Ministrs Gerhards uzbraucis gājējai • IR.lv

Ministrs Gerhards uzbraucis gājējai

49
Kaspars Gerhards. Foto: Evija Trifanova, LETA

Gājēja cietusi un nogādāta slimnīcā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) svētdien ar automašīnu uzbraucis gājējai, kura nogādāta slimnīcā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis, vakar Rīgā, Pils ielā, 1969.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu “Volvo”, uzbraucis 1942.gadā dzimušai sievietei, kura nogādāta slimnīcā.

Sadovskis apstiprināja, ka automašīnu vadījis Gerhards. Sadovskis pastāstīja, ka cietusī guvusi vieglas traumas, bet policijā ir sākta izmeklēšana, lai noskaidrotu visus apstākļus.

Kā pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola, automašīna sievietei uzbraukusi uz pēdas. Cietusī nogādāta Rīgas 2.slimnīcā ar aizdomām par pēdas kaula lūzumu.

Tāpat Sadovskis norādīja, ka Gerhards nebija alkohola reibumā.

Gerharda preses sekretārs Arnis Zacmanis pastāstīja, ka ministrs braucis ārā no savas dzīvesvietas pa vienīgo iespējamo ceļu, taču to aizšķērsojusi cilvēku grupa. Gerhards mēģinājis pa ielas braucamo daļu apbraukt šos cilvēkus, taču pēc reakcijas secinājis, ka viņiem pret to ir iebildumi. Ministrs apturējis automašīnu, izkāpis ārā un iesaistījies vārdu apmaiņā ar cilvēkiem.

Uz vietas bijuši arī Kārtības policijas darbinieki, kuri izsaukuši Ceļu policiju, lai tā atrisinātu radušos situāciju. Mēģinot apbraukt cilvēku pūli, noticis negadījums, par ko Gerhards esot uzzinājis no klātesošajiem. No notikuma vietas viņš nav devies prom, bet gan sagaidījis policiju, lai sniegtu paskaidrojumus. Vēlāk ministrs sazinājies ar policiju un noskaidrojis, ka cietusī sieviete pēc apskates slimnīcā devusies mājās.

 

Komentāri (49)

angry 08.06.2015. 19.50

ministrs izskatās, satiksmes noteikumus nav lasījis. kurš tad nezin, ka gadījumos, kad gājēji iet uz baznīcu un nāk no tās, viņiem ir tiesības iet pa ielas vidu un kavēt autotransporta kustību?!

+6
-3
Atbildēt

0

Skaistule 08.06.2015. 21.04

Smiekligs skaidrojums no Gerharda mutes. Kas viņam veci cilvēki. Viņš, viņš ir varonis. Tautas kalps. Ko tādi vecie, tos tik nobraukt.

+4
-5
Atbildēt

1

    DikembeSakamoto > Skaistule 08.06.2015. 23.12

    Varbūt ministrs pildīja valdības sociālās politikas doktrīnu?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

aivarsk 08.06.2015. 16.57

Izskatās pēc kaut kā jocīga. Provokācija? “Uzbrauca gājējai”, “gājēja devās mājās”, vai viņa pabāza kāju speciāli? Tad kāpēc tā arī nerakstīt?

+4
-6
Atbildēt

13

    zanE. > aivarsk 08.06.2015. 23.14

    …D.S. …ne tikai – biju pionieros un oktobrēnos arī, bet…pirms tam vēl kristīta luterāņu ticībā…. :))

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    zanE. > aivarsk 08.06.2015. 19.09

    …O.T. …nu, pag….citēju: “Gerharda preses sekretārs Arnis Zacmanis pastāstīja, ka ministrs braucis ārā no savas dzīvesvietas pa vienīgo iespējamo ceļu, taču to aizšķērsojusi cilvēku grupa. Gerhards mēģinājis pa ielas braucamo daļu apbraukt šos cilvēkus, taču pēc reakcijas secinājis, ka viņiem pret to ir iebildumi. Ministrs apturējis automašīnu, izkāpis ārā un iesaistījies vārdu apmaiņā ar cilvēkiem.”

    …kas mums no tā top skaidrs?…tātad – izbrauktuve, cilvēku grupa uz ietves, kas aizšķērsojusi izbraucamo ceļu…kurā brīdi tad uzbraukšana notikusi?…izbraucot?…apbraucot?…vai pēc vārdu pārmaiņas?…kad notika vārdu pārmaiņa – pirms uzbraukšanas vai pēc?…

    …diemžēl, Rīgā tas ir raksturīgi – no sētas mašīna izlido, nerēķinoties ar gājējiem, bet piebremzē pie braucamās daļas – gājējs nav šķērslis, tam ir jāuzmanās, bet…pastāv arī savstarpēja cieņa un braukšanas kultūra…šķiet, šajā gadījumā tā nepiemita ne vienam, ne otram….

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Optiskais Tēmeklis > aivarsk 08.06.2015. 19.53

    Izskatās un izklausās, ka balts nav Gerhards, bet vēl nebaltākie Sāpju Dievmātes dievlūdzēji mēģinājuši izmantot pūļa varu un iespējas, — lai pagaida (Volvo80) taču “biezs” auto, tādiem vajag ieriebt. Īpaši šī doma pastiprinās pēc delfu info, kur svētulīgi un liekulīgi smilkstēts par garīgo apceri pēc sakramenta baudīšanas + vēl Bordāna bābiskā histērija medijos.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    zanE. > aivarsk 08.06.2015. 17.17

    …jā, aivarsk…Tev taisnība!…tā noteikti bija provokācija, jo pie stūres sēdēja vislatvietis….nelietīgais sievišķis speciāli pabāza kāju zem svētā mocekļa automašīnas….

    …žēl, ka negadījumā nav iesaistīts kāds no Vienotības – tad gan varētu bļaut no visas sirds – nelieti cietumā, neciena gājējus, pārkāpj noteikumus, slepkava pie stūres utt. …

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    zanE. > aivarsk 08.06.2015. 21.29

    …Mūsu alus…izrādās – mums nav domstarpības situācijas novērtējumā…kā jau rakstīju savā komentārā: – “pastāv arī savstarpēja cieņa un braukšanas kultūra…šķiet, šajā gadījumā tā nepiemita ne vienam, ne otram….”

    …- “Kā portālam “Delfi” pastāstīja notikušā aculieciniece Egita Volinska, kura kopā ar vīru un bērnu bija izlēmusi piedalīties šajā Dievkalpojumā, kas iesākas ar Euharistisko procesiju pa Vecrīgas ielām un ko kopā rīko trīs Vecrīgas katoļu draudzes. Svētā Mise, kuras kulminācija ir Komūnijas pieņemšana, risinās laukumā pie Sāpju Dievmātes baznīcas un to parasti apmeklē vairāki simti ticīgo. Tāpat kā citus gadus, arī šogad pasākums bijis saskaņots ar Rīgas domi un kārtības nodrošināšanai pasākuma laikā tikuši norīkoti trīs policisti.

    Svētās Mises jeb Dievkalpojuma laikā Gerharda vadītā automašīna no krastmalas puses vēlējusies nokļūt dziļāk Vecrīgā, iespējams, Marijas Magdalēnas baznīcas virzienā. Cilvēki redzot lēni braucošo automašīnu, to palaiduši cauri. Kad pēc aptuveni 30 minūtēm automašīna, kurā sēdējuši arī Geharda sieva un dēls, braukusi atpakaļ, dievlūdzēji bijuši ar mugurām pret to, turklāt viņu domas jau bijušas pievērstas Vissvētākā Sakramenta pieņemšanai un viņi koncentrējušies tam, lai dotos uz altāri, kas izvietots pretim Sāpju Dievmātes baznīcas durvīm. Iespējams, tāpēc, viņu uzmanība nebija pilnībā pievērsta ministra vadītajai automašīnai.

    Tie dievkalpojuma dalībnieki, kuri automašīnu pamanījuši, bijuši pārsteigti par to, ka tā turpina braukt, nevis apstājas un pagaida dievkalpojuma beigas, Tāpat no automašīnas neviens nav arī izkāpis, un nav mēģinājis cilvēkiem palūgt atbrīvot ceļu, lai mašīna varētu braukt tālāk un par to saprotamu iemeslu dēļ neesot iedomājušies arī paši dievlūdzēji. Arī kundze, kuru aizķēris Gerharda vadītais auto, vispirms tikusi apsēdināta pie baznīcas mājas, un, kad viņa sūdzējusies par sāpēm un problēmām ar kāju, izsaukta Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīna un kundze nogādāta slimnīcā, kur viņai veikts rentgens.

    Pēc aculiecinieku portālam “Delfi” stāstītā, Gerhards esot izturējies neiecietīgi un nav arī vēlējies rast saprātīgu risinājumu konkrētajai situācijai. Pasākumam kārtības sargāšanai piesaistītie policisti incidenta brīdī esot bijuši parka pusē un notikušo pamanījuši tikai vēlāk. Likumsargi pārmetuši organizatoriem, ka nav bijušas uzstādītas nekādas zīmes, kas norādītu uz šāda pasākuma norisi. Tomēr starp dievkalpojuma apmeklētājiem, kas iesaistījušies vārda pārmaiņā ar ministru, organizatoru nav bijis.”

    http://www.delfi.lv/news/national/criminal/ministrs-gerhards-riga-ar-auto-traumejis-dievkalpojuma-apmekletaju.d?id=46076861#ixzz3cUpdZHOv

    …nuja, ja nelaiž garām, tad jābrauc virsū…bet kārtības sargi, kas norīkoti nodrošināt kārtību pasākuma laikā, tikmēr krūmos uzpīpē… :)

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Optiskais Tēmeklis > aivarsk 08.06.2015. 17.59

    Nu, citos medijos skaļi virsraksti jau tagad “NOTRIECIS”!

    Izklausās, ka tante gan pati rūpīgi uzprasījusies, — kāda atbildība grupai gājēju, kam iebildumi pret likumīgu transportalīdzekļa kustību? Maz ticams, ka šim “sīkumam” vidējo prātu policija attapsies pievērst uzmanību.

    +5
    -5
    Atbildēt

    0

    mūsu alus > aivarsk 08.06.2015. 20.34

    zanE, protams, apbraucamie stāvēja tikai uz ietves, jo bija no Vienotības. Tādā gadījumā Vislatvietim pa ielas braucamo daļu(visiem taču zināms, ka vislatviešiem ietve ir ielas braucamā daļa) tos apbraukt nebija iespējams :)

    Man domāt, pagale viena nedeg, abpusēja laipnība vienmēr vairāk atmaksājas, nekā abpusējs stulbums.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    zanE. > aivarsk 08.06.2015. 21.49

    …aha!…un negadījums notika, lai izvairītos no mestajiem krustiem…tā arī ekspertīzes slēdzienā ierakstīsim…. :)

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    mūsu alus > aivarsk 08.06.2015. 21.56

    Jā – Vienotība meta krustus tāpēc, ka Vislatvietim bija elles mašīna :)

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    aivarsk > aivarsk 09.06.2015. 11.09

    Zane šoreiz nolaida greizi – Gerhards nav mans favorīts. Tomēr, ja medijs raksta “notriec”, bet pēc tam, izrādās, ka nevis “notriec”, bet saspiež pirkstu kājai, kuru visdrīzāk pati pabāza protestējot pret visādiem te braucējiem…

    Tad jautājums ir nevis par Gerhardu, āboltiņu vai lembergu, bet tieši par ziņas KVALITĀTI!

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    klusais > aivarsk 08.06.2015. 20.18

    Bordāns iebraucis grāvī …

    Jānis Bordāns ‏@Bordans 2h2 hours ago View translation

    Jānis Bordāns retweeted DELFI

    Šī NA cūka vienkārši mērķtiecīgi brauca virsū vecīšiem un bērniem. Viņš pat nesaprata “kur problēma”.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    DikembeSakamoto > aivarsk 08.06.2015. 23.07

    Gerhards nekad nav bijis vislatvietis, bet komjaunatnē jūs abi gan bijāt.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    mūsu alus > aivarsk 08.06.2015. 21.38

    zanE, es gan par aculieciniekiem nesauktu ne kādu no Gerharda mašīnā sēdošiem, ne arī kādu no tiem, kurš piedalījās procesijā. Es tos sauktu par ieinteresētajām pusēm. Aculiecinieki varētu būt tie trīs policisti, kuri pīpēja krūmos :) Katrā ziņā šajā konfliktā bīstamākas sekas varēja izraisīt Gerhards ar transporta līdzekli, ja vien otra puse uz viņu nemeta 3X krustus :)

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu