Āboltiņa pieļauj, ka rudenī var būt jauna valdība • IR.lv

Āboltiņa pieļauj, ka rudenī var būt jauna valdība

83
Solvita Āboltiņa (no kreisās) Valsts prezidenta vēlēšanu dienā sarunā ar Raimondu Vējoni un Augustu Brigmani. Foto: Ieva Lūka, LETA

Indikācijas tam ir notikumi ap Vējoņa ievēlēšanu par Valsts prezidentu

Partijas “Vienotība” Saeimas frakcijas vadītāja un līdere Solvita Āboltiņa pieļāvusi, ka rudenī Latvijā varētu būt jauna valdība, vēsta portāls “Delfi.lv”.

Iespēju, ka Valsts prezidenta vēlēšanas ir vienīgā iespēja visu mainīt, atbildot uz jautājumu, vai pēc prezidenta vēlēšanām varētu krist valdība, iepriekš teica arī Rīgas mērs un partijas “Saskaņa” līderis Nils Ušakovs.

Tiesa, Āboltiņa medijiem teikusi, ka “šodien tas nav dienaskārtības jautājums, bet tas var notikt, tā nebūtu nekāda traģēdija Latvijas valstij”. Tas gan nav pašmērķis, jo tagad Latvijai ir jāpabeidz prezidentūra Eiropas Savienības (ES) Padomē un ir svarīgi parādīt valsts iekšējo stabilitāti, teica Āboltiņa. Tomēr jauns Ministru kabineta sastāvs esot iespējams. “Var būt, ka šī nav vienīgā valdība šajā gadā,” teica Āboltiņa.

Viņai piebalso arī Nacionālās apvienības (NA) valdes loceklis un Saeimas deputāts Imants Parādnieks, kurš neizslēdza šādu iespēju, sakot, ka “noskaņojums, kas virmo gaisā, ir tāds visai savdabīgs”.

Jau ziņots, ka Valsts prezidenta vēlēšanās pēdējā kārtā ar 55 balsīm tika ievēlēts ZZS pārstāvis Raimonds Vējonis. Pirms pēdējā Saeimas balsojuma trešdien parlamentā ieradās Ušakovs. Eksperti pieļauj, ka viņš ieradās, lai panāktu nepieciešamo atbalstu Vējonim.

Ka Vējonis Valsts prezidenta amatā ievēlēts ar opozīcijas atbalstu, ceturtdien apliecināja arī ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Par Ušakova domām jaunas valdības sakarā liecina arī viņa īsā frāze intervijā “Neatkarīgajai”, ko viņš izteica pirms Valsts prezidenta vēlēšanām: “Tagad ir vienīgā iespēja visu mainīt.” Turklāt Rīgas mērs pašreizējo Laimdotas Straujumas (Vienotība) vadīto valdību uzskata par vāju, kas esot izdevīga “nopietniem spēlētājiem”, jo tādu esot vienkāršāk valdīt.

Politikas vērotāji pieļauj, ka Ministru prezidentes amatu Straujumas vietā jaunajā valdībā varētu ieņemt Āboltiņa.

 

Komentāri (83)

Absints 04.06.2015. 15.14

Āboltiņa reālu atbildību negribēs uzņemties, kaut gan ambīciju vadīta un intrigas mākslas pārvaldoša varētu arī noorganizēt jaunu “Honkongu”. Bez tam sakarā ar Bērziņa Otrā ievēlēšanu, Vienotība ir kļuvusi par ZZS vasaļpartiju, un nez vai tā pieļaus varas uzurpāciju no Āboltiņas kundzes puses. Nav arī skaidrs, cik lielus apļus izsauks ūdenī iemestais akmens – tas fakts, ka Saeima atklāti nodemonstrēja savu negodīgumu, vārdos neatbalstot Vējoni, bet reāli to izdarot, jeb citiem vārdiem Saeimas deklarācija tautai, ka šmaukties un melot drīkst. Tauta gan mums ir pieradusi pie negodīgiem politiķiem, pati tos pārvēl, bet reiz tam vadzim jau būtu jālūzt – es tā ceru vismaz. Tāpat kā ceru, ka kādreiz Saeimā nebūs bezsirdsapziņas cilvēki, kuru tur ir vesela plejāde- dzērāji, krogus skandalētāji, nodokļu optimizētāji, balsu pircēji… un ka Saeima pārstāvēs tautu, ņems vērā tās viedokli, nevis uzspraudīs to uz nagliņas, kā tagad.

Laikam jau esmu naivs…

+14
-8
Atbildēt

2

    v_rostins > 04.06.2015. 17.47

    Ķīps

    Bērziņš, kā alternativa Zatļeram, tur viss OK. Vai Vējonis kā alternatīve Levitam?

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    Pelēkais Vilks > 04.06.2015. 15.31

    rižā ir, ilgtspējīga, ilgāk “posteņos” nekā štrunta puķens, brežņevs un hitlers, par senaizmirsto repšiku, pat nerunājot..

    pārspēj tikai pusenieks, šķielnieks u.c. aivarnieki.

    nu varbūt vēl daži čerčili un staļini (summāri)..

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

Skumjais Bruņinieks 04.06.2015. 15.36

Apsveicu, apsveicu, apsveicu!

Ir viena “neērtība” – tik augsta amatpersona nedrīkst būt kaimiņvalsts ” melnajā sarakstā”, bet to jau var nokārtot( kā teica Ceplis ) un šeit var noder SC tiešais vads ar Volandu.

Kakraz ir noticis tas, ” uzbrauciens” no Krievijas puses ar šprotēm, bet tas ir sīkums, jo īstais vēl var būt priekšā. Tas jau varētu apdraudēt arī budžetu un, kā jau teicu, uzradīsies partijas politiķi, kas piedāvās ” risinājumus”.

Ja tas Āboltiņas – Lemberga meistarstiķis atbilst patiesībai, tad Bravo! apsveicu –

Lemberga kabinetam, kur pilnīga svarīgāko ministriju kontrole tiks smagos noziegumos apsūdzētā rokās, būs savs Zicpriekšsēdētājs bez jelkādas politiskās atbildības.

Nu vienīgi, ja, nedod dies, kāds jumts sagāžās, tad Āboltiņa būs atbildīga. Citādi, mēs jau zinām no lācīša piemēra, par visiem pārējiem Lemberga un viņa sistēmas noziegumiem un afērām, premjers( tobiš Āboltiņa) atbildību nenesīs.

Nē, sakiet ko gribiet, smagos noziegumos apsūdzētais tomēr ir goda vīrs un savu vārdu tur.

Ja ne prezidenta posteni savai draudzenei par pakalpojumiem, tad vismaz ministru prezidentes godu.

+10
-6
Atbildēt

1

    Normunds > Skumjais Bruņinieks 04.06.2015. 17.58

    Kakraz ir noticis tas, ” uzbrauciens” no Krievijas puses ar šprotēm, bet tas ir sīkums, jo īstais vēl var būt priekšā. Tas jau varētu apdraudēt arī budžetu un, kā jau teicu, uzradīsies partijas politiķi, kas piedāvās ” risinājumus”.

    ============

    Tulīt Vējonis atrisinās un kļūs par nacionālo varoni. Ne bez saspēles ar Voloģu.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

noyescancel 04.06.2015. 15.42

Vienotības deputāti koalīcijas stabilitātes vārdā varētu iestāties partijā Latvijai un Ventspilij. Varbūt viņiem pat ļautu tur izveidot ētikas komisiju.

+10
-6
Atbildēt

1

    andrejs > noyescancel 04.06.2015. 16.15

    Varbūt viņiem pat ļautu tur izveidot ētikas komisiju.

    —————————-

    žetons! :)

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu