Būtisku domstarpību dēļ atkal izgāžas sarunas ar Grieķiju • IR.lv

Būtisku domstarpību dēļ atkal izgāžas sarunas ar Grieķiju

21
Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žans Klods Junkers. Foto: Ieva Lūka, LETA

Starpība starp Grieķijas piedāvāto un kreditoru prasīto veido apmēram 0,5%-1% no Grieķijas IKP

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers pārtraucis augsta līmeņa sarunas ar Grieķijas pārstāvjiem, jo nedēļas nogalē netika panākts progress jautājumos, par kuriem Atēnām un starptautiskajiem kreditoriem ir būtiskas domstarpības, vēsta LETA/AFP.

Nedēļas nogalē Grieķijas pārstāvis tikās ar Junkera pārstāvi, kā arī Eiropas Centrālās bankas (ECB) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pārstāvjiem.

“Lai arī kaut kāds progress tika panākts, sarunas nebija veiksmīgas, jo paliek būtiskas atšķirības starp Grieķijas valdības plāniem un EK, ECB un SVF kopīgajām prasībām,” paziņoja EK pārstāvis.

Atšķirība starp Grieķijas piedāvāto un kreditoru prasīto veido apmēram 0,5%-1% no Grieķijas iekšzemes kopprodukta jeb divus miljardus eiro gadā.

Jau vēstīts, ka starptautiskajiem aizdevējiem un Grieķijai jāvienojas par reformu plānu, kas ļautu Atēnām izmaksāt pēdējos 7,2 miljardus eiro palīdzības finansējuma, tādējādi novēršot Grieķijas maksātnespēju un iespējamo izstāšanos no eirozonas.

Pārrunas ilgušas jau piecus mēnešus, un vienošanās ir jāpanāk līdz šī jūnija beigām, lai Grieķija iegūtu līdzekļus kārtējā parādu maksājuma veikšanai Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF).

 

Komentāri (21)

Bet 15.06.2015. 08.47

Ak ši lielā Eirozona svadītāju pacietība un naivums.

Neko tie grieķu “fakši” nedarīs vismaz jau nu neko nemazinās savā budžetā.

Ja eirozonas vadītāji nenāks pie prāta, tad to suņa asti kā zāgējuši tā zāģēs ar trulu zāgi , gadiem ilgi barojot to suni.

+2
0
Atbildēt

0

Ebenemezers-3 15.06.2015. 10.18

viņi jau nav speejiigi neko atdot , ja no 100 25 nekur nestraadaa , bet ir valstij uz kakla.

+1
0
Atbildēt

0

v_rostins 15.06.2015. 10.59

Labi, ka Grieķijas svars kopējā ekonomikā ir nenozīmīgs, savādāk grieķi, kopā ar Junkeru un Dombrovski, piepalīdzot Ždanokai, nobeigtu ES.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu