Grieķijas bankas būs slēgtas līdz 6.jūlijam • IR.lv

Grieķijas bankas būs slēgtas līdz 6.jūlijam

23
Grieķi stāv pie bankomāta garā rindā. Foto: EPA/LETA

Banku pārskaitījumu ierobežojumi neattieksies un interneta banku darījumi Grieķijā darbosies normāli

Grieķijas bankas būs slēgtas līdz 6.jūlijam un tikmēr no bankomātiem cilvēki ar vienu bankas karti varēs izņemt ne vairāk kā 60 eiro dienā, teikts pirmdienas rītā publiskotajā oficiālajā paziņojumā.

5.jūlijā Grieķijā plānots referendums jautājumā par to, vai Grieķijai jāpieņem starptautisko kreditoru nosacījumi attiecībā uz finansiālo palīdzību.

Dekrētā, kuru parakstījis Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs un Grieķijas prezidents Prokops Pavlopuls, izklāstīti finanšu institūcijām noteiktiem ierobežojumi laika posmam no 28.jūnija līdz 6.jūlijam, ziņo LETA/AFP.

Uz pensiju maksājumiem banku pārskaitījumu ierobežojumi neattieksies un interneta banku darījumi Grieķijā darbosies normāli, bet pārskaitījumiem uz ārvalstīm būs nepieciešama Finanšu ministrijas komisijas atļauja.

Arī Latvijas Ārlietu ministrija aicina ceļotājus uz Grieķiju līdzi ņemt pietiekami daudz skaidras naudas, jo bankomāti var izrādīties tukši.

Dekrētā teikts, ka šādi pasākumi tiek īstenoti, lai pasargātu valsts finanšu sistēmu un ekonomiku pēc Eirogrupas 27.jūnija lēmuma nepagarināt valsts glābšanas programmas termiņu pēc 30.jūnija.

Jau vēstīts, ka Grieķijas krīze padziļinājās sestdien pēc tam, kad Eiropas partneri reaģēja uz Grieķijas premjerministra Alekša Cipra aicinājumu rīkot referendumu par starptautisko kreditoru izteiktajiem priekšlikumiem, atsakoties pagarināt valsts glābšanas programmas termiņu pēc 30.jūnija.

Grieķijai 30.jūnijā jāatmaksā Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF) 1,6 miljardi eiro.

Eiropas Centrālā banka (ECB) svētdien nolēma saglabāt ārkārtas finansējumu Grieķijas banku sistēmai līdzšinējā līmenī, bet to nepalielināt.

 

Komentāri (23)

Ebenemezers-3 29.06.2015. 08.53

nu re , liidz referendumam , izskataas ka ar šito gaajienu grib sadziit vairaak ļautiņu ,lai dabuutu maksimumu , vajadzeeja bankomaatus sleegt pavisam, nav jau veel zinaams vai buus ko atveert arii peec referenduma

+1
0
Atbildēt

0

andrejs 29.06.2015. 10.26

to morgens

Rinkevičs jau “draud”, ka Latvija nemaksāšot ne centa… :)))

Būs tāpat kā ar Straujumas zvērestiem neuzņemt bēgļus, bet “solidarizēties”, pēc tam papurpināja par “viltus problēmu ar veseliem 10 bēgļiem”, tad, ka to nebūšot vairāk par 700 un vispār “mēs iebilstam”. Tagad ome jau bez problēmām runā par kopīgo ES “atbildību”…

+4
-3
Atbildēt

2

    v_rostins > andrejs 29.06.2015. 10.52

    andrejs

    “Omes” un bandas uzdevums, cik var samazināt latviešu populāciju, lai jau nākamā referendumā par valsts valodu, uzvarētu krievu un latviešu problēma tiktu atrisināta.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    Krix > andrejs 29.06.2015. 12.00

    Paklausījos to omi vienreiz pa radio – goda vārds kauns un nekas vairāk, var pilnīgi arī neklausīties – tā kā tādi zari vējā bez jebkādā satura un domas + galvā ķīselis !

    Interesanti ko tad visi konsolidācijas karsēji gaidīja ?! nevienu nevar izģērbt, ja neļaujās – ļaujās pamatā neoliberastu apzombētie….Domāju, Grieķijā būs kāds dīls, kas apmierinās gan nekaunīgos tērētājus, gan arī neapdomīgos aizdevējus, jo tieši viņi pazaudēs visu, ja turpināsies kā līdz šim!

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

Edgars Avotiņš 29.06.2015. 11.49

Eiropas pastāvīgā neizlēmība ir nesatricināmi stabila:

Nogriezīsim finansējumu, tomēr turpināsim finansēt, nogriezīsim finansējumu, tomēr tupināsim finansēt …

Esam norūpējušies, varam pastiprināt sankcijas, esam norūpējušies, varam pastiprināt sankcijas, esam norūpējušies, varam pastiprināt sankcijas…

p.s. Vakardien bija kautkāda diskusija par Krievijas ekonomiku iekš … kā to biznesa kanālu (kautkas CBNC vai tamlīdzīgi)

Baigi cītīgi filozofēja, kā Krievija ar Eiropu varētu labi sadarboties, jo Krievijai vajag finansējumu un Eiropā trūkst kur naudu likt

Un diskusijas nosledzās ar viena skatītāja monologu, ka viss esot lotyi sarežģīti, jo ASV un NATO provocē Krieviju, un ka ASV pretgaisa aizsardības sistemas neesot nekādas aizsardzibas, bet gan ļoti pat uzbrūkošas … uz šādas daudzsološas nots diskusija noslēdzās.

0
0
Atbildēt

1

    Krix > Edgars Avotiņš 29.06.2015. 12.15

    Kāda neizlēmība ?! Vnk pokers uz augstām likmēm…grieķi gudri sablefoja, saprazdami, ka EK, ECB un ES kopumā šis dārgi maksās un kaulēšanās ieiet nākamajā fāzē….letiņi tikmēr pirms gadiem nasing spešal, godmaņa un sekojošo ģerētāju vadība izvilka parexu paši zvidreļiem uzdāvinot stabilitāti, pēcāk paši par sviesteni pārdeva citiem spekulantiem un nu, kad izbraukuši simti tūkstoši cenšās citus mācīt, kas slikts kas labs :)

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu