Ušakovs: Prezidenta vēlēšanas ir vienīgā iespēja visu mainīt • IR.lv

Ušakovs: Prezidenta vēlēšanas ir vienīgā iespēja visu mainīt

21
Nils Ušakovs. Foto: Evija Trifanova, LETA

Rīgas mērs par attiecībām ar Krieviju un termiņuzturēšanās atļaujām

Valsts prezidenta vēlēšanas “tagad ir vienīgā iespēja visu mainīt”, intervijā “Neatkarīgajai” piektdien saka Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), atbildot uz jautājumu, vai prezidenta vēlēšanas var gāzt valdību.

Rīgas mērs pašreizējo Laimdotas Straujumas (Vienotība) vadīto valdību uzskata par vāju, kas esot izdevīga “nopietniem spēlētājiem”, jo tādu esot vienkāršāk valdīt. Tiesa, viņš arī par spīti rindkopu tālāk vēstītajam, ka prezidenta vēlēšanas var būt iemesls gāzt valdību, tomēr uzskata, ka esošajai Straujumas valdībai ir lielas iespējas saglabāties.

Par Latvijas attiecībām ar Krieviju Ušakovs teic, ka mūsu [Latvijas] pozīcija šajā politikā ir “nekaitēt – tā nav slikta pieeja”. “Taču jāsaprot, ka tā ir minimālā programma tiem, kuri nevēlas neko citu. Bet mēs taču tiešām varam būt ES vārti attiecībās ar Krieviju,” saka Ušakovs, kurš uzskata, ka arī sabiedriskajai apraidei Latvijā ir jābūt krievu valodā.

Intervijā Ušakovs uzsver, ka Rīga ir kas vairāk nekā viena no Baltijas valstu galvaspilsētām. Tā ir kosmopolitiska pilsēta, saka Ušakovs. “Pateicoties uzturēšanās atļauju programmai, izdevās piesaistīt Rīgai, teiksim, ne mazums ļoti bagātu Krievijas, Kazahstānas un Ukrainas pilsoņu naudas. Ir daudz ļaužu, kuri Rīgā pavada vairāk laika nekā, teiksim, Krievijā,” saka Ušakovs.

Viņš arī Latvijas galvaspilsētu dēvē par “pacietīgo pilsētu”. Šo vārdu viņš izmanto “pārciest” nozīmē. “Bija grūti, atkāvāmies un devāmies tālāk,” saka Rīgas mērs, kā piemēru atkal minot faktus no Krievijas par tūrisma sadarbību.

Bez politiskiem uzstādījumiem Rīgas mērs arī sola, ka šogad Rīgā sāksies pilnīga K. Barona ielas rekonstrukcija – pilnībā tikšot savests kārtībā segums no Vecrīgas līdz VEF tiltam, pārlikšot bruģi, samazināšot pārvietošanās ātrumu līdz 30 km/h. Turklāt Ušakovs aogalvo, ka K.Barona iela būs kopīgas lietošanas iela – autotransportam un velosipēdistiem.

 

Komentāri (21)

Ebenemezers-3 29.05.2015. 13.57

viena iespeeja kautko mainiit jau bija valodas referendumaa , bet tas ar izčāksteeja, vai tagad citaadaqak?

+11
-1
Atbildēt

0

dzeris49 29.05.2015. 14.09

Izskatās, Ušakovs nav lasījis Satversmi, un nezina, ka Latvijas prezidentam nav Krievijas prezidenta iespējas.

Un ko tieši viņš grib mainīt – veidot visu valsti pēc Rīgas līdzības, ar vēl lielāku korupciju, vēl lielākiem otkatiem, vēl necaurspīdīgāku pārvaldi, ienākumiem neatbilstošiem izdevumiem, milzīgiem parādiem, administratīvu ietekmi uz biznesu, preses un kritikas brīvības ierobežojumiem, utt., utt?

+11
-2
Atbildēt

0

Fikseris 29.05.2015. 16.22

Ušakovam gribās kaut ko mainīt? Valstī par maz korupcijas? Par maz otkati? Globālā korupcijas indeksā esam 43. vietā. Ušakova matuška krievija 136. vietā, starp Nigēriju un Ugandu. Ir uz ko tiekties. Padomājiet tikai: cik daudz vairāk džipus un dārgus pulksteņus Ušakovs varētu nopirkt ja Latvija būtu 136. vietā?

+9
-2
Atbildēt

1

    v_rostins > Fikseris 29.05.2015. 19.59

    Fikseris

    Neko Ušakovs negrib mainīt, jo tikai simbiozē ar ZRP(v) kremļa maukām, zagļiem un pederastiem ir tādas iespējas zagt. Vēl 7 – 8 gadi tādas kremļa pakalpiņu kooperācijas un 136. vieta Latvijai nodrošināta un Ušakovs varēs sev apvidus mašīnu pasūtīt pie Rolls Royce.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu