Kravalis: Latvijā darbojas 9-10 kontrabandistu grupējumi • IR.lv

Kravalis: Latvijā darbojas 9-10 kontrabandistu grupējumi

7
Tālis Kravalis. Foto: Ieva Čīka, LETA

Latvijā narkotiku kontrabanda tiek atklāta katru otro dienu

Latvijā darbojas 9-10 būtiski kontrabandistu grupējumi, kas galvenokārt nodarbojas ar cigarešu kontrabandu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” sacīja Muitas pārvaldes vadītājs Tālis Kravalis.

Precīzu kontrabandistu grupējumu skaitu esot grūti nosaukt, viņš teica. Drošības iestāžu rīcībā esošā informācija liecina, ka vērā ņemami esot 9-10 grupējumi, vēsta LETA.

Organizētā noziedzība tāpat kā muitas dienesti realizē starptautisko sadarbību, sacīja Muitas vadītājs. Daļa cigarešu, kuru kontrabanda tiek atklāta Latvijā, ir paredzētas nevis vietējam tirgum, bet realizēšanai citās Eiropas Savienības valstīs.

Kravalis arī teica, ka Latvijā narkotiku kontrabanda tiek atklāta katru otro dienu. Tas gan neliecinot, ka Latvija varētu kļūt par narkotiku tranzīta lielvalsti. Citās valstīs pārvadāto narkotiku apjomi esot krietni lielāki.

Pārsvarā narkotikas tiek atklātas pasta sūtījumos un uz sauszemes robežas. Lielākajā daļā gadījumu Latvija nav narkotiku kontrabandas galamērķis, bet tikai tranzītvalsts. Tiesa gan, daļa narkotiku paliek arī mūsu valstī, dažkārt narkotiku pārvedēji kā samaksu daļu kravas atstājot daļu Latvijā

Nesen vienā no Latvijas vēsturē lielākajiem narkotiku kontrabandas aizturēšanas gadījumiem izņemti 1115 kilogrami hašiša aptuveni 8-12 miljonu eiro vērtībā.

Runājot par izskanējušājām ziņām, ka Kravalis varētu ieņemt kādu amatu Ukrainas muitā, viņš teica, ka neviens konkrēts piedāvājums nav izteikts. Sarežģītajā situācijā nonākusī Ukraina, meklējot Eiropas Savienības atbalstu savām reformām, tajā skaitā, muitā, un uzrunājusi Baltijas valstu valdības dalīties savā pieredzē. Taču neesot runa par to, ka Kravalis vai kāds cits varētu braukt un vadīt Ukrainas muitas dienestu.

Pēc Kravaļa rīcībā esošās informācijas Ukrainas valdība nesen amatos jau apstiprinājusi ieņēmumu dienesta un muitas vadītājus.

Kā ziņots, finanšu ministrs Jānis Reirs (V) iepriekš teica, ka Latvija virza Muitas pārvaldes direktoru Tāli Kravali Ukrainas galvenā muitas vadītāja amatam. Ukrainas valdības pārstāvji esot uzrunājuši Reiru ar lūgumu ieteikt Latvijas kandidatūru Ukrainas galvenā muitas vadītāja amatam.

 

Komentāri (7)

Ebenemezers-3 06.05.2015. 09.00

interesanti kaa ar grupeejumu atbalstu saeimaa , savulaik gaļas kontrabandistu patrons saeimaa bija leiškalns , laikaa kad sašņoreeja kontrabandistus Mežaparkaa nododam naudu drošiibniekam margeevičam , margeevičs paspeeja piezvaniit savam patronam , taisni gaaja tv tiešraide no saeimas plenaarseedes, kuru es skatiijos , peekšņi pie leca kaajaas leiškalns un skaļi iesaucaas , muuseejais kungs margeevičs mežaparkaa iekritis , tieši viņa vaardi , tie man palika atmiņaa “kungs margēvičs” , nevis margēviča kungs , taalaak sekoja trilleris , no apsargaatas eekas , kuraa atradaas visi kontrabandas pieraadiijumi , pa nakti viss pazuda , lieta izgaisa nebuutiibaa , taapat kaa daudazas citas.

+1
0
Atbildēt

1

    v_rostins > 06.05.2015. 11.55

    Ebenemezers

    ZRP(v) kremļjaģas zagļi un pederasti neapmierinās tikai ar otkatiem par UA dalīšanu, valsts pasūtījumiem ēku un ceļu būvē, bet ir aptvēruši visu krimināla spektru, un taisnīgi ar paģeļņikiem, SC, to sadalījuši.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu