Lepēns seniors iesūdzējis tiesā Francijas Nacionālo fronti • IR.lv

Lepēns seniors iesūdzējis tiesā Francijas Nacionālo fronti

34
Bijušais Francijas Nacionālās frontes līderis Žans Marī Lepēns. Foto: AFP/LETA

Viņš lūdz anulēt partijas lēmumu par izstumšanu no partijas un goda prezidenta titula atņemšanu

Francijas Nacionālās frontes (FN) dibinātājs un bijušais līderis Žans Marī Lepēns piektdien iesūdzējis tiesā partiju par izstumšanu no tās, ziņo LETA/AFP.

Lepēns vērsies tiesā ar lūgumu anulēt partijas lēmumu par viņa izstumšanu no tās un partijas goda prezidenta titula atņemšanu.

FN 5.maijā apturēja 86 gadus vecā Lepēna dalību partijā līdz galīgā lēmuma pieņemšanai, reaģējot uz politiķa izteikumiem saistībā ar holokaustu.

Lepēns partijas lēmumu tobrīd nodēvēja par kriminālu rīcību un paziņoja, ka vēlas atteikties no savas meitas, FN tagadējās līderes Marinas Lepēnas, aicinot viņu atsacīties no Lepēnu vārda.

Lepēns arī brīdināja partijas amatpersonas, ka izmantos visus līdzekļus cīņā pret lēmumu par izslēgšanu un dibinās jaunu politisko grupu.

Marina Lepēna jau paziņojusi, ka tiesas prāva viņu nebaida. Tiesa tikai secināšot, ka viņas tēva tiesības nav pārkāptas.

“Iespējams, (..) viņš uzskata, ka Nacionālā fronte ir viņa īpašums, un viņš nevēlas, lai Nacionālā fronte viņu pārdzīvo,” sacīja Marina Lepēna.

 

Komentāri (34)

v_rostins 12.06.2015. 23.31

aivarsk

Kas par mīļvārdiņu, “gejs”?

+2
-1
Atbildēt

0

Aldis-2 12.06.2015. 18.55

Nesen Francijā bija departamentu vēlēšanas. Laikraksti apvainoja vairākus FN deputātu kandidātus homofobijā un ksenofobijā. Uz tā pamata FN jau ir izslēgusi no partijas 16 deputātu kandidātus. Vēl vairāki gadījumi tiek izskatīti (pārsūdzēti). FN mēģina atbrīvoties no homofobiem un ksenofobiem, lai tie nebojātu tās tēlu. Savukārt daudzi Francijā pazīstami geji ir uzņemti Nācionālajā frontē, piemēram, geju tiesību organizācijas GayLib (franču Mozaīkas) dibinātājs vai arī geju žurnālu fotomodelis :)

+1
-1
Atbildēt

1

    aivarsk > 12.06.2015. 22.13

    Es jau sen teicu, ka putins ir pedofīlisks gejs un visas viņa partijas ir geju partijas :)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

v_rostins 12.06.2015. 15.52

Lepēns vecākais ir viens no vissakarīgākiem Eiropas politiķiem un viņa vārds tiks ierakstīts zelta burtiem atjaunotās Eiropas vēstures almanahos.

+1
-2
Atbildēt

1

    zirgs > v_rostins 13.06.2015. 00.35

    Lepēniešu loģika – nepatīk nēģeri no bijušajām kolonijām, tāpēc jāstājas ārā no ES lai baltie cilvēki no Polijas nevar imigrēt.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu