Šššš! • IR.lv

Šššš!

4
Zepam Blateram bija izdevies 17 gadus dzelžainā tvērienā noturēt varu FIFA prezidenta amatā. 29.maijā viņu ievēlēja uz piekto termiņu, bet pēc dažām dienām viņš atkāpās.

Korupcijas skandāls satricinājis Starptautisko fubola federāciju FIFA. Labs piemērs, kas izgaismo aizdomīgos darījumus šajā sporta un miljardu impērijā, ir naudas atvēlēšana Kaimanu salām

Sabiedējot vistas, uz lauka izbraucis buldozers, lai izlīdzinātu granti topošajā futbola laukumā ar mākslīgo segumu. Izklausās neticami, bet pasaules futbola pārvaldītāji FIFA kopš 2002.gada ir iztērējuši 2,2 miljonus ASV dolāru (divus miljonus eiro), lai uzceltu jaunu biroju Kaimanu salu Futbola asociācijai un finansētu divu laukumu būvniecību galvaspilsētā Džordžtaunā. Zeme tur ir purvaina, un zāles laukums nespēj izturēt sāļo vidi.

FIFA dāsnums var šķist vēl neticamāks, uzzinot, ka šīs Karību jūras nodokļu un tūristu paradīzes futbola komanda ir tikai 191.vietā 209 pasaules valstsvienību reitingā. Kaimanu salas nekad nav spēlējušas pasaules kausā. Un pat visi 58 tūkstoši Kaimanu iedzīvotāji kopā ne tuvu nevarētu piepildīt pasaules lielākos futbola stadionus.

Tomēr Džordžtaunā celtie laukumi atklāj vienu no smalkajiem veidiem, kā Zepam Blateram bija izdevies 17 gadus dzelžainā tvērienā noturēt varu FIFA federācijas prezidenta amatā. 29.maijā viņu ievēlēja uz piekto termiņu. (īsi pirms žurnāla nodošanas pienāca ziņa, ka Blaters atkāpies – red.)

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu