ES pagarina sankcijas Krievijas anektētajai Krimai • IR.lv

ES pagarina sankcijas Krievijas anektētajai Krimai

35
Plakāts Krimā, kas pērn aicināja uz Krievijas rīkoto pseidoreferendumu. Foto: AFP/LETA

ES ir aizliegusi jebkādas ES pilsoņu vai uzņēmumu investīcijas Krimā

Eiropas Savienība (ES) līdz 2016.gada 23.jūnijam piektdien pagarināja ekonomiskās sankcijas, kas piemērotas Krievijas okupētajai Krimas pussalai un Sevastopolei, ziņo LETA/AFP.

ES piemēroja šīs sankcijas pagājušajā gadā, lai parādītu savu pretestību Krievijas īstenotajai Krimas pussalas aneksijai.

ES ir aizliegusi jebkādas ES pilsoņu vai uzņēmumu investīcijas Krimā. ES reģistrētiem uzņēmumiem un ES pilsoņiem aizliegts pirkt Ukrainai “de iure” joprojām piederošajā pussalā esošos nekustamos īpašumus vai firmas. Aizliegts arī finansēt Krimā esošos uzņēmumus, kā arī sniegt ar finansēšanu saistītus pakalpojumus.

ES tūrisma uzņēmumiem aizliegts piedāvāt klientiem pakalpojumus Krimā vai Sevastopolē, tostarp, izņemot ārkārtas gadījumus, Eiropas kruīza kuģiem aizliegts ieiet jebkurā Krimas ostā.

Papildus aizliegts pārdot Krimas uzņēmumiem virkni preču un tehnoloģiju.

Tirdzniecības ierobežojumi ieviesti transporta, telekomunikāciju un enerģētikas nozarē, kā arī minerālu, tostarp naftas un gāzes, ieguves industrijā.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

ES pirmdien plāno oficiāli vēl par sešiem mēnešiem – līdz 2016.gada janvārim – pagarināt sankcijas, kas piemērotas Krievijai par tās agresiju pret Ukrainu.

 

Komentāri (35)

v_rostins 20.06.2015. 12.57

dullaisdauka 20.06.2015. 10.20

Nejēdzība, jo, ja arī visas šīs sankcijas būs, kāda garantija, ka Krievija, kurai Krima tagad ir pievienota, nevar ar savu starpniecību visu apiet; piemēram, pārreģistrēt Krimā esošās firmas kaut kur Krasnodarā vai Stavropolē un viss rullēs bez aizķeršanās. Līdzīgi bija ar “sankcijām” pret Baltijas valstīm, kad tās atradās krievu okupācijā; nedrīkstēja investēt, eksportēt, importēt, bet, vai no tā bija kas savādāk…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu