Protestu dēļ Armēnijas prezidents atliek plānoto elektroenerģijas cenu paaugstināšanu • IR.lv

Protestu dēļ Armēnijas prezidents atliek plānoto elektroenerģijas cenu paaugstināšanu

26
Protestētāji un policija Erevānas ielās. Foto: AFP/LETA

Protestētāji nedomā piekāpties un prasa pilnīgu tarifu paaugstinājuma atcelšanu

Lai arī Armēnijas prezidents Seržs Sargsjans atlicis plānoto elektroenerģijas cenu paaugstināšanu, tas nav spējis nomierināt protestētājus. Svētdienas naktī Erevānas centrā bija ap 20 000 protestētāju.

Lai arī varas iestādes piedraudēja, ka demonstrantu izklīdināšanai tiks pielietots spēks, tas tomēr nenotika, vēsta „Radio Svoboda”.

Protestētāji arī svētdienas vēlā vakarā pulcējās Erevānas centrā, skandējot saukli „Armēnija!”, un netaisījās izklīst, paziņojot, ka pieprasa nevis „iesaldēt”, bet pilnībā atcelt valdības lēmumu par elektrības cenu celšanu.

Pret protestētājiem policistu spēkus raidīja jau 23.j;unija agrā rītā. Tad septiņi demonstranti tika ievainoti, trīs tika hospitalizēti. Savukārt 11 policisti vērsās pēc medicīniskās palīdzības.

Armēnijā kopš 19.jūnija notiek protesti pret elektroenerģijas cenu paaugstināšanu un policistu vardarbību šo demonstrāciju laikā, ziņo LETA/AFP. Tie ir lielākie protesti, kādus valdība pieredzējusi pēdējo gadu laikā, un protestētāji nedomā atkāpties.

Sabiedrības neapmierinātību izsauca valdības lēmums no 1.augusta paaugstināt elektroenerģijas cenu par 16%. Reaģējot uz to, Armēnijas galvaspilsētas Erevānas ielās izgājuši tūkstošiem cilvēku.

Cerībā izbeigt protestus, Sargsjans sestdien paziņoja, ka valdība uz laiku atteiksies no plānotās no elektroenerģijas cenu paaugstināšanas, kamēr tiks izvērtēts, cik pamatota ir iecerētā tarifu palielināšana un kādas būtu tās sekas valsts ekonomikai.

Tomēr prezidents uzsvēra, ka pilnībā atteikties no tarifu palielināšanas būtu ļoti bīstami un, ja tarifu palielināšana tiks atzīta par pamatotu, patērētājiem būs jāmaksā, saskaņā ar jaunajām cenām.

 

Komentāri (26)

v_rostins 29.06.2015. 10.11

ПУТИН ГОТОВ РАЗДАВИТЬ «АРМЯНСКИЙ МАЙДАН»: БРИГАДЫ СПЕЦНАЗА ГРУ ГОТОВЫ К ВЫЛЕТУ В ЕРЕВАН

http://ipvnews.net/?p=676

Ja armēņi vistuvākā laikā neizgriezīs Krievijas okupācijas karaspēku un neliks nosprāgt mokās visiem tur valdošiem prokremliskiem izdzimteņiem, to dēlus nekastrēs, bet meitas nepalaidīs brīvā tirgū, armēņiem nebūs valsts. Tā tiks taisnīgi sadalīta Turcijas, Azerbaidžānas un Gruzijas starpā, bet paši armēņi kļūs par pārijiem.

p.s. Diemžēl nekur tālu no Armēnijas mēs neesam tikuši.

+2
0
Atbildēt

0

Krix 29.06.2015. 11.54

Lūk kā ir jārīkojas, lai necirptu !

Bet Armēnijai iesaku nopietni padomāt par enerģijas diversificēšanu…

+1
0
Atbildēt

0

Ricis 06.05.2018. 21.18

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu