālu dizaina projektu,” pārliecināti saka jaunā māksliniece.

Tuvākā nākotnē Laila neplāno pārcelties. “Latvija – tās ir manas mājas. Tie ir mani divi dēli. Es gribu, lai viņi uzaug Latvijā. Lai viņi iemīl katru lauku, katru koku. Latvija tā esmu es pati,” saka Laila.

Video veidojuši biedrības “NEXT” pārstāvji Liene Zīlīte, Paula Āboliņa-Ābola, Vilis Brūveris un Nauris Zeltiņš, sadarbībā ar biedrību “Dēms”.

 

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu