Atkārtoti aicina Saeimu veidot sabiedrisko komisiju NEPLP darbības izvērtēšanai • IR.lv

Atkārtoti aicina Saeimu veidot sabiedrisko komisiju NEPLP darbības izvērtēšanai

23
Bijušais NEPLP vadītājs Ainārs Dimants. Foto: Nora Krevneva, F64

Dimanta atlaišana, pēc triju organizāciju domām, nerespektē mediju regulatora neatkarību un ir nepamatota

Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA), “TV Neatkarīgo producentu asociācija” (NPA) un SIA “Vidzemes televīzija” (ReTV) Saeimai nosūtījusi atkārtotu aicinājumu veidot sabiedrisko komisiju Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) darbības izvērtēšanai.

“8.jūlijā Saeima atbrīvoja no amata NEPLP locekli, padomes priekšsēdētāju Aināru Dimantu. Mūsu ieskatā šis būtiskais lēmums ne tikai nerespektē mediju regulatora neatkarību, bet arī ir pieņemts bez pietiekama pamata un kompleksa padomes darba izvērtējuma,” rakstīts aicinājumā.

Tajā minēts, ka 2.jūlijā notikušajā Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas un Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas kopsēdē šāda NEPLP darbības izvērtēšana nenotika. “Pāris stundu laikā tā arī nav iespējama. Ar Dimanta atbrīvošanu nepietiek, lai atrisinātu padomes pamatos iebūvēto interešu konfliktu – uzdevumu regulēt elektronisko mediju nozari un vienlaikus būt “Latvijas Televīzijas” un “Latvijas Radio” kapitāldaļu turētājam,” rakstīts aicinājumā.

Komisija ir nepieciešama, lai kompleksi izvērtētu NEPLP līdzšinējo darbību kā likumdošanas iniciatīvu jomā, tās veikumu nacionālo un reģionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu, tā arī Latvijā retranslēto pārrobežu elektronisko plašsaziņas līdzekļu darbības uzraudzībā, raksta aicinājuma autori. Tikai pēc kompleksa izvērtējuma būtu iespējams izdarīt secinājumus par NEPLP darbības efektivitāti, to ietekmējošām cēloņsakarībām un nepieciešamām izmaiņām NEPLP darbībā, kā arī elektronisko plašsaziņas līdzekļu darbības uzraudzību regulējošajos normatīvajos aktos.

Komisijas izveides gadījumā aicinājumu parakstījušie ir gatavi deleģēt savus pārstāvjus. “Tā kā mediju politika ir Kultūras ministrijas (KM) atbildībā, bet Saeimas kompetencē ir neatkarīgo iestāžu darbības uzraudzība, komisija varētu darboties KM paspārnē, un tās sastāvā pārstāvjus deleģētu gan visas Saeimas frakcijas, gan mediju sabiedriskās organizācijas. Komisijas izveides gadījumā esam gatavi deleģēt savus pārstāvjus.”

Aicinājumu LŽA vārdā parakstījusi LŽA valdes priekšsēdētāja Sanita Jemberga, “TV Neatkarīgo producentu asociācijas” vārdā tās valdes priekšsēdētājs Andis Mizišs un SIA “Vidzemes televīzija” (ReTV) valdes priekšsēdētājs Ingemārs Vekteris.

Saeima šodien nolēma no amata atbrīvot NEPLP vadītāju Dimantu. Savukārt Saeima noraidīja priekšlikumus par NEPLP trīs locekļu – Daiņa Mjartāna, Aijas Dulevskas un Ivara Zviedra – atbrīvošanu no amata.

 

Komentāri (23)

aivarsk 09.07.2015. 10.54

Atkārtot aicina Saeimu veidot sabiedrisko komisiju NEPLP darbības izvērtēšanai

——————

Vajadzētu tādu padomi vai komisiju nodibināt, kas jums iemācītu rakstīt! Vismaz virsrakstus

+3
0
Atbildēt

0

dzeris49 08.07.2015. 17.24

Šī Saeima ir sliktākā, stulbākā un korumpētākā Saeima Latvijas vēsturē.

Lai kādas komisijas tā neveidotu, nekas nemainīsies, mums tur ir 50 deputāti, kas ir vai nu stulbi, vai korumpēti, un tikai pāris desmiti adekvātu, kam ir kāds priekšstats par demokrātiju un kas spēj pieņemt atbildīgus lēmumus.

Vista gulbi neizperēs, lai cik tā nekladzinātu, tāpat šī mūsu Saeima neko adekvātu neradīs, lai kādas komisijas neveidotu.

+5
-2
Atbildēt

8

    dzeris49 > dzeris49 08.07.2015. 19.28

    Mans subjektīvs viedoklis.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 08.07.2015. 22.22

    Kā pats zini, viss pasaulē ir relatīvs, un viss velk uz entropiju, tātad, uz haosu, ieskaitot interprtāsciju.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 08.07.2015. 21.53

    Katra viedoklis balstās uz att. faktu interpretāciju, un mums tā atšķiras, tāpēc strīdi ir bezjēdzīgi, absolūta objektīva patiesība diezin vai ir sasniedzama.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 08.07.2015. 19.30

    dzeris – subjektīvais viedoklis jau ar nerodas no zila gaisa :) , tam mēdz būt kāds izskaidrojums … neesam jau mazi bērni kam tas patīk un tas nepatīk vienkārši tāpat :)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 08.07.2015. 18.47

    dzeris – man vienkārši interesanti saprast , kas ir tas , lai izdarītu kategoriskus secinājumus – sliktākā , stulbākā , korumpētākā … :) Teiksim runājot par korumpētāko manuprāt vajadzētu skatīties 90-to gadu virzienā , dzirdot vārdu stulbākā nez kapēc nāk atmiņā Zīgerists … ar banāniem, sliktākā varbūt 9.Saeima ? Varbūt 7.Saeima ? Bet varbūt 5. Saeima ?

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 08.07.2015. 18.20

    Mans viedoklis balstās uz manu faktu interpretāciju, tu, protams, vari interpretēt un domāt savādāk.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 08.07.2015. 18.17

    dzeris – emocijas vai fakti ? :) – “Šī Saeima ir sliktākā, stulbākā un korumpētākā Saeima Latvijas vēsturē.”

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > dzeris49 08.07.2015. 22.07

    dzeri – tā jau varam aizkombinēties velns viņu zina kur :)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

rinķī apkārt 08.07.2015. 18.57

… Tikai pēc kompleksa izvērtējuma būtu iespējams izdarīt secinājumus par NEPLP darbības efektivitāti… +++ kāpēc ne. Lai Saeima veido komisiju no ekspertiem ar tautai zināmiem uzvārdiem un lai pēta Dimanta lietu vēlreiz, un populārā valodā skaidro sabiedrībai šo NEPLP problēmu. Esmu pārliecināts, ka ļoti lielai daļai ļaužu, tai skaitā komentētājiem nav īsti skaidrs, kas tas tāds ir NEPLP un ko viņš dara, bet ir skaidrs, ka tiek piegriezts skābeklis kārtējai brīvībai, lai gan, kas tā par brīvību, kuru galina nost, īstas skaidrības naf… :)

+4
-2
Atbildēt

5

    klusais > rinķī apkārt 08.07.2015. 19.39

    rostins – es kaut ko tādu uzrakstīju ? :)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    klusais > rinķī apkārt 08.07.2015. 19.05

    RA – atslodzei … šodien dzirdēju pa radio , kur Rozenvalds komentēja krieviem situāciju ar NEPLP . Tur izskanēja interesants un manuprāt diezgan zīmīgs stāsts , ka Dimantam piemita tāda īpašība kā nostatīt sevi pāri citiem – no sērijas – kungi nu ko jūs vispār saprotiet no lietām , nerunājiet muļķības … taisnība ir man , jo esmu profesors :) ( un kas vispār esat Jūs un ko saprotiet – tas zemtekstā :) )

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    klusais > rinķī apkārt 08.07.2015. 19.29

    RA – es jau to te pirms laika centos pateikt , bet dzirdīgas ausis neatradu :) Ka tik mēdiji ar nesāk pūt no galvas :) :) :)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    v_rostins > rinķī apkārt 08.07.2015. 19.36

    klusais

    Розенвальд афторитет!!! Būtu es students, Rozenvalds kāju nespertu universitātē.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 08.07.2015. 19.23

    klusais Nespēju būt pret Dimantu objektīvs, jo viņš man krīt uz nerviem. Cilvēks, kuram pilnīgi pietrūkst diskusijas kultūras.

    Kas man liekas nopietnāk šajā NEPLP – Dimanta “problēmā” – izrādās Latvijā sāk veidoties “neaizskaramo kasta”. Visi, kuri vairāk vai mazāk pieder pie ar medijiem saistību nodarbi, pēkšņi ir kļuvuši neaizskarami. Svētās govis, kuras iet un ganās un gānās kur grib un kā grib :) Pietiek kādam no viņiem uzdot pa pirkstiem, kad kolektīvi – spalvas pa gaisu, jo sabiedrības brīvība tiek aizskarta :) Šis tirgus ap Dimantu jau nav pirmais šāda tipa tirgus.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu